Se vår 4G-film

Varför 4G från Tele2?

 • "Surfa upp till 13 ggr snabbare
  än i 3G-nätet"
 • "Redan i dag kan över 9 miljoner
  svenskar surfa i vårt 4G nät"
 • "Streama filmer, TV, musik eller ladda tunga filer
  var som helst"
 • "Surfa med din smartphone som modem
  var du vill!"

Blixtsnabb 4G-kraft från Tele2s nät

Idag kan du komma upp i hela 80 Mbit/s även om det vanligaste är att du surfar i mellan 20-50 Mbit/s. Testet här bredvid är gjort på vårt kontor i Kista i Stockholm och visar en 3G-telefon mot en 4G-telefon med hjälp av Bredbandskollen.

4G ger en mycket snabbare och stabilare surf än 3G. Med hastigheter som nästan är jämförbara med fiber öppnar sig helt nya möjligheter. Tunga filer tar bara några minuter att ladda ner. En app ett par sekunder. Och tiden det tar att ladda aftonbladet.se går knappt att mäta.

Bredbandskollen
Täckningskarta

Täckning, näten och teknik.

För att kunna använda nätet måste du både ha en smartphone och ett abonnemang som stödjer 4G. Ska du använda datorn behöver du ett mobilt bredband med 4G.

Hela 99 % av Sveriges befolkning kan njuta av 4G- uppkoppling i Tele2s nät.

Om tekniken och hur vi ser på framtiden.

Vi är bland de första i världen att lansera 4G. Tekniken bakom heter LTE och är en förkortning för "Long Term Evolution". Det är en internationell standard som skapats för att kunna bygga nät som kan fortsätta utvecklas under lång tid. Med 4G kan du idag surfa i upp till 80 Mbit/s, med en normal hastighet på 20-40 Mbit/s. Vi planerar även att uppgradera nätet så att det klarar hastigheter upp till hela 150 Mbit/s.

Läs mer om tekniken på vår kundservicesida.

Tele2s 4G-nät använder följande frekvensband.

900 MHz-bandet:

Ger bra täckning och hög hastighet i stora delar av landet. 900 MHz-bandet ger extra bra täckning inomhus. Titta på vår täckningskarta, de ljusrosa områdena är 900 MHz-bandet.

Se täckningskarta

2600 MHz-bandet:

Ger bra täckning i alla städer och möjliggör de högsta hastigheterna. Titta på vår täckningskarta, de mörkrosa områdena är 2600 MHz-bandet.

Se täckningskarta

800 MHz-bandet:

Är under planering och utrullning under 2013.

Mer om våra övriga nät och hur de fungerar.

3G-nätet

Används till: Ringa och surfa. Om du någonstans skulle sakna 4G-täckning kan du alltid surfa via vårt 3G-nät. Idag kan 99,8% Sveriges befolkning använda det. Vi har byggt nätet tillsammans med Telia och det är ett av Sveriges bästa.

2G-nätet

Används till: Ringa. När du inte har täckning i 3G, ringer du i 2G-nätet. Det började byggas 1995 och täcker idag 99,8% av Sveriges befolkning. När 4G-nätet byggs, uppgraderar och förtätar vi även 2G-nätet.

Din smartphone som modem - var du vill.

Med 4G i din smartphone blir det ett ännu smartare val att använda den som ett modem. Du kan surfa med din dator eller surfplatta var du vill, genom att ansluta till internet via din smartphone!

För att kunna göra detta behöver du rätt typ av smartphone och ett surfabonnemang från Tele2.

Smartphone som modem

Mobilen som modem

Om du har en smartphone och ett surfabonnemang kan du göra din smartphone till ett modem (det finns några få modeller av smartphones som inte har denna funktion). Funktionen har lite olika namn och du hittar den under inställningar:

Android-mobiler:
Internetdelning och portabel hotspot

iPhone:
Internetdelning

Mobiler med Windows Phone 8:
Internetdelning

Så hur gör jag?

Du slår på funktionen och sen kan du utnyttja mobilen som ett modem. Du kan t ex koppla upp din dator eller surfplatta mot mobilen; trådlöst, via bluetooth eller med en USB-kabel som du ansluter mellan mobilen och den enheten du vill surfa med. Du söker upp ditt eget nätverk (din mobil) från datorn eller surfplattan genom att slå på WiFi och söka efter nätverk.

Om du vill kan du lösenordsskydda din enhet så att ingen annan tjuvsurfar på din telefon. Har du barn som har smartphones med kontantkort? Då kan de koppla upp sig via WiFi och surfa utan att utnyttja kontantkortet (viktigt då att de stänger av mobildata så att de inte råkar använda fel).

Tänk på att

Det drar batteri när du delar ut internet från din mobil, du måste kanske ladda den oftare än du är van vid.

Det ingår en begränsad datamängd i ditt surfabonnemang och det går självklart åt datamängd när du använder mobilen som modem. Köp extra mobilsurf

Om du är utomlands kostar det mycket mer att surfa, teckna Surfpaket utomlands för att minska kostnader. Läs mer

Bredband 4G – från Tele2

4G via bredband möjliggör blixtsnabb, trådlös och flexibel uppkoppling i ditt hem. Hemma eller borta spelar inte längre någon roll. Allt finns tillgängligt överallt.

Lätt att ta med

Ta med dig bredbandet till landstället, husvagnen eller var du vill. Allt du behöver är mobiltäckning, router och ett eluttag. Så enkelt blir hela Sverige ditt digitala vardagsrum.

Alla på en gång!

Med Bredband 4G och trådlös router kan hela familjen vara uppkopplade och surfa supersnabbt samtidigt. Och skulle ni någonsin sakna 4G-täckning går det lika bra att även surfa via vårt prisbelönta 3G-nät.

En hemmalösning att räkna med

Med 4G-hastigheter som är bättre än ADSL och jämförbara med fiber öppnar sig helt nya möjligheter för bredband. Utbyggnaden av näten har gått i en rasande fart. Nu kan 99% av Sveriges befolkning surfa i vårt 4G-nät.