Våra bredbandstyper

Det finns ett antal olika typer av bredband. Det finns fast bredband via datauttaget, via TV-uttaget och via telejacket. Och så finns det mobilt bredband, då behöver du bara ett eluttag eftersom du är uppkopplad via mobilnätet. Det som avgör vilken eller vilka typer av bredband du kan välja på är vad som är installerat i din bostad. Du kan läsa om vilka bredbandstyper som vi erbjuder här nedan, men skriv gärna in din adress i vårt bredbandssök här bredvid så vet du exakt vilka produkter vi kan erbjuda dig.

Våra bredbandstyper

Bredband via Datauttaget (Tele2-Fiber)

Bor du i ett hus där Tele2 har installerat FiberLAN kan du få fast bredband via datauttaget. Tack vare sin överlägsna överföringskapacitet kan du med bredband via datauttaget ta emot och skicka en större mängd information än med någon annan bredbandsteknologi. Du kan få ett superbredband med hastigheter upp till 1000 Mbit/s till ett otroligt bra pris och även möjlighet att nyttja förmånliga erbjudanden på paket med bredband, telefoni och TV från Tele2.

Bredband via datauttaget (Stadsnät)

Förutsättningen för att du ska få tillgång till tjänsten är att din fastighet är ansluten till ett öppet stadsnät och att det finns ett datauttag installerat i din lägenhet. Du får då en snabb, stabil uppkoppling och även möjlighet att nyttja förmånliga erbjudanden på paket med bredband, telefoni och TV från Tele2.

Bredband via TV-uttaget

Har du Tele2 som TV-leverantör kan du i många fall få Tele2 Bredband samma väg. Det är ett säkert och snabbt bredband till ett lågt pris med hastigheter upp till 250 Mbit/s. Du kan även ringa med Hemtelefoni via Bredbandet och få mycket lägre månadsavgift på bredbandet. Du får även möjlighet att nyttja förmånliga erbjudanden på paket med bredband, hemtelefoni och TV från Tele2.

Bredband via telefonjacket (ADSL/VDSL)

Surfa obegränsat till ett fast pris med ett billigt och enkelt bredband via telefonjacket. Du kan få hastigheter upp till 60 Mbit/s via denna lösning, möjlig hastighet beror på din bostads närhet till telestationen. Om du kombinerar telefoni och bredband kan du dessutom sänka dina kostnader ytterligare.

Bredband via Mobilnätet

Med Mobilt Bredband från Tele2 kan du surfa supersnabbt i 4G! Du kan självklart surfa i vårt prisbelönta 3G-nät om du bor i ett område där 4G ännu inte är utbyggt. Vi har abonnemang som passar alla. Med en trådlös router kan hela familjen surfa på ett och samma abonnemang. Dessutom kan du ta med dig bredbandet till sommarstugan, husvagnen eller vart du vill. Allt du behöver är mobiltäckning och ett eluttag. Vill du ha fullständig frihet rekommenderar vi vårt USB-modem. Du kan teckna hemtelefoni via mobilnätet till rabatterat pris när du skaffar mobilt bredband.