Till toppen

Frågor om mobilt bredband

Vad är skillnaden mellan mobilt bredband och annat bredband?

Mobilt bredband använder sig, i motsats till ADSL och andra bredbandstekniker, av ett mobiltelefonnät för att leverera Internettrafik. Eftersom Mobilt Bredband använder mobiltelefonteknologi, kan samma problem uppstå som för vanlig mobiltelefoni.

 

Vilka operativsystem fungerar med Mobilt Bredband?

Windows 7/Vista/XP alt. Mac OS X 10.5 till 10.6

 

Vilken hastighet kan jag förvänta mig?

Beroende på vilket abonnemang du har kan du förvänta dig olika hastigheter, det bästa är att du själv testar vilken hastighet du kan få där du tänkt använda ditt Bredband 4G, detta kan du enkelt göra genom att använda vår Nöjd Kund Garanti. Om du mot förmodan inte skulle bli nöjd med den hastighet du får kan du enkelt lämna tillbaka ditt Bredband 4G kostnadsfritt (tänk bara på att du har 14 dagar på dig att testa tjänsten). Nöjd Kund Garanti har vi för att du alltid ska vara nöjd som kund då det tyvärr inte går att garantera vilken hastighet du kommer att få. Att hastigheten varierar beror på en mängd olika faktorer, exempelvis vilket abonnemang du har, hur många personer som använder nätet i det område du befinner dig, avståndet till närmaste mast (basstation), kapaciteten på din dator, mängden data som varje användare i området skickar och tar emot, vad som finns mellan dig och masten. Inomhus kan täckningen vara något sämre jämfört med om du befinner dig utomhus. Om det t.ex. finns byggnader eller träd emellan dig och masten så kommer även detta att påverka hastigheten för Bredband 4G.

 

Hur mycket är 2 GB respektive 15 GB?

3 GB räcker utmärkt för vanligt surfande och mailande men om du vill kunna använda ditt mobila bredbandsabonnemang mer frekvent och hanterar mycket tunga filer, rekommenderar vi antingen Bredband 4G Large, Bredband 4G Medium eller Bredband 4G Small. Vi rekommenderar att du använder dig av vår surfväljare för att enklare få en indikation om hur mycket data du behöver.

 

Vilka hastigheter kan jag få uppströms på Mobilt Bredband från Tele2?

På Tele2 Bredband 4G Small är upplänkshastigheten upp till 3 Mbit/s, på Bredband 4G Medium 6 Mbit/s och Bredband 4G Large är det upp till 10 Mbit/s uppströms.

 

Vad händer då jag använt upp den datavolym som är inkluderad i abonnemnaget?

Efter utnyttjad surfmängd  stängs tjänsten av och ny surfmängd måste köpas. Detta gör du enkelt genom att öppna din webbläsare; då skickas du automatiskt till en sida där du kan köpa mer data alternativt kan du själv gå in på www.tele2.se/mersurf.

Kan jag ta bort spärren för surf utomlands (utlandsroaming)?

Ja, ring till vår Kundtjänst på 0772-25 25 25 så hjälper de dig att ta bort spärren på ditt mobila bredbandsbonnemang för surf utanför Sveriges gränser.

 

Jag vill använda mitt modem utomlands, hur gör jag?

Du som vill surfa med ditt mobila bredbandsabonnemang från utlandet måste själv aktivera tjänsten genom att ringa vår kundservice på 0772-25 25 25. Du kan köpa ett kontantkort (2G eller 3G) i landet där du befinner dig och ber den utländska operatören om de rätta inställningarna. Då får du total kostnadskontroll och surfar till det aktuella landets inhemska taxa. Observera att Tele2 med denna lösning inte ansvarar för information och service och kan inte garantera funktionalitet. Modem köpta efter 24 november 2009 är operatörslåsta och kan alltså inte användas utomlands med en annan operatör.

 

Kan jag surfa utomlands?

Fr o m 21/2 måste du som vill surfa med ditt mobila bredbandsbonnemang från utlandet själv aktivera tjänsten genom att ringa vår kundservice på 0772-25 25 25. Om du vill surfa när du befinner dig utomlands ber vi dig att vara mycket uppmärksam på priset! Om du surfar utomlands med ditt svenska Tele2-abonnemang kostar det ca 50-250 kr/MB! Det innebär att det kan kosta ca 50-250 kr att surfa in på en tung nyhetssite. Kolla därför alltid roamingpriset i det land du ska resa till. (Du kan välja operatör genom en manuell inställning.)

 

Kan jag byta mitt Comviq surf till abonnemang?

Tyvärr går det inte att byta Comviq Surf till ett abonnemang. Men eftersom att du inte har någon bindningstid på Comviq surf så kan du helt enkelt sluta att använda det och beställa ett abonnemang istället.

 

Kan jag byta mitt Mobila Bredbandsabonnemang Comviq surf?

Det går att byta, ditt befintliga abonnemang stängs ner när bindningstid och uppsägningstid gått ut. Sedan beställer du ett startpaket för mobilt bredband kontant och får då ett nytt SIM-kort och ett nytt nummer. Du kan fortfarande använda samma modem som du hade innan.

Sök kundservice

Sök

Till exempel: faktura