WyWallet – Enkla mobila betalningar


WyWallet är ett företag som har startats av Sveriges ledande mobiloperatörer för att hantera mobila betalningar. Med WyWallet kan du också skicka och ta emot pengar till alla svenska mobiltelefonnummer.

 

På grund av EU-direktiv går det från den 1 februari 2013 inte längre att göra SMS-köp som förut. För att kunna använda mobilen till att betala för t ex parkering, köp i varuautomater och liknande behöver du acceptera WyWallets villkor. Det kostar inget, köpet betalas via mobilfakturan och självklart kan du fortsätta ringa, surfa, SMS:a och MMS:a precis som vanligt! När du gör ditt nästa sms-köp så får du mer information från WyWallet.

SMS-betalningar, hur enkelt som helst

Från och med nu blir det lättare för alla med privatabonnemang att sms-betala med WyWallet. Hur enkelt? Gör dina köp som du alltid har gjort. Så här går det till:

1. Gör ett första köp med sms, precis som tidigare. Kostnaden hamnar på din mobilfaktura.
2. Genom att göra ett andra köp accepterar du villkoren för WyWallet.
3. Du kan när som helst avsluta tjänsten genom att skicka ett sms till 71798 och skriva AVSLUTA.

Det är nästan lika enkelt att göra sms-köp från företagsmobilen. Betaltjänstlagen kräver att man ska veta vem det är som gör ett köp med mobilen. Därför måste du som vill göra sms-betalningar från företagsmobilen registrera dig i WyWallet-appen eller på webben: wywallet.se. När du registrerar dig väljer du betalsätt.
Det smidigaste är att koppla ett kreditkort till ditt WyWallet-konto. Då behöver du aldrig tänka på att fylla på kontot när du handlar med mobilen.
 
Sveriges största mobiloperatörer har grundat WyWallet. Tillsammans har Tre, Telia, Telenor och Tele2 mer än 90 års erfarenhet av att utveckla säker mobilteknik för miljontals kunder. WyWallet är godkänt av Finansinspektionen för att hantera elektroniska pengar.Ladda ner WyWallet-appen för alla betaltjänster

Med WyWallet-appen i mobilen kan du göra betalningar och överföringar till vem som helst, var som helst, när som helst.

Fyll i ditt mobilnummer för en direktlänk till appen

Du får en länk till appen via SMS

Din länk till appen har nu skickats via SMS

Skånetrafiken har valt att samarbeta med WyWallet. För detta kollektivtrafikbolag kommer du kunna köpa biljett om du har ett konto hos WyWallet.

Många andra av Sveriges kollektivtrafikbolag har valt att ta fram egna betalningslösningar. Det gäller till exempel SL och Västtrafik. Du kan alltså inte köpa din SL- eller Västtrafikbiljett med WyWallet efter den 31 januari 2013. Om du vill veta mer om hur du betalar för resor med SL hittar du det här; är du intresserad av information om betalningar till Västtrafik finns den här.

Du kan använda WyWallet för betalningar till alla 72-nummer.

Du kan använda WyWallet för att betala för köp hos fler än 1 000 SMS-handlare över hela Sverige : allt från parkeringsbiljetter till välgörenhetsdonationer, varuautomater till prenumerationer. En bra minnesregel är att du kan använda WyWallet när numret du vill göra din SMS-betalning genom börjar på 72.

Om du gillar ABBA kan du minnas 72 som året när det bandet skrev sin första låt tillsammans. Eller så kan du helt enkelt komma ihåg det som det är: 72. Glöm krångliga kortnummer, glöm trötta plånböcker, glöm mynt och sedlar och internet- överföringar. Kom ihåg mobilen. Och 72.

Hur funkar det?

Mobilen och kontot:

Tjänsten är kopplad till användaren. Det betyder att även de som har företagstelefon kan göra egna köp utan att det kommer på fakturan till företaget. Genom att ladda ned WyWallet-appen och öppna ett konto så är tjänsten igång. Användaren fyller på sitt WyWallet-konto direkt från sin bank eller kontokort. Det finns även möjlighet att betala mot faktura.

 

Person till person – överföring:

Med WyWallet är det enkelt att dela på notan eller betala tex vid en Blocket-affär. Enkelt och snabbt gårdet att föra över pengar direkt till andra personer som har ett WyWallet-konto. Allt du behöver veta är deras mobilnummer.

 

SMS-köp:

Köp via SMS sker precis på samma sätt som tidigare eller görs direkt i appen. Köpen noteras på en transaktionslista som syns både i appen och på webben.

 

Köp i affärer:

Med den nya tekniken NFC (Near Field Communication) fungerar WyWallet i anslutna butikers kortterminaler förutsatt att den smartphone man har stödjer tekniken.

 

Har du företagstelefon?

Tjänsten är kopplad till användaren. Det betyder att även de som har företagstelefon kan göra egna köp utan att det kommer på fakturan till företaget. Alla köp kommer att dras från det personliga WyWallet-konto och ingen faktura kommer att skickas till företaget. Dessutom kan det enkelt tas fram en specifikation på dina jobbutlägg för att skicka till ekonomiavdelningen. Det gör du på wywallet.se

 

Om WyWallet

WyWallet ägs av Tele2 och tre andra mobiloperatörer. Tjänsten är gratis att ladda ned och att använda. Läs mer på wywallet.se