Kom igång

Extra datakort

När du tecknar ett nytt mobilt bredbandsabonnemang – eller uppgraderar från en äldre abonnemangsform – kan du beställa upp till nio extra datakort helt kostnadsfritt. Med datakorten kan du alltså koppla upp alla dina enheter med samma abonnemang.

Vad är datakort?

Datakort är extra SIM-kort som använder samma datamängd som ditt huvudabonnemang. De fungerar precis som vanliga SIM-kort för datatrafik och passar i de allra flesta enheter som har stöd för mobil bredbandsuppkoppling.

Ett extra datakort medföljer alla nya abonnemang, men du kan själv välja att beställa upp till 9 fria datakort till ditt nya mobila bredbandsabonnemang. Det betyder att du inte längre behöver teckna fler abonnemang eller betala extra för tilläggstjänster för att koppla upp flera enheter, utan använder ett och samma abonnemang.

Använd datakorten i vilka enheter du vill som har SIM-kortplats och stöd för mobilt bredband. Några exempel är routrar (inklusive Car-Fi), modem, surfplattor och datorer – kort sagt allt du behöver för att utnyttja ditt mobila bredband fullt ut. 

Datamängden i ditt abonnemang förändras inte beroende på hur många datakort du väljer att använda. Alla enheter använder på samma data ur samma pott. Det betyder att du inte heller behöver köpa surf till enstaka datakort, utan bara till abonnemanget.

Levereras aktiverade

För att du ska kunna komma igång med dina datakort så snabbt och enkelt som möjligt levereras de aktiverade och klara. 

Vanliga frågor och svar om datakort

Hur beställer jag nya/fler datakort?

Om du glömde att beställa extra datakort när du tecknade abonnemanget kan du beställa fler online, i butik eller via Kundservice. 

Kan jag spärra ett enskilt datakort?

Ja. Om du tappat bort eller blivit bestulen på ett datakort är det viktigt att du inaktiverar det. Kontakta din närmaste butik eller kundservice så snart som möjligt.

Kan jag använda datakorten utomlands?

Alla datakort är spärrade för användning utomlands (roaming). Du kan ta bort spärren i Mitt Tele2 eller via kundservice. För att hålla priserna under kontroll rekommenderar vi ett passande utlandspaket.