Hemligt och dolt nummer

Hemligt nummer och dolt nummer fungerar på lite olika sätt. Här kan du läsa mer om skillnaden, hur dolt/hemligt nummer fungerar i praktiken och hur du aktiverar funktionerna.

Det här är viktigt att veta om hemligt respektive dolt nummer:

Hemligt nummer är en mer permanent lösning som innebär att ditt telefonnummer inte syns hos nummerupplysningen när någon söker på ditt namn. Du väljer själv om numret även ska döljas varje gång du ringer till någon, eller bara vara dolt hos nummerupplysningen.

Om du inte vill att ditt telefonnummer ska vara tillgängligt för allmänheten är alltså hemligt nummer det enda alternativet. Kontakta kundservice för att administrera funktionen.

Dolt nummer innebär att ditt telefonnummer inte visas när du ringer till någon, men det syns fortfarande hos nummerupplysningen. För enstaka samtal kan du tillfälligt dölja ditt nummer genom att trycka # 31 # före numret till den du ringer.

Sammanfattningsvis erbjuder vi alltså hemligt/dolt nummer på fyra olika sätt:

• Dolt nummer vid utgående samtal.
  • Hemligt nummer vid utgående samtal och hos nummerupplysningen.
  • Hemligt nummer hos nummerupplysningen.
  • Dolt nummer vid enstaka samtal: tryck # 31 # före varje nummer du vill ringa.

OBS: Tänk på att ditt telefonnummer fortfarande kommer att synas hos mottagaren när du skickar SMS eller MMS – både med hemligt och dolt nummer.