Apple iphone 8, iphone 8 plus och iPhone X

10-årsjubileumet gav oss iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X. 

Under Apple Special Event presenterades en hel del nyheter – bland annat uppgraderade versioner av Apple Watch, Apple TV men framförallt nya iPhones. 

Apple visade upp nya, uppgraderade versioner av sina föregångare – iPhone 8 och iPhone 8 Plus.

Men eftersom det är 10 år sedan Apple lanserade sin allra första iPhone släpps dessutom jubileums­modellen iPhone X senare i år. Med iPhone X får du nya funktioner som ansikts­igenkänning, helintegrerad skärmyta och trådlös laddning. 

Apple iPhone 8 och iPhone 8 Plus

Apple iPhone 8 och iPhone 8 Plus har uppgraderats med en fram- och baksida helt i glas och ett matchande aluminiumband runt. Glaset sägs vara det mest hållbara som någonsin har funnits i en smartphone. Som tidigare modeller har de fortfarande samma skydd mot vatten och damm. 

Dessutom har både iPhone 8 och iPhone 8 Plus utrustats med trådlös laddning. 

Retina HD-skärm

Storleksmässigt är det ingen skillnad mot sina föregångare utan skärmens yta är fortfarande 5,5 tum (iPhone 8 Plus) och 4,7 tum (iPhone 8). Retina HD-skärmen på båda mobilerna använder True Tone-teknologi och anpassar färgåtergivningen efter omgivningen. 

Touch ID är kvar även i dessa modeller och fungerar likadant som tidigare. 

Processor

A11 Bionic-processorn är kraftfull och smart. Den har sex kärnor: två prestandakärnor som är 25 procent snabbare än föregångaren A10 och två effektiva kärnor som är 70 procent snabbare. 

Nya sensorer i kameran

Kameran i iPhone 8 har fått uppgraderade sensorer och iPhone 8 Plus har dubbla sensorer. Med snabbare autofokus och bättre prestanda vid sämre ljusförhållanden tar båda telefonerna märkbart bättre bilder.

Om du väljer att filma med mobilen så analyseras två miljoner delar av varje bildyta vilket ger en mycket skarp upplevelse. Klipp med slowmotion blir mer detaljerade än tidigare tack vare dubbelt så hög bildhastighet. 

Förköp iPhone 8 & iPhone 8 Plus

Apple iPhone X

Apple iPhone X är jubileumsmodellen från Apple som släpps senare i höst. Mycket har uppgraderas sedan tidigare, bland annat har den en exklusiv design i härdat glas och rostfritt stål. Nytt för i år är den trådlösa laddningen för alla nya modeller och fungerar även med befintliga tillbehör på marknaden tack vare Qi-kompabilitet. 

Liksom sina föregångare har iPhone X samma skydd mot vatten och damm. 

Mycket mer skärmyta

Utöver True Tone-skärm har denna modell även Super Retina Display med ett kontrastförhållande på 1 000 000:1. Skärmens storlek ligger på 5,8 tum med 2436 x 1125 px i upplösning och täcker nästan hela framsidan av telefonen. Den översta ytan består av en funktionsrad och delar utrymme med högtalare och kameror. 

Face ID

Numera känner telefonen igen ditt ansikte och låser upp sig själv så fort du tittar på den. Det finns en mängd olika algoritmer och sensorer som skannar av ditt ansikte och garanterar säkerheten. Tack vare kameran kan du också återge upp till 50 muskelrörelser från ditt ansikte och skicka till dina kollegor genom nya funktionen Animoji. 

Samma processor som syskonmodellerna

Apple iPhone X har samma processor, A11 Bionic, som iPhone 8 och iPhone 8 Plus. Tillsammans är alla sex kärnor redo för avancerad AR (Augumented Reality), eller förstärkt verklighet på svenska. 

Ännu bättre batteritid

Apple fortsätter att jobba med batteritiden och menar att iPhone X har två timmar längre batteritid än iPhone 7. 

Förköpet startar den 27 oktober. 

Apple iPhone 8 och iPhone 8 Plus
– en ny generation av iPhone

Dela med dina vänner, kollegor eller andra bekanta!