Apple iphone X,
iphone 8 och iPhone 8 Plus

Apple iPhone X –
möt framtidens mobil

Det har gått 10 år sen Apple lanserade deras allra första iPhone. Lagom till jubileet släpper Apple nu den nya flaggskeppsmodellen iPhone X.

iPhone X är är en superintelligent mobil som vaknar av ditt finger, agerar på din röst och låter dig låsa upp mobilen med ansiktsigenkänning (Face ID). Den imponerande Super Retina-skärmen på 5,8 tum går från kant till kant och fyller din mobil med färg och liv. Allt ramas in av en exklusiv design i härdat glas och rostfritt stål.
Nytt för iPhone X är även att den kan laddas upp snabbt och trådlöst tack vare sin Qi-kompabilitet. Framtidens mobil är här.

Mycket mer skärmyta på iPhone X

Utöver True Tone-skärm har denna modell även Super Retina Display med ett kontrastförhållande på 1 000 000:1. Skärmens storlek ligger på 5,8 tum med 2436 x 1125 px i upplösning och täcker nästan hela framsidan av telefonen. Den översta ytan består av en funktionsrad och delar utrymme med högtalare och kameror. 

Face ID

Numera känner telefonen igen ditt ansikte och låser upp sig själv så fort du tittar på den. Det finns en mängd olika algoritmer och sensorer som skannar av ditt ansikte och garanterar säkerheten. Tack vare kameran kan du också återge upp till 50 muskelrörelser från ditt ansikte och skicka till dina kollegor genom nya funktionen Animoji. 

Samma processor som syskonmodellerna

Apple iPhone X har samma processor, A11 Bionic, som iPhone 8 och iPhone 8 Plus. Tillsammans är alla sex kärnor redo för avancerad AR (Augumented Reality), eller förstärkt verklighet på svenska. 

På grund av hög efterfrågan på iPhone X är leveranstiden för närvarande 7–8 veckor. Du kan alltid se aktuell status för beställning här.  

Det här är iPhone X 
– en företagsmobil där skärmen är allt

Apple iPhone 8 och iPhone 8 Plus med Retina HD-skärm

Storleksmässigt är det ingen skillnad mot sina föregångare utan skärmens yta är fortfarande 5,5 tum (iPhone 8 Plus) och 4,7 tum (iPhone 8). Retina HD-skärmen på båda mobilerna använder True Tone-teknologi och anpassar färgåtergivningen efter omgivningen. 

Processor

A11 Bionic-processorn är kraftfull och smart. Den har sex kärnor: två prestandakärnor som är 25 procent snabbare än föregångaren A10 och två effektiva kärnor som är 70 procent snabbare. 

Nya sensorer i kameran

Kameran i iPhone 8 har fått uppgraderade sensorer och iPhone 8 Plus har dubbla sensorer. Med snabbare autofokus och bättre prestanda vid sämre ljusförhållanden tar båda telefonerna märkbart bättre bilder.

Om du väljer att filma med mobilen så analyseras två miljoner delar av varje bildyta vilket ger en mycket skarp upplevelse. Klipp med slowmotion blir mer detaljerade än tidigare tack vare dubbelt så hög bildhastighet. 

Dela med dina vänner, kollegor eller andra bekanta!