Com Hems hastighetsgaranti

Upplever du att du får lägre hastigheter än du betalar för så hjälper vi dig att felsöka problemet. Du har alltid möjligheten att nedgradera ditt bredbandspaket till den hastighet du faktiskt kommer upp i.

Vår hastighetsgaranti

Börja med att testa hastigheten hos den oberoende sajten Bredbandskollen.se. Tänk på att du behöver göra tre mätningar med en timmes mellanrum för att få en rättvis bild och att hastighetsgarantin bara gäller trådbunden anslutning, inte trådlös WiFi-anslutning.

Om hastigheten är lägre än vad ditt företag betalar för hjälper vi dig att felsöka problemet. Ring Kundservice på telefon 90 444 så tar vi reda på om det är något fel på modemet eller om något annat krånglar.

Tips för att få upp hastigheten

Det finns några saker ni själva kan göra för att öka möjligheten till ett snabbare bredband. Några saker ditt företag kan göra för att öka hastigheten är att:

•  se till att ha rätt inställningar i era datorer

•  se till att ni har uppdaterade operativsystem

• ha de senaste drivrutinerna till era nätverkskort

• använda nya datorer med nya komponenter, som processor, nätverkskort och hårddiskar

• kontrollera att era datorer inte har några virus

• bara använda hela kablar och kontrollera att de är rätt inkopplade

Systemkrav

Systemkrav för 500 Mbit/s

När ert företag använder våra snabbaste hastigheter är det viktigt att era datorer har rätt hård- och mjukvara.

• Operativsystem: Windows 7 eller senare, Mac OS X

• Webbläsare: Den senaste versionen av Firefox, Chrome, Internet Explorer eller Safari

• RAM-minne: 4 GB

• Processor: 2,4 Ghz eller bättre

• Nätverkskort: Gigabit Ethernet (Ethernet 1000 Mbps) med senaste drivrutiner samt en CAT5e nätverkskabel.

Vi lämnar bara Hastighetsgaranti på trådad anslutning till er router/modem, men vi arbetar ständigt för att erbjuda en allt bättre bredbandshastighet även trådlöst.

Systemkrav för 100 och 250 Mbit/s

När ert företag använder våra snabbaste hastigheter är det viktigt att era datorer har rätt hård- och mjukvara.

• Operativsystem: Windows 8, Windows 7 eller Mac OS X

• Webbläsare: Den senaste versionen av Firefox, Chrome, Internet Explorer eller Safari

• RAM-minne: 2 GB

• Processor: 2,4 Ghz eller bättre

• Nätverkskort: Gigabit Ethernet (Ethernet 1000 Mbps) med senaste drivrutiner samt en CAT5e nätverkskabel.

Vi lämnar bara Hastighetsgaranti på trådad anslutning till er router/modem, men vi arbetar ständigt för att erbjuda en allt bättre bredbandshastighet även trådlöst.

Systemkrav för 50 Mbit/s

När ert företag använder våra snabbaste hastigheter är det viktigt att era datorer har rätt hård- och mjukvara.

• Operativsystem: Windows 8, Windows 7 eller Mac OS X

• Webbläsare: Den senaste versionen av Firefox, Chrome, Internet Explorer eller Safari

• RAM-minne: 2 GB

• Processor: 2,4 Ghz eller bättre

• Nätverkskort: Ethernet 100 Mbps med senaste drivrutiner.

Vi lämnar bara Hastighetsgaranti på trådad anslutning till er router/modem, men vi arbetar ständigt för att erbjuda en allt bättre bredbandshastighet även trådlöst.

Vanliga frågor

Får jag den hastighet på mitt bredband som jag ska ha?

Besök Bredbandskollen om du vill fastslå den normala hastigheten på din uppkoppling. Stäng av ditt WiFi, koppla upp dig trådburet med en nätverkskabel för att få bäst hastighet.

Trådlöst internet är inte lika snabbt som trådburet på grund av allt som kan störa signalen mellan din router och dator. Ha i åtanke att problem med internet kan bero på en rad olika saker. Välkommen att kontakta Kundservice för mer hjälp.

Segt internet? Öka hastigheten i ditt trådlösa nätverk!

Tips på hur du optimerar ditt wifi:

1. Placera routern optimalt.
    Optimal placering för en roter är i rummet där nätverket främst ska användas, väggar och våningsplan kan störa signalen. Routern bör stå fritt, gärna ca en meter upp från golvet. Annan elektronik stör signalen så undvik att placera routernt nära exempelvis en tv eller microvågsugn.
  2. Längre kabel från uttaget.
    Använd den kabel du fick från Com Hem tillsammans med din utrustning: Kontakta Kundservice om du behöver en längre kabel för att kunna placera routern optimalt.
  3. Minska avståndet till routern.
    Ju närmare datorn (/surfplattan/mobilen) är routern, desto högre hastighet kommer den få. Bäst är att befinna sig i samma rum.
  4. Undvik synliga hinder.
    Precis som när du väljer var du ska ha din router, kan du tänka på att själv inte befinna dig så du skyms av ett skåp, bakom en betongvägg eller en stängd dörr.
  5. Välj routerns frekvensband.
    Trådlösa nätverk går på olika frekvensband, 2,4 GHz eller 5 GHz. Du kan läsa mer om hur du förbättrar din hastighet genom att ansluta dig till 5 GHz frekvensbandet på comhem.se för privatpersoner.
  6. Stäng av annan elektronik.
    Vanliga elektriska apparater kan störa signalen från routern. Det kan röra sig om en mikrovågsugn eller en trådlös telefon som också använder sig av samma frekvenser.
  7. Samsas om bredbandet.
    Hastigheten in i fastigheten delas via routern mellan alla enheter som samtidigt är uppkopplade. När någon av dem behöver extra hög hastighet, kan det vara en fördel om de andra enheterna är avstängda eller inte kräver lika hög hastighet samtidigt.
  8. Anslut vissa enheter med datorkabel.
    Låt enheter som inte behöver vara trådlösa, till exempel utrustning som står stationärt, vara uppkopplade via trådbunden anslutning. Det gör att du kan optimera ditt trådlösa surfande för de enheter som verkligen behöver det.
Krävs något speciellt av min dator för att komma upp i rätt hastighet?

När ert företag använder våra snabbaste hastigheter är det viktigt att era datorer har rätt hård- och mjukvara.

Systemkrav för 500 MBIT/S

• Operativsystem: Windows 7 eller senare, Mac OS XWebbläsare: Den senaste versionen av Firefox, Chrome, Internet Explorer eller Safari
  • RAM-minne: 4 GB
  • Processor: 2,4 Ghz eller bättre
  • Nätverkskort: Gigabit Ethernet (Ethernet 1000 Mbps) med senaste drivrutiner samt en CAT5e nätverkskabel.

Systemkrav för 100 OCH 250 MBIT/S

• Operativsystem: Windows 8, Windows 7 eller Mac OS X
  • Webbläsare: Den senaste versionen av Firefox, Chrome, Internet Explorer eller Safari
  • RAM-minne: 2 GB
  • Processor: 2,4 Ghz eller bättre
  • Nätverkskort: Gigabit Ethernet (Ethernet 1000 Mbps) med senaste drivrutiner samt en CAT5e nätverkskabel.

Systemkrav för 50 MBIT/S

• Operativsystem: Windows 8, Windows 7 eller Mac OS X
  • Webbläsare: Den senaste versionen av Firefox, Chrome, Internet Explorer eller Safari
  • RAM-minne: 2 GB
  • Processor: 2,4 Ghz eller bättre
  • Nätverkskort: Ethernet 100 Mbps med senaste drivrutiner.?

Vi lämnar bara Hastighetsgaranti på trådad anslutning till er router/modem, men vi arbetar ständigt för att erbjuda en allt bättre bredbandshastighet även trådlöst.

Behöver du komma i kontakt med oss?

För personlig rådgivning, ring 90 444 eller fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss.

Sammanslagning Com Hem Företag Tele2 Företag