Spara pengar och miljö med EDI-fakturor

Se innehåll och dokument

Hos Tele2 kan företag välja att få företagets fakturor som EDI-fakturor, även kallat E-faktura (elektronisk faktura). Det innebär att pappersfakturan ersätts av en strukturerad fil med ett överenskommet format. Filen förs över elektroniskt och kan sedan hanteras maskinellt i företagets affärssystem. 

För stora företag

Tele2 erbjuder EDI-faktura enbart till större företag och organisationer. Fakturan kan användas för fasta tjänster, mobila tjänster och växeltjänster. 

Fördelar för ert företag

• Billigare hantering. Genom att automatisera attestering, kontering och betalning sparas mycket tid

• Bättre för miljön att skippa pappersfaktura

Kom igång med EDI-faktura

För att kunna ta emot Tele2s EDI-faktura behöver ni en EDI-plattform, alltså en teknisk installation som kan ta emot och konvertera olika EDI-standarder till ett format som ert affärssystem kan hantera.

Implementation

EDI implementeras alltid i ett införandeprojekt. Under projektet genomförs pilottester för ett antal av era valda pilotabonnemang. Detta görs för att säkerställa att abonnemang och kostnadsställen tas emot korrekt i Tele2s och ert affärssystem.

Först när ni godkänt pilottesterna startas EDI-fakturering på företagets övriga abonnemang. Tele2 kommer att bevaka era första EDI-fakturor. Resultatet stäms av och först när ni godkänt lösningen är EDI-implementationen helt klar.

Standarder

EDI-fakturor erbjuds i följande standardiserade format:

• Svefaktura (SFTI BAS 1.0 i XML-format).

• Fulltextfaktura (SFTI Fulltextfaktura i EDIFACT-format enligt ESAP 9.1)

Tele2 hanterar alla typer av överföringsteknik som finns på marknaden.