Allt om mobiltelefoni

Kom igång med eSIM

eSIM (embedded SIM) är en ny teknologi som låter dig göra samma sak som med ett fysiskt SIM-kort, men redan inbyggt i enheten - på en betydligt mindre yta. Den består av en intern krets med tillhörande mjukvara, vilket har flera fördelar mot de klassiska SIM-korten.

Gör så här:

För att aktivera ditt eSIM behöver du vara uppkopplad mot wifi. Följ sedan stegen nedan:

1. Du behöver kontakta kundservice eller gå till en Tele2-butik för att få hjälp att byta till eSIM.

2. När du beställt ditt eSIM får du inom ett par dagar ett brev från oss med en QR-kod. Om du besökte en Tele2-butik så fick du QR-koden direkt i butiken.

3. Öppna Inställningar i din mobil och välj därefter Mobilnät – Lägg till mobilabonnemang

4. Skanna QR-koden som du fick av oss med din mobilkamera och klicka på Lägg till mobilabonnemang. Du behöver ingen extra app för att skanna koden.

5. Nu kan du välja vilket som ska vara ditt primära och sekundära abonnemang. Har du enbart ett abonnemang så blir det automatiskt primärt.

6. Du kan också ge ditt/dina abonnemang etiketter. Klicka in på respektive abonnemang för att namnge dem. Kanske Arbete och Privat?

7. Har du mer än ett abonnemang väljer du vilket du vill ha som förvald linje. Nu är allt klart och du kan börja använda din mobil med ditt nya abonnemang.

Viktigt! Tänk på att QR-koden enbart kan skannas en gång och att installationen påbörjas direkt. Det går inte att avbryta och skanna samma kod igen. Skulle du av misstag skanna koden i fel mobil behöver du beställa en ny kod.

Har du inte ännu skaffat eSIM eller har du frågor hur man skaffar? Besök vår informationssida om eSIM.