Allt om mobiltelefoni

Telefonsvarare - ingår i ditt abonnemang

Här hittar du information om hur den fungerar och hur du gör olika inställningar.

Att ringa upp sin telefonsvarare (röstbrevlåda) kostar som ett vanligt samtal inom Tele2's nät.

För dig med Tele2 Växel: Telefonsvarare för Tele2 Växel.
Här kan du läsa mer om att använda din telefonsvarare utomlands: Telefonsvararen utomlands

Aktivera eller avaktivera din telefonsvarare

För att aktivera din telefonsvarare: ring 222 från din mobiltelefon och följ instruktionerna.
För att ändra eller hantera din hälsningsfras ringer du 223.
För att avaktivera din telefonsvarare(röstbrevlåda) så behöver du kontakta Kundservice.

Här kan du läsa mer om att Vidarekoppla till din telefonsvarare.
Här kan du läsa mer om Telefonsvararen utomlands
Vill du avaktivera din telefonsvararen? Kontakta Kundservice så hjälper vi dig!

Byt PIN-kod till telefonsvararen

För att skydda obehöriga från att lyssna av din telefonsvarare så rekommenderar vi att du byter PIN-kod till telefonsvararen så fort som möjligt.

Så här gör du för att byta PIN-kod:

1. Ring 222 från det telefonnummer bytet ska ske på.
  2. Tryck 9 för att komma till Huvudmenyn.
  3. Tryck 3 för att komma till Inställningar.
  4. Tryck 3 för att ändra PIN-kod.
  5. Knappa in en ny PIN-kod (fyrsiffrig) och avsluta med # så är det klart.

För dig med Tele2 Växel:

Här kan du läsa om telefonsvararen för dig som använder Tele2 Växel

Att lyssna av telefonsvararen

För att lyssna av din telefonsvarare, ring 222 från din mobil. Notera att avlyssnade meddelanden som du inte har sparat kommer att tas bort från telefonsvararen efter tre dagar.

För att lyssna av dina meddelanden från en annan telefon

Ring ditt eget mobilnummer. När hälsningsfrasen spelas upp, tryck # lösenord #. Detta fungerar bara när ditt abonnemang är kopplat till telefonsvararen.

Hur vet man om någon har lämnat ett meddelande?

Telefonsvararen skickar ett SMS till dig när du har fått ett nytt meddelande. Du ringer 222 för att lyssna av meddelandet. Trycker du 6 samtidigt som du lyssnar av meddelandet så får du ett SMSmed telefonnumret till den som lämnade meddelandet.

Hur länge sparas ett meddelande på telefonsvararen?

Nya meddelanden som inte lyssnats av sparas i 7 dygn. Meddelanden som är avlyssnade sparas i 3 dagar. Det går inte att permanent spara ett meddelande på telefonsvararen, men om du väljer att spara ett meddelande så sparas det i 10 dagar.

Snabbkommandon

1. Spola bakåt i meddelandet
11. Lyssna på meddelandet igen
3. Spola framåt i meddelandet
33. Hoppa till slutet av meddelandet
4. Spara meddelandet i 10 dagar
5. Radera meddelandet
6. Få numret som SMS
7. Pausa/återuppta meddelandet
8. Mer information
9. Huvudmeny
* Tidigare meddelanden
# Nästa meddelande

Ställ in tiden innan telefonsvararen går igång

Tryck **61* +46 252

Sedan anger du ditt mobilnummer, utan första nollan, trycker ** och den tid som du bestämt dig för. Du kan välja från 5 sekunder upp till 30 sekunder.  Avsluta med #.

Exempel, om ditt nummer är 070- 123 456 XX och du vill att telefonsvararen ska gå igång efter 20 sekunder (ca 4 signaler) så knappar du in: ** 61 * +4625270123456XX ** 20 #

FAQ - Vanliga frågor och svar.

Här hittar du vanliga frågor och svar kring telefonsvararen.

Nya meddelanden som inte lyssnats av sparas i 7 dygn.

Meddelanden som är avlyssnade sparas i 3 dagar.

Det går inte att permanent spara ett meddelande på telefonsvararen, men om du väljer att spara ett meddelande så sparas det i 10 dagar.