Uppkoppling & Data

Guider för tidigare TDC-kunder

Här hittar du som tidigare TDC-kund snabbguider, produktblad och länkar som berör nätverkstjänster och Unified Communications. Om du inte hittar det du söker är du välkommen att kontakta oss via telefon eller mejl.

Nätverksguider
Unified Communications

Nätverksguider

För beställning av IP-adresser (IPv4 och IPv6), primär/sekundär DNS eller internationella domän, vänligen kontakta nätverksansvarig på ditt företag.

VPN-inställningar

VPN-inställningar för din mobil

Så här kommer du igång med Client-to-VPN:

1. Ladda ner Cisco AnyConnect på din mobil från App Store för iPhone eller Google Play för Android.

2. Skapa en anslutning genom att klicka på denna länk i din mobils webbläsare.

3. Tryck på knappen för AnyConnect VPN med TDC-IPSec-VPNgw som vald connection.

4. Logga in med ditt Client-to-VPN användarnamn och lösenord, username = "namn"@S_"subscribtion_nummer"_CLIENT2VPN, exempelvis max@S_1234567_CLIENT2VPN.

5. Installera VPN-profilen genom att klicka på denna länk i din mobils webbläsare (optional).

VPN-inställningar för din dator

Så här kommer du igång med Client-to-VPN:

1. Installera Cisco Anyconnect, kan laddas ner från TDC Service Online under produktdokumentation. Vänd dig till någon i din organisation som har konto p TDC Service Online för nerladdning.

2. Ladda ner VPN-profilen genom att högerklicka på denna länk välj att spara.
För Windows: Spara filen i mappen: ProgramData\Cisco\Cisco AnyConnect Secure Mobility Client\Profile. Tips! Biblioteket kan vara gömt, gå in i kontrollpanelen och välj att visa dolda filer.
För macOS/Linux: Spara filen i mappen: /opt/cisco/anyconnect/profile.

3. Starta Anyconnect, välj TDC-IPSec-VPNgw och tryck Connect.

4. Logga in med ditt Client-to-VPN användarnamn och lösenord, username = "namn"@S_"subscribtion_nummer"_CLIENT2VPN, exempelvis max@S_1234567_CLIENT2VPN.

Unified Communications