Surfa med mobilen

Inställningar

Här hittar du alla inställningar du behöver för att surfa med din jobbmobil.

För att kunna skicka och ta emot MMS, ta emot e-post med mera så behöver du först kunna surfa via mobilen. De flesta moderna smartphones söker själva upp rätt inställningar.

Är det tomt bland dina inställningar i telefonen?

Skicka ett SMS med blanksteg/mellanrum till nummer 123 så får du alla inställningar automatiskt.
Inställningarna skickas direkt och kostar ingenting.

Om det av någon anledning inte går att ladda ned de automatiska inställningarna till din mobil så kommer du få ett felmeddelande. Då kan du ändra inställningarna manuellt enligt nedan:

Apple iOS (iPhone/iPad)

I iPhone/iPad (iOS) hittar du val för inställningar genom att trycka på Inställningar, sedan Mobilnät --> Alternativ för mobildata --> Mobilt datanätverk.

Android

I Android går du in på Inställningar, sedan Trådlöst och nätverk --> Mobila nätverk --> Åtkomstpunktsnamn. Tryck på plus-ikonen för att lägga till ett nytt APN.

Standardinställningar för MMS

Användarnamn: Lämna blank
Lösenord: Lämna blank
Protokoll: HTTP
APN: 4G.tele2.se
MMS-proxy: mmsproxy.tele2.se
MMS-port: 8080
Startsida/MMSC: http://mmsc.tele2.se

Standardinställningar för surf

Användarnamn: Lämna blank
Lösenord: Lämna blank
Protokoll: HTTP
APN: 4G.tele2.se
Startsida: http://mobil.tele2.se

Har du fått ett MMS som du inte kan läsa på din telefon? Hämta ditt MMS

Klicka här: Felsökning eller på "Felsökning" i menyn på denna sida för att få hjälp att lösa problem relaterade till att surfa, MMS:a eller skicka e-post med mobilen.

Vill du snabbt veta vilket datapaket du har samt hur mycket datavolym och tid som återstår på det? Skicka ett SMS till 72661 med texten: DATA så får du en saldorapport.

MMS-inställningar för tidigare TDC-kunder

MMS set name (connection name): TDC MMS
Starting page: http://mms.tdc.dk:8002
Data bearer: GPRS
APN (Accesspoint): mms
MMS Proxy: inetproxy.tdc.dk
MMS Proxy Port: 8080
Authentication type: Normal
User name: (Detta fält ska lämnas tomt)
Password: (Detta fält ska lämnas tomt)