Utomlands

Ring & surfa utomlands

Här kan du läsa mer om:

Vad är roaming?

Att din telefon används utomlands kallas roaming och betyder helt enkelt att en mobiltelefon kopplas om från en teleoperatörs nät till en annans. Tele2 har avtal med mobiloperatörer över hela världen för att våra kunder enkelt ska kunna använda sin telefon utanför Sverige. Priserna för att använda din telefon i utländska operatörers nät kan skilja sig från de priser som gäller i Tele2s egna nät. 

Roaming inom EU/EES med mobilabonnemang

I alla våra Fast pris-abonnemang ingår obegränsat antal samtal, sms/mms och data upp till 50 GB, beroende på vilket hur mycket datatrafik du har valt, inom EU och EES-länderna. Du kan se mycket mycket surf inom EU/EES som ingår i ditt abonnemang och hur mycket du har kvar denna månad genom att logga in till Tele2 Work

Om du istället har ett abonnemang med Rörligt pris så ringer du, skickar sms och mms i ett annat EU/EES för samma pris som hemma i Sverige. Du kan dessutom använda all din data som du har i ditt rörliga abonnemang utomlands, förutsatt att du har surf kvar på abonnemanget. 

Tips! Glöm inte att slå på dataroaming på din mobiltelefon om du vill surfa med den utomlands.

I vår standardprislista hittar du alltid den senaste informationen om gällande villkor för våra senaste abonnemang. 

För mer information om att ringa, surfa och skicka sms/mms med mobilen inom EU/EES, klicka här.

Vad kostar samtal och data om du befinner dig utanför EU/EES?

Välj land i listan för att se vilka priser som gäller när du ska ringa med någon av operatörerna i utlandet (samtal och en viss mängd data ingår inom EU/EES):

Klicka här: Välj land 

 

Undvik att bli debiterad för surf utanför EU/EES

Ibland kan mobiltelefonen koppla upp sig mot mobilnätet även fast du har stängt av mobildata. För att vara helt säker på att inte bli debiterad för surf utanför EU/EES, kontakta kundservice så lägger de in en spärr på abonnemanget mot det. 

Slut på data i ditt abonnemang att använda inom EU/EES?

Om du har slut på data att använda inom EU/EES kan du fylla på med mer data här eller genom att skicka ett sms enligt tabellen nedan: 

Skicka sms-kod enligt nedan till 72661 (pris exkl. moms):  

  • EU50MB = 0,5 GB för 49 kr
  • EU1GB = 1 GB för 79 kr
  • EU3GB = 3 GB för 159 kr
  • EU5GB = 5 GB för 239 kr
  • EU10GB = 10 GB för 319 kr

All extra data du köper till kan användas på samma sätt inom EU och EES-länderna som i Sverige.  Du kan betala det nya datapaketet med kreditkort, faktura eller sms.

Den extra datamängd som du har köpt kan du använda upp när du vill. Det som är kvar försvinner inte vid månadsskiftet i samband med när den ordinarie fylls på utan kan användas upp till sex månader efter att du köpt den.

Alla, förutom de med Unlimited, kan fylla på med fasta datapaket. Har du istället Unlimited så kan du surfa vidare till ett rörligt pris om din data tagit slut inom EU/EES.

Välkomst-sms

När du startar din telefon och den kopplar upp sig mot ett mobilnät första gången utanför Sverige så får du alltid ett välkomst-sms av oss. I sms:et står vilka priser som gäller för samtal, sms och data.

Om du inte har beställt ett speciellt datapaket att använda för landet du nu är i så bör du stänga av datatrafiken men ha övrig roaming aktiverad, då kan du fortfarande ringa och sms:a. Eftersom mms och mobildata går via datanätet så kan du inte skicka mms eller surfa när du stängt av dataroaming.

Om du blir av med din telefon:

  • Skriv ner numret till vår spärrservice, så hjälper vi dig om du blir av med din telefon på resan. Numret är +46 772 23 23 230

För dig som ska åka utomlands till havs

Ombord på en båt som färdas på internationellt vatten gäller unika roamingpriser. Då kommunicerar du nämligen via båtens egna satellitnät. Stäng av roaming på båten om du kan och kolla gärna upp vilka priser som gäller då det kan vara höga kostnader, både per minut och per megabyte (MB). 

Ringa hem

Om du är utomlands och ska ringa hem till Sverige behöver du ange Sveriges landskod, som är 46. Du knappar då in +46 och numret du vill ringa, utan första nollan.

Exempel: Ska du ringa 070-123 1231 så ringer du alltså till +46 70 123 12 31. Ringer du från en fast telefon så ersätter du plustecknet med 00 (två nollor).

Vanliga frågor och svar

Här får du svar på de vanligaste frågorna.

Ombord på en båt som färdas på internationellt vatten gäller unika roamingpriser. Då kommunicerar du nämligen via båtens egna satellitnät. Vi skickar alltid ut ett SMS som informerar dig om när du är ansluten via satellit. 

Stäng av roaming på båten om du kan och kolla gärna upp vilka priser som gäller då det kan vara höga kostnader, både per minut och per megabyte (MB). Du kan titta på priserna. Här kan du se priser för samtal och surf i landet du ska till: Ringa i utlandet, välj sedan Fartyg & Flygplan i väljaren.

Belgien, Bulgarien, Cypern (exkl. norra Cypern), Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Franska Västindien, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Island, Irland, Italien, Kanarieöarna, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Reunion Island, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Åland och Österrike.

Om du vill betala din faktura från utlandet så behöver du ange följande uppgifter på inbetalningskortet:

 

För fast telefoni, ADSL/Webbhotell och datanätstjänster:

BIC (SWIFT): NDEASESS
IBAN: SE46 9500 0099 6042 6462 6203
Account: 646 26 20-3
Det fakturanummer som betalningen avser.


För alla mobila tjänster:

BIC (SWIFT): NDEASESS
IBAN: SE16 9500 0099 6026 0146 2415
Account: 146241-5
Ange det fakturanummer som betalningen avser.
Bank: Nordea