Ring & surfa utomlands

Ring och surfa inom EU och EES

När du reser till ett annat land inom EU eller EES så ingår samtal, SMS/MMS och datatrafik i ditt abonnemang utan extra kostnad. Läs mer om hur det fungerar och vilka länder som ingår.

Här hittar du information om: 

När du reser till ett annat land och telefonen kopplar upp sig mot en annan operatör än din egen kallas det för roaming. 

Från och med 15 juni 2017 gäller romaing i EU/EES-länderna samtliga abonnemang hos Tele2, både befintliga och nya abonnemang. 

Ringa, skicka SMS/MMS med mobilen

Kort innebär det att du kan använda din mobil i ett annat EU/EES-land precis som hemma i Sverige, även när du är ute och reser. Om du har ett Fast pris-abonnemang idag ingår obegränsat antal samtal, SMS och MMS utan att det kostar dig något extra. Har du istället ett abonnemang med rörligt pris kostar samtal, SMS och MMS lokalt inom EU/EES, till Sverige eller ett annat EU/EES-land samma som hemma i Sverige. 

När du befinner dig i ett annat EU/EES-land så ringer du hem till Sverige, inom landet du är i eller till ett annat EU/EES-land precis som om du vore hemma i Sverige. 

Surfa med mobilen

Dessutom kan du surfa upp till 50 GB av din datamängd utan extra kostnad. Exakt hur mycket du kan använda beror på hur mycket data du har kvar att surfa med, när ditt abonnemang är tecknat och hur mycket som ingår i ditt abonnemang. Så här mycket kan du surfa med våra aktuella mobilabonnemang:

Fast pris (abonnemang tecknade eller förlängda efter den 1 juni 21017)

 • Fast pris 1 GB i Sverige – 1 GB surf i EU/EES
 • Fast pris 7 GB i Sverige – 7 GB surf i EU/EES
 • Fast pris 15 GB i Sverige – 15 GB surf i EU/EES
 • Fast pris 30 GB i Sverige – 30 GB surf i EU/EES
 • Fast pris 50 GB i Sverige – 50 GB surf i EU/EES
 • Fast pris Unlimited i Sverige – 50 GB surf i EU/EES

Rörligt pris 

 • Rörligt pris 1 GB i Sverige – 1 GB surf i EU/EES
 • Rörligt pris 5 GB i Sverige – 5 GB surf i EU/EES
 • Rörligt pris 10 GB i Sverige – 10 GB surf i EU/EES

Om ditt nuvarande abonnemang har andra datamängder än ovan eller är tecknat/förlängt innan den 1 juni 2017 så gäller följande:

 • Abonnemang som har upp till 20 GB kan använda hela sin surf både i Sverige och EU/EES.
 • Abonnemang med mer än 20 GB kan använda 20 GB i ett annat EU/EES-land. 

Om ditt datapaket tar slut får du ett SMS med information om hur du gör för att surfa vidare. Eventuell extra data som du köper till kan användas både i Sverige och i andra EU/EES-länder och har en bindningstid på sex måndader. 

Vilka länder ingår i EU och EES?

Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Franska Västindien, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Island, Irland, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Réunion, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

Vilka länder ligger i Europa, men ingår inte i EU eller EES?

Albanien, Andorra, Armenien, Azerbajdzjan, Bosnien, Färöarna, Guernsey, Isle of Man, Jersey, Kosovo, Makedonien, Moldavien, Monaco, Montenegro, San Marino, Serbien, Schweiz, Ukraina, Vatikanstaten, Vitryssland, Turkiet, Ryssland.

Internationella samtal

De nya reglerna påverkar inte hur ditt mobilabonnemang fungerar hemma i Sverige. För internationella samtal och SMS/MMS från Sverige till andra länder, inklusive andra EU/EES-länder, gäller även i fortsättningen ordniarie prislista. Samtal och SMS med särskild taxa, som t.ex. nummerupplysning och andra betaltjänster, påverkas inte heller. 

Däremot kan du ringa till ett annat svenskt nummer (+46) som befinner sig inom EU/EES utan extra kostnader. Då betalar du bara för ett lokalsamtal inom Sverige och den person som befinner sig i ett annat EU/EES-land använder roaming för att ta emot ditt samtal.