Utomlands

Priser & rabattpaket

Här får du enkelt reda på vad det kostar att ringa och surfa med ditt Tele2-abonnemang när du är utanför Sverige.

Tips! I alla våra abonnemang ingår samtal, SMS och MMS inom EU och EES-länderna. Du kan även använda en del eller hela din totala datamängd inom EU/EES.

Vad kostar samtal och data när jag är utomlands och ringer med utländska operatörer:
Priser när du är utomlands

Tele2 har avtal med mobiloperatörer över hela världen för att våra kunder enkelt ska kunna använda sin telefon utanför Sverige. Priserna i deras nät kan dock skilja sig gentemot de låga priser som gäller när du är uppkopplad i vårt eget nät. 

Om du vill ringa eller surfa billigare med din företagsmobil utomlands så rekommenderar vi att du köper något av våra utlandspaket som vi erbjuder. Läs mer längre ner på sidan. 

För att skydda dig från höga kostnader för datatrafik i utlandet finns det ett kostnadstak på samtliga av Tele2:s mobilabonnemang. När du surfat för 550 kr stängs din datatrafik temporärt av. Läs mer om hur du ställer in Maxpris längre ner på sidan. 

Vanliga frågor och svar

När du åker utomlands kopplar din mobil upp sig mot utländska operatörers nät. Du kan välja att surfa till ett löpande pris enligt prislistan Priser när du är utomlands eller köpa ett av våra datapaket till förmånliga priser. Datapaketen gäller i sex månader från aktivering och kan användas på samma sätt inom EU/EES som i Sverige. En viss del av den totala surfmängden som ingår i ditt huvudabonnemang kan användas fritt inom EU och EES-länderna. 

Prislista för samtal utomlands: Priser när du är utomlands

Besöker du ofta ett land utomlands och ringer mycket kan ett av våra Roamingpaket vara ett bra alternativ. Där hittar du också vilka länder som ingår. 

I alla våra Fast pris-abonnemang ingår fria samtal och SMS/MMS inom EU och EES-länderna. Om du har ett abonnemang med rörligt pris kostar samtal inom EU och EES-länderna samma som ett lokalsamtal inom Sverige.

Läs mer om roaming inom EU/EES här

Spara pengar
med våra utlandstjänster

 

I alla våra abonnemang ingår samtal, SMS/MMS och datatrafik inom EU/EES-området till samma kostnad som lokalsamtal inom Sverige.

 

EU-samtal

EU-samtal är en tilläggstjänst som ger dig 1000 fria minuter när du ringer från Sverige till ett utländskt telefonnummer i EU/EES-länderna. EU-samtal kan köpas till alla våra abonnemang med fast pris och rörligt pris.

Kontakta Kundservice om du vill köpa till EU-samtal till ditt abonnemang. 

Pris 299 kr per månad

 

Roamingpaket 

För dig som ofta besöker och jobbar utomlands med din jobbmobil är roamingpaket ett bra val.

Paketen finns för ett eller flera länder, och ger dig mer förmånliga priser, för alla typer utav kommunikation. Samtliga roamingpaket är tilläggstjänster till ditt abonnemang och fylls på varje månad. 

Behöver du primärt surfa utomlands så kan ett av våra Datapaket ge dig en mer effektiv kostnadskontroll, alternativt att använda ett lokalt SIM-kort med påladdad pott eller att enbart använda dig av WiFi-uppkoppling. Datapaketen gäller i sex månader från aktivering. 

Information om vilka länder som ingår samt priser hittar du i pdf:en som finns under "dokument" här på sidan.

Roamingpaket (pdf)

Datapaket

Alla våra datapaket gäller i 30 dagar från aktivering.

Våra datapaket kan användas i ett eller flera länder, med en bestämd volym data att utnyttja under en begränsad tid.

Om du ska resa till ett annat land inom EU/EES så ingår datatrafik upp till 50 GB per månad, baserat på hur mycket data som ingår i ditt befintliga abonnemang och när ditt abonnemang är tecknat eller förlängt. Läs mer om EU-roaming

Så här fungerar det:

  • När du startar din telefon i ett land där vi erbjuder datapaket får du automatiskt ett SMS.
  • Genom att svara på SMS:et (kostar som ett vanligt SMS utomlands) kan du köpa det datapaket som passar dig bäst.
  • När hela datavolymen, eller tiden för datapaketets giltighet är slut, så får du ett nytt SMS med information om hur du kan beställa ett nytt paket.

Vill du snabbt veta vilket datapaket du har och hur mycket datavolym/tid som återstår?
Skicka ett SMS till 72661 med texten: DATA så får du en saldorapport. Det går också bra att skicka ett tomt SMS. Skriv bara in ett mellanslag om din telefon inte tillåter tomma SMS.

Tips: Kolla upp vilka nät som finns i landet, ibland finns det inte alltid 3-/4G-nät tillgängligt och då kan det vara onödigt att köpa på sig ett datapaket.

Data utomlands (pdf)

Maxpris 

Enkel kontroll över din dataförbrukning i utlandet. 

För att skydda dig från höga kostnader för datatrafik i utlandet finns det ett kostnadstak på samtliga av Tele2:s mobilabonnemang. När du surfat för 550 kr stängs din datatrafik temporärt av.

Här är de SMS-koder du kan använda för att kontrollera och justera tjänsten:

Aktivera ”Maxpris data i utlandet”:
Skicka SURFMAX till 251

Avaktivera ”Maxpris data i utlandet”:
Skicka SURFMAXNEJ till 251

Ändra gräns för ”Maxpris data i utlandet”;
Ny gräns 100 kr: Skicka SURFLIMIT100 till 251
Ny gräns 300 kr: Skicka SURFLIMIT300 till 251
Ny gräns 550 kr: Skicka SURFLIMIT550 till 251
Ny gräns 1000 kr: Skicka SURFLIMIT1000 till 251
Ny gräns 3000 kr: Skicka SURFLIMIT3000 till 251
Ny gräns 5000 kr: Skicka SURFLIMIT5000 till 251

Fortsätta surfa då gränsen är uppnådd:
 - Skicka MERSURF till 251

Ta reda på hur mycket surf du har kvar: 
Skicka SURFBALANS till 251

Aktivera SMS-varning om uppnått maxpristak:
- Skicka INFOJA till 251

Stänga av SMS-varning om uppnått maxpristak: 
Skicka INFONEJ till 251