Just nu har vi en driftstörning på mobilt bredband och vi jobbar på att lösa det så fort som möjligt. Om du upplever problem, prova att starta om enheten. Tack för ditt tålamod.

Datanätstjänster

Integration
Services

Skräddarsytt på riktigt

Tele2 Integration Services är specialister inom systemintegration av konvergerade helhetslösningar inom tele- och datakommunikation och samarbetar med marknadens ledande produktleverantörer. Tack vare vår långa erfarenhet och unika kompetens inom nätverk, säkerhet och att vi bygger på egen infrastruktur kan vi leverera rätt säkerhetslösning utifrån kundens affär och behov. Alla aspekter av vårt säkerhetsutbud; design, konfiguration, installation, drift, övervakning och support hanteras internt av oss. Föredrar ni att outsourca hanteringen kan vi erbjuda även det som en tjänst åt er via Kommunikation som Tjänst (KST).

 • Helhetsleverantör Helhetsleverantör

  Helhetsleverantör


  Tele2 har allt under ett tak och kan därför anpassa lösningarna helt efter kundens behov. Vi samarbetar med marknadens ledande produktleverantörer och har certifierad kompetens för deras lösningar. Hos oss möter du specialister inom försäljning, design, projektledning, integratörer, servicetekniker, service management, support och övervakning.

 • Kostnadseffektiv flexibilitet Kostnadseffektiv flexibilitet

  Kostnadseffektiv flexibilitet


  Vi erbjuder skalbara och flexibla tjänster som ger er större valfrihet oavsett hur er organisation utvecklas. Tele2 arbetar aktivt för att pressa priserna på kvalitativ kommunikation. Helt enkelt what you need, for less.

 • Bygger på egen infrastruktur Bygger på egen infrastruktur

  Bygger på egen infrastruktur


  Vi bygger på vår egen infrastruktur inom fast-, mobil-och datakommunikation. Vi är innovativa och ligger i framkant i utvecklingen. Det gör att våra lösningar också blir mer framtidssäkra.

   

   

   

   

Bli kontaktad av våra rådgivare

Tack! Vi har tagit emot din förfrågan och återkommer till dig så fort vi kan!

Är du redan Tele2-kund och vill komma i kontakt med kundservice? Klicka här

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

Jag vill bli kontaktad för:

{{form.postMessage}}

Nätverkslösningar

Flexibla och framtidssäkra nätverk

I dagsläget bärs allt ifrån affärsapplikationer och kundsystem till e-post, video och telefoni av IP-nätverket. Detta ställer naturligtvis stora krav på nätverkets säkerhet, tillgänglighet, flexibilitet och tjänstekvalitet.

Tele2 Integration Services har levererat och installerat LAN (Local Area Network), WLAN (Wireless Local Area Network) och WAN (Wide Area Network) under många år och vi kan hjälpa till med både design, dokumentation och konfiguration av ert nätverk.

Vi ligger alltid i framkant vad gäller tekniken och våra medarbetares kompetens och certifieringsnivåer. Tele2s kärnverksamhet är att bygga nät (både fasta och mobila) vilket också gör att vi inom Tele2 har tillgång till en enorm kunskap kring datanät och radiokommunikation.

 • Local Area Network (LAN)


  Med LAN som tjänst får ni en funktionell och behovsanpassad tjänst som uppfyller befintliga och framtida krav på användarbaserade tjänster som Voice Over IP, Unified Communications och PC-arbetsplatser.

 • WIFI-nätverk


  Den ökande användningen av Smartphones, surfplattor och andra portabla datorer ökar behovet av trådlös access (Wireless Local Area Network eller WIFI) till Internet på kontoret.

 • Wide Area Network (WAN)


  Wide Area Network (WAN) används för att koppla ihop lokala nätverk med andra typer av nätverk, så att användare och datorer på en plats kan kommunicera med andra användare och datorer på andra platser via dedikerade anslutningar. Ett företag kan alltså via sitt WAN koppla samman geografiskt spridda lokala nätverk och samtidigt säkerställa kapacitet och säkerhetsnivåer.

 • Virtual Local Area Network (VLAN)


  Ger användargrupper tillgång till "egna" nät fast dessa enbart är virtuella och delar samma fysiska nät. Behovet är främst av sekretesskäl där till exempel ett företag som är spridd över flera fysiska platser och vill ha ett internt nätverk för interaktionen mellan sina anställda och som är skyddat från insyn.

Förenkla kommunikationen

Telefoni och växlar

I många fall är den bästa lösningen för verksamheten att göra datnätet centralt i kommunikationslösningen. Via IP-teknologi tillgängliggörs då telefoni som en applikation i datanätverket (VoIP). Genom att centralisera telefonilösningen och låta IP-teknologin vara bärare, kan drifts- och underhållskostnaderna reduceras och stordriftsfördelar utnyttjas även för företag med bara 2-3 avdelningar. Företag får därmed bara ett nät att hantera och allt är baserat på öppen teknologi.

Telefoniplattformar

Unified Communication

På grundnivån handlar UC om att integrera bastjänster som t ex samtal, e-post, chatt, videokommunikation och hänvisningssystem. UC-lösningar tar även tillvara information som finns inbäddad i tjänsterna. Funktionsområdena inom UC utvecklas hela tiden och behovsanpassade lösningar utifrån verksamhet blir allt vanligare och intressanta.

Med Unified Communication kan vi förvandla Skype for Business till en komplett kommunikationslösning för ett bättre samarbete mellan kollegor. 

Unified Communication

Kundägda lösningar

Komplett och anpassat erbjudande

Om ni har unika krav på anpassningar och komplexa integrationer. Eller kanske egen hög kompetens inom it och telekom. Då kan en ägd utrustning vara det bästa alternativet.

Tele2 arbetar idag med de ledande leverantörerna inom it och telekom på den svenska marknaden. Alcatel-Lucent, Avaya, Cisco, Microsoft, Mitel och Veeam för att nämna några. Vi har certifierad personal inom alla områden för att kunna ta hand om våra kunder på bästa sätt och vi har i de flesta fall även den högsta partnernivån. För de kunder som väljer att äga sin utrustning har vi ett komplett erbjudande av tjänster så som serviceavtal, konsulttjänster och drifttjänster.

Kommunikation som tjänst

It och telekom utan att själv administrera och äga tekniken.

Mer om KST

Molntjänster

Med system, data och applikationer i molnet är de alltid tillgängliga.

Mer om molntjänster

Datacenter

Flytta data och applikationer till en centraliserad miljö.

Mer om datacenter

DANDERYDS KOMMUN

En leverantör - en bättre lösning

Danderyds kommun utanför Stockholm hade länge flera olika leverantörer av telefonitjänster, vilket resulterade i onödiga kostnader och krånglig förvaltning. Tack vare en helhetslösning från Tele2 Business har de nu förbättrat situationen avsevärt, minskat kostnaderna och ökat tillgängligheten för sina anställda.

"Nu levererar Tele2 telefoni, växel, mobiltelefoner och bordstelefoner till cirka 2 000 anställda. I lösningen ingår ett antal funktioner och tjänster som gör oss effektivare och medborgarna tryggare"

Kenneth Wennerqvist, IT-projektledare i Danderyd