Datanätstjänster

Integration Services

Skräddarsytt på riktigt

Tele2 Integration Services är specialister inom systemintegration av konvergerade helhetslösningar inom tele- och datakommunikation, med samarbeten med marknadens ledande produktleverantörer.

Lång erfarenhet, unik kompetens inom nätverk och säkerhet samt egen infrastruktur gör att vi alltid kan leverera rätt säkerhetslösning utifrån kundens affär och behov. Alla aspekter av vårt säkerhetsutbud såsom design, konfiguration, installation, drift, övervakning och support hanteras internt av oss. Föredrar ni att outsourca hanteringen kan vi erbjuda även det som en tjänst via Kommunikation som Tjänst (KST).

 • Obegränsad enkelhet

  Det är enkelt att vara kund hos Tele2. Med oss får du en stark helhetsleverantör av kommunikationslösningar för både små och stora företag. Vårt mål är att göra vardagen så enkel som möjligt för dig, dina kollegor och dina kunder. Med Tele2s företagslösningar kan du fokusera på din verksamhet, oavsett var du befinner dig. 

 • Obegränsad flexibilitet

  Världen är i ständig förändring. Det är vi också. Med Tele2 får du en leverantör som är lyhörd för marknaden och för dina önskemål. Vi anpassar våra lösningar efter dina behov och ser till att ge dig det du behöver för att kunna fokusera på det som är viktigt. Våra skalbara och flexibla tjänster ger dig obegränsad valfrihet, oavsett hur din organisation förändras. 

 • Obegränsad framtid

  Att driva företag innebär ständig förändring, där förutsättningarna konstant är nya. Att kunna anpassa sig till den förändrade världen är en förutsättning för att klara sig som företag. Med våra smidiga, driftsäkra och värdeskapande lösningar, och ett nät i världsklass, kan du som kund vara trygg med att du alltid ligger steget före dina konkurrenter.

Våra nätverkslösningar - flexibla och framtidssäkra nätverk

I dagsläget bärs allt ifrån affärsapplikationer och kundsystem till e-post, video och telefoni av IP-nätverket. Detta ställer naturligtvis stora krav på nätverkets säkerhet, tillgänglighet, flexibilitet och tjänstekvalitet.

Tele2 Integration Services har levererat och installerat LAN (Local Area Network), WLAN (Wireless Local Area Network) och WAN (Wide Area Network) under många år och vi kan hjälpa till med både design, dokumentation och konfiguration av ert nätverk.

Vi ligger alltid i framkant vad gäller tekniken och våra medarbetares kompetens och certifieringsnivåer. Tele2s kärnverksamhet är att bygga nät (både fasta och mobila) vilket också gör att vi inom Tele2 har tillgång till en enorm kunskap kring datanät och radiokommunikation.

 • Local Area Network (LAN)


  Med LAN som tjänst får ni en funktionell och behovsanpassad tjänst som uppfyller befintliga och framtida krav på användarbaserade tjänster som Voice Over IP, Unified Communications och PC-arbetsplatser.

 • WIFI-nätverk


  Den ökande användningen av Smartphones, surfplattor och andra portabla datorer ökar behovet av trådlös access (Wireless Local Area Network eller WIFI) till Internet på kontoret.

 • Wide Area Network (WAN)


  Wide Area Network (WAN) används för att koppla ihop lokala nätverk med andra typer av nätverk, så att användare och datorer på en plats kan kommunicera med andra användare och datorer på andra platser via dedikerade anslutningar. WAN kopplar samman geografiskt spridda lokala nätverk och säkerställer samtidigt kapacitet och säkerhetsnivåer.

 • Virtual Local Area Network (VLAN)


  Ger användargrupper tillgång till "egna" nät fast dessa enbart är virtuella och delar samma fysiska nät. Behovet är främst av sekretesskäl där till exempel ett företag som är spridd över flera fysiska platser och vill ha ett internt nätverk för interaktionen mellan sina anställda och som är skyddat från insyn.

Telefoni och växlar

I många fall är den bästa lösningen för verksamheten att göra datnätet centralt i kommunikationslösningen. Via IP-teknologi tillgängliggörs då telefoni som en applikation i datanätverket (VoIP). Genom att centralisera telefonilösningen och låta IP-teknologin vara bärare, kan drifts- och underhållskostnaderna reduceras och stordriftsfördelar utnyttjas även för företag med bara 2 - 3 avdelningar. Företag får därmed bara ett nät att hantera och allt är baserat på öppen teknologi.

Telefoniplattformar

Unified Communication

På grundnivån handlar UC om att integrera bastjänster som t ex samtal, e-post, chatt, videokommunikation och hänvisningssystem. UC-lösningar tar även tillvara information som finns inbäddad i tjänsterna. Funktionsområdena inom UC utvecklas hela tiden och behovsanpassade lösningar utifrån verksamhet blir allt vanligare och intressanta.

Med Unified Communication kan vi förvandla Skype for Business till en komplett kommunikationslösning för ett bättre samarbete mellan kollegor. 

Paketeringar

Kundägda lösningar - komplett och anpassat erbjudande

Har ni unika krav på anpassningar och komplexa integrationer, eller kanske egen hög kompetens inom IT och telekom? Då kan en ägd utrustning vara det bästa alternativet.

Tele2 arbetar idag med de ledande leverantörerna inom IT och telekom på den svenska marknaden - Alcatel-Lucent, Avaya, Cisco, Microsoft, Mitel och Veeam för att nämna några. Vi har certifierad personal inom alla områden för att kunna ta hand om våra kunder på bästa sätt och vi har i de flesta fall även den högsta partnernivån. För de kunder som väljer att äga sin utrustning har vi ett komplett erbjudande av tjänster så som serviceavtal, konsulttjänster och drifttjänster.

Kommunikation som tjänst

IT och telekom utan att själv administrera och äga tekniken.

Mer om KST

Molntjänster

Med system, data och applikationer i molnet är de alltid tillgängliga.

Mer om molntjänster

Datacenter

Flytta data och applikationer till en centraliserad miljö.

Mer om datacenter