Power 2 Stay Ahead

Avsnitt 1

Heartstrings – vad hände sen?

 • Artikel 1

  Vinnarna av världens första End-Up: Vad hände sen?

  I våras vann bröderna Allen och Max Mohammadi Tele2s tävling End-Up där vinsten var ett komplett företag värt ungefär två miljoner kronor. Men vad hände sen?

  Läs hela artikeln
 • Artikel 2

  Nya tv-serien: Hur kan företag ligga i framkant?

  I våras fick vi följa jakten på entreprenörshimlens nästa stora stjärna i en tv-serie i tio delar, med programledare Måns Nilsson i spetsen. Nu är det dags att ta succén vidare.

  Läs hela artikeln

Vinnarna av världens första End-Up: Vad hände sen?

I våras vann bröderna Allen och Max Mohammadi Tele2s tävling End-Up där vinsten var ett komplett företag värt ungefär två miljoner kronor. Men vad hände sen?

– Att vinna den här tävlingen kunde hjälpa oss att förverkliga vår vision: att rädda minst en miljon liv om året, säger Max Mohammadi.

Vad gör ett företag framgångsrikt? Det bestämde sig Tele2 att ta reda på. De mest betydande faktorerna fastställdes och resulterade i rapporten "Power 2 Stay Ahead" som släpptes tidigare i år.

Med hjälp av insikterna från rapporten, som består av intervjuer med experter inom olika företagsrelaterade områden, byggde Tele2 ett helt företag. Syftet med företaget, som döptes till End-Up, var att visa på hur kritisk startsträckan kan vara när det kommer till startups. Men det saknades något: Idén. För att hitta den bästa affärsidén fick entreprenörer från hela landet skicka in sina bidrag – med chansen att vinna ett komplett företag.
 

"Tekniken är tio gånger snabbare och 50 gånger billigare"

I våras stod vinnaren klar. Bröderna Max och Allen Mohammadi med affärsidén Heartstrings. En idé med ambitionen att rädda liv.

– Hjärt- och kärlsjukdomar är den absolut vanligaste dödsorsaken i Sverige och hela världen. Vi utvecklade Heartstrings för att upptäcka problemet i ett tidigt skede, innan uppenbara symptom har uppstått. Det här sker med hjälp av artificiell intelligens, istället för att läkare måste utföra operationer för att konstatera samma sak, säger Max Mohammadi och fortsätter:

– Tekniken är tio gånger snabbare och 50 gånger billigare i jämförelse med de konkurrerande lösningarna.

Hittat andra användningsområden

Sedan bröderna tog emot priset i ett guldregn av konfetti på Tele2s huvudkontor har de gjort stora framsteg och kommit en bra bit på vägen.

– Vi har jobbat hårt hela sommaren. Vi gjorde bland annat en mycket lyckad pilotlansering med utvalda partners internationellt, säger Allen.

– Vi fick väldigt bra resultat och feedback på piloten. Nu har vi utvecklat en helhetslösning som inte är begränsad till enbart hjärt- och kärlsjukdomar. Den är skalbar och kommer att användas inom primärvården och vi ser stora värden med avseende på tid, kvalitet och pengar i flera led; för patienter, läkare, sjukhus, företag, försäkringsbolag och samhället i stort.
 

"Det har varit utöver våra förväntningar"

Förutom ett aktiekapital om 50 000 kronor, ett kapitaltillskott på en miljon kronor samt tjänster och vägledning så fick bröderna ett specialdesignat kontor på Södermalm i Stockholm med den absolut senaste IT-utrustningen från Tele2.

– Kontoret är fantastiskt. Vi har haft många möten på där – både fysiska och virtuella – vilket ger oss trovärdighet hos kunder och partners.

Nästa steg för bröderna Mohammadi och Heartstrings är att växa och bli ännu större på marknaden.

– Vi har märkt ett stort intresse från potentiella kunder, det har varit utöver våra förväntningar. Därför har vi bestämt oss för att ta in externt kapital för att utöka teamet, och förbereda inför kommersiell lansering genom vårt bolag Hippogriff AB, säger Max och fortsätter:

– Vi söker smart kapital och investerare som har hjärtat på rätt ställe.

Nya tv-serien: Hur kan företag ligga i framkant?

I våras fick vi följa jakten på entreprenörshimlens nästa stora stjärna i en tv-serie i tio delar, med programledare Måns Nilsson i spetsen. Nu är det dags att ta succén vidare.

I början av året släppte Tele2 rapporten "Power 2 Stay Ahead", en rapport som bottnar i frågor om vad som gör ett företag framgångsrikt. Genom kvantitativ undersökning och intervjuer med experter fick Tele2 värdefulla insikter inom olika företagsrelaterade områden – och byggde ett nytt komplett företag med de bästa förutsättningarna utifrån insikterna i rapporten.

Det enda som företaget saknade var själva affärsidén. Vem skulle få driva det nystartade företaget? Här började den tv-sända tävlingen, där vi fick följa jakten på nästa stora entreprenörsstjärna. Programledaren Måns Nilsson träffade några bland de tusentals sökande – och var självklart på plats när tävlingen avgjordes.
 

Ny tv-serie lyfter upp snabbt växande företagsområden

Bröderna Allen och Max Mohammadi kammade hem miljonvinsten med sin idé Heartstrings: En uppfinning som, med hjälp av artificiell intelligens, kan upptäcka hjärt- och kärlsjukdomar i tid.

Nu är vinnaren utsedd, men företagsvärlden står förstås inte stilla. Det finns alltid utrymme för bolag att utvecklas och Tele2 vill fortsätta den påbörjade resan om framgångsrikt företagande. Därför är det nu dags, med hjälp av en ny tv-serie, att ta upp några av de snabbast växande områdena där företag kan ligga i framkant.

 

"Tänk om det som lagras plötsligt försvinner?"

I sex episoder får vi lära oss om allt från cloudlösningar och artificiell intelligens till den senaste it-tekniken – ännu en gång med Måns Nilsson som tar reda på vad som krävs för att ligga i framkant som företagare.

– Jag tycker att det är läskigt med molntjänster. Tänk om det som lagras plötsligt försvinner? Men visst, det verkar ju smidigt. Min telefon är till exempel alltid fullproppad, varje gång jag ska ta en bild så måste jag ta bort en massa annat, säger Måns.

Måns ska träffa experter inom olika områden som delar med sig av gedigen kunskap, och självklart sina bästa tips för hur företagare kan ligga i framkant.

– Samarbetstjänster som till exempel Skype, det är något som jag använder väldigt mycket. Jag bor i Malmö och väldigt många av de jag jobbar med är baserade i Stockholm. Jag har möten via Skype flera gånger i veckan, säger Måns och fortsätter:

– Det gör att jag slipper gå upp klockan 04:00 på morgonen för att hinna med ett flyg till Stockholm, sitta på ett möte i en timme och sedan flyga tillbaka. Det tar en hel dag och är så sjukt dåligt för miljön.

Ett nytt avsnitt släpps varje vecka från och med nu och sex veckor framåt.

Bli kontaktad av våra rådgivare

Tack! Vi har tagit emot din förfrågan och återkommer till dig så fort vi kan!

Är du redan Tele2-kund och vill komma i kontakt med kundservice? Klicka här

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

Jag vill bli kontaktad för:

{{form.postMessage}}