Power 2 Stay Ahead

Avsnitt 3

Framtidens jobbmöten är digitala

 • Artikel 5

  Maximera mötet:
  Alla behöver inte vara på plats

  Möten kan ta mycket värdefull arbetstid. Men det går att arbeta och kommunicera mer resurseffektivt – samtidigt som man optimerar affärsprocessen.

  Läs hela artikeln
 • Artikel 6

  Tre tydliga fördelar med att ha digitala möten

  Möteskulturen är starkt förankrad i Sverige. Vi träffas för att gå igenom agendor med förhoppningen om att komma fram till något konkret. Men, möten tenderar ofta att bli ineffektiva och tidskrävande. Här är fördelarna med att skippa det fysiska mötet.

  Läs hela artikeln

Maximera mötet: Alla behöver inte vara på plats

Möten kan ta mycket värdefull arbetstid. Men det går att arbeta och kommunicera mer resurseffektivt – samtidigt som man optimerar affärsprocessen.

Att röra sig mellan olika mötesplatser kan vara både tidskrävande och kostsamt. En vanlig fallgrop är också att själva mötestillfällena blir överflödiga och ineffektiva. Som följd av att det blir allt vanligare att vi jobbar på distans ställer det också högre krav på fungerande kommunikation och samarbete.
 

Möten utan fysisk samling

Våra behov har förändrats vad gäller samtal och möten – och tekniken hänger med. De flesta företag väljer idag att jobba med mobila lösningar där fast telefoni, IP-telefoni och video är fundamentalt. Samarbetstjänster som Skype gör att vi kan ha möten utan att behöva samlas på samma plats.

– Företag med medarbetare över hela Sverige, och ibland världen, sparar mycket tid och pengar genom att ha till exempel videomöten. Dessutom är det positivt för miljön, säger Elvi Evertsson, Chef för Trio & Skype, UC Advanced Services på Tele2.

Alla kan välja hur man deltar i mötet

Tele2 har en högkvalitativ så kallad Unified Communication-lösning som gör det möjligt att effektivisera kommunikationen både internt och externt. Förutom samtal kan man kommunicera genom exempelvis e-mail, chattappar och videosamtal, samtidigt som man kan dela arbetsrelaterade dokument.

– Var och en kan välja på vilket sätt man vill delta, vilket gör det möjligt att ha möten på promenaden, på tåget eller hemifrån. Allt för att effektivisera arbetstiden.
 

Öka både produktivitet och kostnadseffektivitet

Förutom att den här typen av smarta kommunikations­lösningar frigör tid kan man även optimera affärs­processerna. Genom att man i flexibla möten bland annat kan dela dokument i realtid minskas automatiskt svarstider och man kan hantera flödet var man än är. Med andra ord ökar både produktiviteten och kostnads­effektiviteten – och jobbet är inte längre en plats där man är utan något man gör.

Tre tydliga fördelar med att ha digitala möten

Möteskulturen är starkt förankrad i Sverige. Vi träffas för att gå igenom agendor med förhoppningen om att komma fram till något konkret. Men, möten tenderar ofta att bli ineffektiva och tidskrävande. Här är fördelarna med att skippa det fysiska mötet.

Kreativa möten, interna möten, inför mötet-möten, uppstartsmöten och uppföljningsmöten. Listan kan göras lång. I de flesta företag finns en stark möteskultur och många tar varje chans de får att sätta sig tillsammans för att stämma av läget.

Enligt Tele2:s rapport "Power 2 Stay Ahead" skulle 70 procent av unga medarbetare vara mer nöjda med sitt jobb om de fick möjlighet att jobba hemifrån. Möten i all ära – men vi behöver inte alltid sitta i samma rum för att ha dem. Det finns faktiskt flera fördelar med att mötas digitalt.
 

#1: Spara tid och pengar

Att förflytta sig mellan olika möten kan vara både tidskrävande och kostsamt. Så varför lägga ner värdefull arbetstid och resurser på det när alla mötesdeltagare istället kan ta mötet genom ett videosamtal.

På det här sättet kan alla inblandade välja plats och planera sin arbetsdag på det mest effektiva sättet. Tele2 har till exempel en så kallad Unified Communication-lösning som integrerar tjänster som samtal, e-mail och dokumentdelning. Det gör det lättare att förena medarbetare och team – utan att man behöver kompromissa med tid eller pengar till följd av resväg.

#2: Tydligare kommunikation – effektivare arbetssätt

Det är inte ovanligt att möten börjar med att någon deltagare är försenad. Vissa väljer att vänta in personen i fråga och då nagga på de andra deltagarnas tid. Andra påbörjar agendan oavsett om alla är på plats, för att sedan behöva informera den försenade personen i efterhand som konsekvens.

Med digitala möten ökar möjligheterna för att alla ska vara redo vid bestämd tid. Strul i kollektivtrafiken eller annan tidsoptimism får mindre påverkan eftersom mötet bara är ett knapptryck bort. Man kan även dela dokument på ett enkelt sätt till alla inblandade och därmed arbeta mer effektivt. Om någon mot förmodan ändå blir sen till mötet kan man spela in samtalet och sedan låta personen få ta del av det i efterhand.
 

#3: Minskar miljöavtrycket och träffas över gränserna

Att ständigt vara på resande fot påverkar miljön. Varför resa i onödan när det är så lätt att träffas digitalt? Det är dags att ta ansvar i klimatfrågan och skippa den där flygresan eller bilturen för ett möte.

Bli kontaktad av våra rådgivare

Tack! Vi har tagit emot din förfrågan och återkommer till dig så fort vi kan!

Är du redan Tele2-kund och vill komma i kontakt med kundservice? Klicka här

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

Jag vill bli kontaktad för:

{{form.postMessage}}