Power 2 Stay Ahead

Avsnitt 5

Jobba mobilt med framtidens teknik

 • Artikel 9

  Enkla knepet: Så gör du din arbetsplats mer attraktiv

  Idag är det en självklarhet att ha fungerande IT-lösningar i hemmet. Lika självklart ska det vara att ha det på arbetsplatsen. Det kan vara avgörande i rekryteringsprocessen, speciellt bland yngre talanger.

  Läs hela artikeln
 • Artikel 10

  Ligg i framkant: Här är framtidens teknik

  Tekniken är i ständig rörelse. Konstant utvecklas smarta lösningar som både underlättar och sätter guldkant på vår vardag. Frågan är hur vi kommer använda framtidens teknik?

  Läs hela artikeln

Enkla knepet: Så gör du din arbetsplats mer attraktiv

Idag är det en självklarhet att ha fungerande IT-lösningar i hemmet. Lika självklart ska det vara att ha det på arbetsplatsen. Det kan vara avgörande i rekryteringsprocessen, speciellt bland yngre talanger.

Det finns många faktorer som gör att ett företag ligger i framkant. Man ska vara innovativ, ha en bra arbetsmiljö och kompetenta medarbetare. Men enligt Tele2:s rapport "Power 2 Stay Ahead" är en av de mest betydande faktorerna välfungerande och flexibla IT-lösningar.
   

Modern digital arbetsmiljö lockar millennials

Företag som säkerställer att deras IT- och telekomlösningar håller hög standard har större chans att attrahera ny personal. Det öppnar nämligen upp möjligheterna både för ett mer effektivt arbete och att kunna jobba smidigt på distans – något som väger tungt när millennials väljer arbetsgivare.

Viktigt att erbjuda flexibla arbetssätt

Trots vikten av kvalitativa IT- och telekomlösningar anser så många som en av tre medarbetare att de har högre teknisk standard hemma än på jobbet. I takt med att gränserna mellan privatliv och arbete suddas ut är det därför viktigare än någonsin att ha IT-lösningar som gör det möjligt att jobba på distans. Siffrorna från Tele2:s rapport "Power 2 Stay Ahead" talar sitt tydliga språk:

 • 70 procent av unga medarbetare skulle vara mer nöjda med sitt jobb om de hade goda möjligheter att jobba på distans.
 • 41 procent av svenska företag har möjlighet för anställda att obehindrat jobba på distans.

 
Grundstenarna att bygga vidare på inom IT och telekom

Förutom att kunna använda sin jobbdator och mobil utanför kontoret vill medarbetare även kunna använda sig av samma digitala tjänster på distans, till exempel molntjänster. För att företag ska lyckas möta sina medarbetares behov gäller det att ha en utarbetad policy, trygga säkerhetsrutiner och effektiva processer för att kunna hantera olika mobila lösningar.

Ligg i framkant: Här är framtidens teknik

Tekniken är i ständig rörelse. Konstant utvecklas smarta lösningar som både underlättar och sätter guldkant på vår vardag. Frågan är hur vi kommer använda framtidens teknik?

Nya tjänster och tekniska lösningar avlöser varandra och vi får ta del av resultaten. Men vad blir nästa tekniska framtidsfenomen?

Håkan Berggren, kommersiell produktchef på Tele2, menar att användaren har blivit både modigare och kunnigare – vilket självklart påverkar utvecklingen.

– Det ställs högre krav från användarnas sida, eftersom man förväntar sig mer av dagens IT-lösningar. Dagens användare nyttjar IT-tjänster hemma på en helt annan nivå. Streamingtjänster, shopping, gaming och andra tjänster som underlättar och underhåller i vardagen Förväntningarna på arbetsplatsen, vad gäller IT, finns redan. Men med en högre mognadsgrad hos användarna kommer det i framtiden ställas samma förväntningar på IT hemma som i arbetet, säger Håkan.
 

Det här är framtidens arbetssätt

För att företag ska ha en chans att ligga i framkant är det viktigt att hänga med i tekniken. Fokus nu är att ha välfungerande IT-lösningar som möjliggör för medarbetarna att jobba på distans.

– Det vi strävar efter är att man ska kunna jobba var som helst, på vilken enhet som helst – när som helst, säger Håkan och fortsätter:

– Molntjänster och säkerhetslösningar gör att du kan jobba på ett säkert sätt oavsett om du sitter hemma, på bussen eller på ett café i Thailand.

Små uppdateringar är den nya vägen framåt

Tidigare var det viktigt att vara först ute med nya idéer. Nu handlar det snarare om att göra ett redan vinnande koncept ännu bättre, menar Håkan Berggren och förklarar:

– Många har varit med om en "big bang"-utrullning och vet att det är jobbiga projekt att genomföra. Det vi nu tillsammans med mjukvaruföretagen fokuserar på är små uppdateringar hela tiden. Varför försöka uppfinna hjulet ännu en gång? Istället försöker man hålla sig i framkant och erbjuder kunder nyheter inom bland annat samarbetslösningar och kommunikation.
  

IT-användaren år 2020

– Framtidens IT-användare kommer vara mer mobil och enheterna byts ut efter behov. Landskapet kommer att förändras och alla tjänster kommer vara tillgängliga oavsett om du sitter på en mobil, surfplatta eller dator. Tekniken är mogen nu och de finns inga hinder att nå en modern arbetsplats. Ska man som företag ta steget och investera i bra IT-lösningar på arbetsplatsen, så är det ingenting man kommer ångra. Tjänsterna finns och utvecklas i snabb takt, ny innovation tillförs varje dag. Stå inte kvar på perrongen och se tåget gå – teknologierna är beprövade, många använder dem och de är framtidssäkra på så sätt att tjänsterna hänger med i den starka utveckling som sker inom mobila enheter, kommunikation och AI.

Bli kontaktad av våra rådgivare

Tack! Vi har tagit emot din förfrågan och återkommer till dig så fort vi kan!

Är du redan Tele2-kund och vill komma i kontakt med kundservice? Klicka här

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

Jag vill bli kontaktad för:

{{form.postMessage}}