Case

Nu kan alla nå alla på Svenska Mässan

Redan 1918 invigde Gustaf V den första mässan i Göteborg. Det som senare skulle bli Svenska Mässan inhystes då i närliggande skolbyggnader, men sedan dess har man vuxit – och det ordentligt. Svenska Mässan står varje år värd för ett trettiotal mässor och hundratals mindre konferenser och kongresser. I koncernen ingår även hotellet Gothia Towers, som med sina 704 rum är Nordens tredje största. Varje år tar Svenska Mässan emot en dryg miljon besökare.

Utmaning

Mässan är en mötesplats mitt i centrala Göteborg, där alla utställare och besökare ska ha tillgång till allt de behöver på en och samma plats. För att den kombinationen ska gå ihop krävs kommunikation och mobilitet.

Lösning

Alla de 550 personer som arbetar på Svenska Mässan har numera en egen jobbmobil. Dessutom har man köpt växellösningen Mobile Extension (MEX) och datanät med redundans från Tele2.

Resultat

Personalen, som är i ständig rörelse, är nu nåbar hela tiden. Dessutom får besökarna sina höga krav på mobiltäckning och wifi uppfyllda.

 

Egentligen har vi inga fasta telefoner kvar längre, bara i vissa call centers. Det är en naturlig del i vår verksamhet att vara mobila och att ha telefonen med sig.


Fredrik Mellbin, IT-chef på Svenska Mässan

Bli kontaktad av våra rådgivare

Tack! Vi har tagit emot din förfrågan och återkommer till dig så fort vi kan!

Är du redan Tele2-kund och vill komma i kontakt med kundservice? Klicka här

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

Jag vill bli kontaktad för:

{{form.postMessage}}