Mötestjänster

Virtuella möten

Vi levererar flera typer av lösningar som gör vardagens arbetsmöten lättare och smidigare att arrangera eller delta i.

Användningen av resefria möten ökar och förenklar inte bara vardagen för organisationer med geografiskt spridd verksamhet utan förbättrar även den generella kvalitén på informationsflödet i organisationen. Fler och fler organisationer använder virtuella möten som en naturlig del av arbetsflödet.

Lösningar för virtuella möten är alla delar i konceptet Unified Communication.

De kan levereras som en integrerad del i en telefonilösning från Tele2 Integration Services och som KST (Kommunikation som tjänst).

 • Telekonferens

  Integrera stöd för telemöte i plattformen via en UC-lösning, medarbetarna kan sammankalla och deltar enkelt genom att "trycka på en knapp" och kopplingar mot kalenderfunktion med mera kan verkligen höja både användarupplevelse och affärsnytta. Lösningarna är enkla att skala upp till videostöd och koppla samman med delningsfunktioner (telepresence) samt divergering till mobila enheter som smartphones och tablets.

  Vi har även flera konferenstjänster som fristående tjänster och som inte kräver någon annan tjänst från oss. De innehåller såväl telefoni som data och web/video och levereras som molntjänster.

 • IM (instant messaging) 

  Det dagliga snabbrörliga utbytet mellan medarbetare är mycket värdefull för kreativitet och kanalisering av nya lösningar och avstånd är såklart ett hinder i sammanhanget. Via intelligenta lösningar för IM/chatt kan kollegor utbyta idéer och ställa/besvara frågor snabbt och enkelt, från kontorsstolen framför datorn, på resan i mobilen eller när de arbetar hemifrån.

 • Dela skrivbord/skärm

  Det finns två primära funktioner i att dela skrivbord dels mellan kollegor i ett online-möte eller via remote log-in (som är en mer vanlig tjänst i Contact Center-sammanhang t ex support). Tack vare tillväxten av multi- och crossmedia har realtidsdelning idag många användningsområden. Kombinationen av möjligheten att direkt dela underlag med ljud och video, skapar begreppet virtuella rum där människor kan träffas, umgås och arbeta tillsammans.

 • Videokommunikation och webcast

  Videokommunikation över IP innebär kostnadsbesparingar och smidig drift och kan dessutom integreras mot andra typer av kommunikationslösningar vilket även kan möjliggöra livesändningar via nätet (webcast), chatt och en rad andra smarta sätt att mötas online. Installationen är flexibel och kan anpassas till stora konferensrum, grupprum och personliga lösningar. Med en enkel webbkamera och lite programvara kan t ex varje användare, lika enkelt som ett vanligt telefonsamtal, ringa med både bild och ljud samtidigt som man delar dokument och visar presentationer alla deltagare kan se. Det innebär konkret att ett möte med kollegor på andra kontor kan genomföras snabbt och effektivt, utan att någon behöver lämna sitt kontor.

Bli kontaktad av våra rådgivare

Tack! Vi har tagit emot din förfrågan och återkommer till dig så fort vi kan!

Är du redan Tele2-kund och vill komma i kontakt med kundservice? Klicka här

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

Jag vill bli kontaktad för:

{{form.postMessage}}