5G
5G lanseras på Tele2 Företag

5G PÅ RIKTIGT.
BARA HOS TELE2.

Nu lanserar vi 5G. Välkommen till obegränsat företagande. 

Snabbast 5G Tele2 Företag

Sveriges enda riktiga 5G-nät

Tele2 har Sveriges enda nät med verkliga 5G-hastigheter. Nu finns beviset, genom ett jämförande test av svenska operatörers 5G-nät den 2 juni 2020. Testet utfördes av Mobil, Sveriges ledande publikation och sajt inom mobil kommunikation.

Mobils test bekräftar att Tele2 har det tveklöst snabbaste 5G-nätet, ofta 400 procent snabbare i nedladdningshastighet än övriga operatörers. Nu har Tele2 dessutom slagit nytt rekord i det publika 5G-nätet, med hastigheter på över 1,5 Gbit/sekund på Olof Palmes gata i Stockholm. Tele2s kunder är därmed ensamma om att kunna uppleva hastigheter på över 1 Gbit/sekund i Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Ta företaget in i framtiden

Som första leverantör i Sverige lanserar vi 5G, med start i våra storstäder. Det gör att vårt nät kommer bli snabbare, säkrare och ännu mer stabilt än vårt testvinnande 4G-nät* som vi var först i landet med att lansera nationellt.  

Genom 5G-masterna kan vi erbjuda våra kunder en riktig 5G-upplevelse vad gäller hastighet, svarstid och säkerhetNätet är öppet och sänder för allmänheten i Stockholm från den 24 maj samt från Göteborg och Malmö från den 24 juni. Kunder med Obegränsat-abonnemang hos Tele2 och en 5G-kompatibel mobiltelefon kan då ta del av 5G-upplevelsen. 

Välkommen till en obegränsad framtid.

*Enligt Umlaut Mobile Benchmark.

5G lanseras Tele2 Företag
5G lanseras Tele2 Företag

Gränslösa möjligheter

När 4G var nytt visste ingen hur det skulle påverka världens företag och samhällets utveckling. Men utan 4G hade företag som Spotify, Netflix och Skype kanske inte blivit samma succé. Det är precis samma förändring vi står inför nu. Med 5G blir vårt nät bättre, den digitala kraften större och möjligheterna oändligt många fler.

Allt sker förstås inte över en natt. Exakt vilka dörrar 5G öppnar upp är ännu oklart. För det är upp till oss, till dig och världens alla företag att avgöra vad som blir nästa stora uppfinning, nästa smarta tjänst och nästa revolutionerande lösning. Visst är det spännande? 

Vad är 5G?

5G innebär en snabbare, säkrare och mer pålitlig mobiluppkoppling. Det blir möjligt att hantera fler uppkopplade enheter samtidigt, i allt från smarta städer till smarta sommarstugor och är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta utveckla framtidens samhälle.

Några av fördelarna med 5G är:

  • Uppkopplad och automatiserad logistik
  • Utveckling av individanpassad sjukvård, även på distans
  • Snabbare filöverföring
  • Bättre kvalitet på videosamtal
  • Mindre buffrande
  • Personaliserad shopping med mer effektiv lagerhållning 
  • Självkörande bilar, säkrare vägar och stora miljövinster 
  • Ett mer pålitligt nät vid hög belastningPå företagssidan ger 5G oss möjlighet att prioritera specifika samhällsfunktioner som är viktiga för vår infrastruktur. 5G kommer dessutom med en rad nya säkerhetsteknologier som möjliggör bättre och snabbare autentisering och kryptering av uppkopplade enheter, vilket gör användandet säkrare.

Vad är skillnaden mellan 4G och 5G?
5G erbjuder högre hastigheter och snabbare svarstider (från klick till respons) än 4G och tidigare mobilstandarder. På sikt kommer snabbheten i kombination med större flexibilitet att möjliggöra nya tjänster, och en möjlighet för oss operatörer att sälja tjänster med extra hög säkerhet. 


Upplev 5G redan idag

Redan nu finns Tele2s 5G-nät tillgängligt i Stockholm, Göteborg och Malmö för dig som har en 5G-redo telefon och abonnemanget Obegränsad. 

Vill du uppleva Sveriges snabbaste nät före alla andra? Läs mer och beställ ditt abonnemang här. 

Obegränsad abonnemang 5G Tele2 Företag

Frågor och svar om Tele2s 5G-lansering

Får alla Tele2-kunder 5G automatiskt på sina abonnemang?

Alla Tele2-kunder med ett Obegränsat-abonnemang och en 5G-kompatibel mobiltelefon får fri tillgång till Tele2s 5G-nät. Fler erbjudanden i samarbete kommer lanseras framöver.

När kan jag som kund använda Tele2s 5G-nät?

Tele2s 5G-nät är öppet och sänder för allmänheten och redan nu kan kunder med ett Obegränsat-abonnemang hos Tele2 och en 5G-kompatibel mobiltelefon ta del av 5G-upplevelsen i Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Vad menas med att Tele2 lanserar ”riktig 5G”?

Tele2 lanserar sitt 5G-nät på 80 MHz-bandbredd på det så kallade ”C-bandet”. Det är det frekvensband som alla mobiltillverkare globalt jobbar för att lansera sina kommande 5G-telefoner och produkter på, vilket betyder att kunden kommer kunna uppleva riktigt snabba 5G-hastigheter på Tele2s nät.

Vad är det för frekvenser som Tele2 har köpt?

Tele2 har tillsammans med Telenor i det samägda bolaget Net4Mobility köpt ett bolag som hade befintliga licenser gällande 40 MHz i C-bandet (3500-3800 MHz). Tele2 har tillgång till detta aktuella spektrum fram till 2023. Vi kommer därför delta och inskaffa nationellt 5G-spektrum i kommande 5G-auktion för att säkerställa en framtidssäkrad utbyggnad.

Vad innebär det att Tele2 lanserar 5G ”i enlighet med den globala standarden”?

Det betyder att Tele2 lanserar sitt 5G-nät på 80 MHz-bandbredd på det så kallade ”C-bandet”, vilket är det frekvensband som alla mobiltillverkare globalt jobbar för att lansera sina kommande 5G-telefoner och produkter på.

Kan ni garantera att ert 5G-nät är säkert utifrån integritetsperspektiv etc?

Vi kan garantera att Tele2 konstant jobbar med att säkerställa att vi har den högsta informations- och driftsäkerheten. Det gäller alla våra tjänster och leverantörer.

Är 5G säkert?

Sveriges expertmyndighet i frågan, Strålsäkerhetsmyndigheten, har bedömt att det inte finns några hälsorisker med exponering av radiovågor som kommer från mobiltelefoni och annan trådlös kommunikation. Radiovågorna från 5G kommer att ligga på liknande nivåer som nuvarande mobilnät. Tele2s 5G-nät kommer följa säkerhetskraven från Strålsäkerhetsmyndigheten och vi kommer alltid säkerställa att inga gränsvärden överskrids. Läs gärna mer på Strålsäkerhetsmyndighetens hemsida här. 

Kommer vi att sätta upp nya 5G-master överallt?

Tele2 kommer framförallt uppgradera våra befintliga 3G- och 4G-master till 5G, men det kommer också behövas nya placeringar för att säkerställa tillräcklig täckning och prestanda. I Sverige ökar vi datakonsumtionen med i snitt 30 procent per år, vilket innebär att vi hela tiden behöver bygga ut mobilnätet för att leva upp till våra kunders krav.