5G
5G och logistik hos Tele2 Företag

Så förändrar 5G logistiken

Bättre och smartare logistik

Hamnar, lager och transporter kopplas upp och automatiseras, vilket ger oss både ekonomiska och miljömässiga besparingar. Sensorer ger ökad kontroll, kortare ledtider, rätt information och en bättre överblick. 

För frakt och lagerhållning innebär 5G främst möjligheten att dra nytta av dess större räckvidd, förmågan att ansluta fler enheter på mindre yta och att de snabbare svarstiderna skapar nya möjligheter när det kommer till helautomatiserade lagercentraler. 

Möjligheten till bättre täckning och fler uppkopplingar gör att det går att spåra försändelser i realtid för att effektivisera ledtider och transporter. Hela transportkedjan kan kopplas upp och försändelser kan spåras från lager, under transport, via hamnar eller andra strategiska knutpunkter, hela vägen fram till sin slutdestination. 

Genom att hela tiden få realtidsdata på var olika försändelser befinner sig kan vi detaljstyra flöden så att leveranser från olika delar av världen kan synkroniseras och anlända i rätt tid för att direkt integreras i produktion eller användning. 

Att inte transportera mer än vad som behövs, vid rätt tidpunkt, ger större möjlighet att skapa en mer effektiv produktion och minimera behoven av lagerhållning. Då transporter idag utgör en stor del av våra totala utsläpp ger dessa effektiviseringar också stora miljövinster. 

Vi är nätverksspecialister

Vi på Tele2 arbetar alltid nära dig som kund för att hitta den mest effektiva nätverkslösningen utifrån dina faktiska behov. Våra rekommendationer blir därför ofta en blandning av olika teknologier så att olika användningsområden får optimala nätverk. Vi har tagit fram specialiserade nätverkslösningar för städer, arenor, logistikcentraler och myndigheter, och redan idag har vi högst täckningskvalitet i Sverige (92,6 %) med vårt testvinnande 4G-nät. * 

* P3 Connect Mobile Benchmark 2019 


Behöver du rådgivning?

Vi ser till att du får anpassade kommunikationstjänster och lösningar för just ditt företag. Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.