5G
5G och sjukvård hos Tele2 Företag

Så påverkar 5G sjukvården

En mer tillgänglig sjukvård 

Oavsett var i landet du bor hjälper tekniken till med allt från hälsokontroller till akutvård. Läkare och patienter kan mötas snabbare, AI och maskininlärning förbättrar diagnosticerande och sjukvårdens resurser utnyttjas bättre. 

Reducerade svartider innebär att kirurger kommer kunna styra robotars rörelser i realtid och genomföra operationer på distans. De högre datahastigheterna gör det lättare att utnyttja kraften i AI och maskininlärning vid diagnostiskt arbete. 

Med 5G får vi en pålitlig uppkoppling utan fiber eller andra anslutningar. Det betyder att alla kommer kunna nås av digitala doktorsbesök, vilket gör stor skillnad i delar av landet där tillgången på doktorer är begränsad. 

Smarta system som kan nyttja de högre hastigheterna och datamängderna innebär att den medicinska behandlingen kan anpassas för varje individ. I takt med att mer kraftfulla datorer utvecklas och att tekniken för att sekvensera DNA blir både mer kostnadseffektiv och tillgänglig kan framtidens vård effektiviseras och börja inkludera medicinsk prevention. 

Utöver utveckling av vård på distans och smarta system ger 5G-nätet också möjlighet att koppla upp fler enheter på lokala nätverk. Det gör det möjligt att använda robotar i vården som hjälpredor och som avlastning i de arbetsmoment som är tunga, oergonomiska och personalintensiva. 

Tele2 Företag 5G

Vi är nätverksspecialister

Vi på Tele2 arbetar alltid nära dig som kund för att hitta den mest effektiva nätverkslösningen utifrån dina faktiska behov. Våra rekommendationer blir därför ofta en blandning av olika teknologier så att olika användningsområden får optimala nätverk. Vi har tagit fram specialiserade nätverkslösningar för städer, arenor, logistikcentraler och myndigheter, och redan idag har vi högst täckningskvalitet i Sverige (92,6 %) med vårt testvinnande 4g-nät. * 

* P3 Connect Mobile Benchmark 2019 


Behöver du rådgivning?

Vi ser till att du får anpassade kommunikationstjänster och lösningar för just ditt företag. Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.