Täckning och nät

Välkommen till Surfbältet

Högt uppe i norr, från Gällivare till Strömsund, via Älvsbyn, sträcker sig en landremsa där det surfas betydligt mer än på andra platser i Sverige. Vi kallar det Surfbältet.

Vad är Surfbältet?

Surfbältet är ett geografiskt område i norra Sverige som sträcker sig mellan Gällivare, Älvsbyn och Strömsund. Här förbrukar invånarna 2,5 gånger mer surf än rikssnittet. Vi kallar området Surfbältet och de som bor där är vår inspiration för ett uppkopplat liv.

Surftopplistan

  • Älvsbyn toppar listan och är Surfbältets ”huvudstad”. Här är snittförbrukningen av data högst i Sverige.
  • 17 av 20 kommuner i topplistan ligger i Norrland.
  • Gotland har lägst snittförbrukning i Sverige. Här förbrukar man bara en femtedel så mycket data som i Surfbältet.

Hälsa på i Surfbältet

Här får du träffa några av dem som bor i Surfbältet, och se hur de lever sitt uppkopplade liv fullt ut. De använder mobildata både för att lösa problem på nya sätt och göra vardagen roligare. Det kan handla om allt från att streama serier eller betala räkningar på bussen, till att besöka läkaren under älgjakten. Kolla själv!

 

 

 

Busshållplatsen

Skidåkare

Läkare

Människorna bakom nätet

Möt Stefan! Han är en av våra fälttekniker som ser till att nätet fungerar som det ska och hela tiden blir bättre. Stefan och hans kollegor jobbar i ur och skur, dygnet runt med att sköta flera hundra basstationer runtom i Sverige - allt för att du som kund ska kunna surfa snabbt och stabilt, var du än befinner dig i landet.

 

 

 

  
 

Bättre nät för bättre uppkoppling

För att våra kunder ska få ännu bättre uppkoppling investerar Tele2 ständigt och med stor kraft i våra befintliga och framtida nät. Sedan 2014 har vi tillsammans med Telenor gjort en miljardsatsning för att förbättra vårt gemensamma mobilnät i Sverige. Idag täcker Tele2s nät 99,9 % av befolkningen och över 90 % av Sveriges yta.

På landsbygden har vi dessutom dubbla frekvenser till skillnad från konkurrenterna, vilket ger dubbel kapacitet för våra kunder. Men vi nöjer oss inte där, utan fortsätter hela tiden bygga ut och förbättra våra nät för att så många som möjligt ska kunna använda sina mobila prylar på bästa sätt, var och när som helst.

Surfa som i Surfbältet

Människorna i Surfbältet är sanna inspiratörer för hur vi alla kommer surfa i framtiden. Vill du också testa hur det är att kunna surfa loss och njuta fullt ut av det uppkopplade livet – prova vårt abonnemang Unlimited med obegränsad data. 

Självklart ingår fria samtal och SMS också.