Telefoni

Kommunikation
som tjänst

Heltäckande lösningar utan investeringskostnader

Med vår breda kompetens inom telekom-/data kan vi erbjuda ett heltäckande utbud av lösningar enligt affärsmodellen KST (Kommunikation som tjänst)

Tele2 är en helhetsleverantör av operatörs- och integrationstjänster med en lång erfarenhet av att utveckla och tillhandahålla tele- och datakommunikationstjänster på en snabbrörlig och föränderlig marknad. Via Tele2 Integrations Services har vi bred kompetens och certifiering inom integration och via Network Operations en lång och gedigen erfarenhet att bygga, bevaka och underhålla nät.

Verksamhetsanpassat 

Det är kundens affärsmål som styr kommunikationsbehoven och det är i sin tur dessa behov som avgör val av kommunikationslösning. Tele2:s produktexperter och kundansvariga, i tät dialog med kunden, avgör utifrån organisationens behov vilka delar av Tele2:s produktportfölj som är lämpliga att använda. Som kund har organisationen alltid en kontaktyta mot Tele2 oavsett antal tjänster i avtalet. KST är bra om organisationen har en komplex verksamhet eller med behov av flexibla eller skräddarsydda lösningar. I ett KST-koncept ingår ett antal tjänster med tonvikt på Service Management, exempelvis kontinuerliga forum mellan kund och leverantör, statistik, rapporter och framtidspanande utvecklingsforum. 

 • Kapar investeringskostnader – drift-/underhåll outsourcas.
 • Ger kostnadskontroll – köp av tjänster per användare.
 • Framtidssäkra lösningar – bygger bort daterade plattformar.
 • Enhetlig lösning – i organisationer med fast-/mobila anknytningar på olika plattformar.
 • Bättre crossmediafunktioner – genom att plattformar integreras.

 

Bli kontaktad av våra rådgivare

Tack! Vi har tagit emot din förfrågan och återkommer till dig så fort vi kan!

Är du redan Tele2-kund och vill komma i kontakt med kundservice? Klicka här

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

Jag vill bli kontaktad för:

{{form.postMessage}}
 • Helhetsleverantör med egen infrastruktur Helhetsleverantör med egen infrastruktur

  Helhetsleverantör med egen infrastruktur

  Vi har all kompetens och certifieringar under ett tak. Vi kan anpassa tjänster helt efter organisationens behov. Vi levererar lösningar genom hela värdekedjan, från design till drift. Allt på egen infrastruktur eller integrerat med kundens existerande infrastruktur. Vi delar gärna med oss av vår erfarenhet och kunskap inom IT- och Telekom och är alltid ödmjuka inför uppdraget. Vi vet att många organisationer lever med en mycket komplex vardag som de behöver hjälp att förenkla.

 • Flexibilitet med kostnadskontroll Flexibilitet med kostnadskontroll

  Flexibilitet med kostnadskontroll

  Vi är certifierade på marknadens ledande plattformar vilka bygger på öppna strukturer som möjliggör helt skalbara och flexibla lösningar. Kunden avgör exakt vilka tjänster som ska ingå. Vi levererar ”kommunikation på kran”. Som KST-kund betalar organisationen/företaget bara för de tjänster de behöver och utifrån antal användare per månad.

 • Framtidssäkrat och kundanpassat Framtidssäkrat och kundanpassat

  Framtidssäkrat och kundanpassat

  Vi är en innovativ operatör som historiskt alltid har och fortsätter att utmana för att förbättra invanda processer och modeller vilket ger våra kunder framtidssäkra lösningar. Du som kund presenterar vilken effekt ni vill uppnå varpå vi i samråd med våra produktexperter och kundansvariga väljer tjänster, tillgänglighetsnivåer och bedömer eventuella integrationskrav. Där integrationer krävs levererar vi helt kundanpassade koncept i projektform via Tele2 Integration Services.

 • Skräddarsydda hybridlösningar Skräddarsydda hybridlösningar

  Skräddarsydda hybridlösningar

  En kombination av molnlösning och ägd utrustning är ofta den bästa lösningen för många verksamheter. Till exempel genom att investera i utveckling av befintliga lösningar och fortsätta använda de funktioner som fungerar bra samt kombinera detta med nya tjänster från våra molnbaserade tjänsteplattformar. På det sättet kan ni över tiden och om ni önskar växa in i en helt molnbaserad lösning. 

KARLSTADS KOMMUN

Dubbel vinst med hyrd telefoni

Med sina 86 000 invånare ligger Karlstad på 21:a plats i storleksordning bland landets kommuner. Sociala medier är en viktig del av kommunikationen med medborgarna för Karlstads kommun. Denna framåtanda inom IT och sociala medier rimmade tidigare illa med kommunens gamla telefonilösning, som var allt annat än modern. Användarna hade både fasta och mobila anknytningar med olika nummer, dessutom låg 1 000 nummer utanför systemet och kunde därför inte bli kopplade via växeln.

Det var läge att byta till något modernare och mer framtidssäkert. Vi var på det klara med att vi ville köpa telefonin som tjänst. Det ger många fördelar, framför allt att vi slipper äga och drifta telefonilösningen och kringutrustningen själva

Inge Hansson, IT-chef på Karlstads kommun

 • Mobilitet som Tjänst

  Med Mobilitet som Tjänst behöver ni inte köpa era telefoner på vanligt sätt, ni hyr hårdvaran som en tjänst från oss. Ni får dessutom utökad garanti på telefonerna vilket innebär att vi även ersätter t.ex. olyckshändelser, ni har dessutom full kontroll på alla telefoner som finns i företaget. Det är enkelt att komma igång och ingen investeringskostnad krävs.

 • Skype for Business

  Med Microsofts teknik för Unified Communications får datorerna i ert nätverk samma funktioner som den fasta bordstelefonen. Användarna klickar bara på den kontakt i adressboken som de vill ringa upp. Ett vanligt telefonsamtal kan på så vis enkelt omvandlas till ett konferenssamtal eller en videokonferens.

 • Lan som Tjänst

  Med LAN som tjänst får ni en funktionell och behovsanpassad tjänst som uppfyller befintliga och framtida krav på användarbaserade tjänster som Voice Over IP, Unified Communications och PC-arbetsplatser. • Video som Tjänst

  Vi erbjuder Video som Tjänst, vilket gör videomöten till ett smidigt alternativ till traditionella möten. Utrustningen i tjänsten stödjer HD men även äldre befintliga videokonferensutrustningar som följer standard. Utrustningen i tjänsten anpassas efter storlek på konferensrum och andra eventuella önskemål.

Bli kontaktad av våra rådgivare

Tack! Vi har tagit emot din förfrågan och återkommer till dig så fort vi kan!

Är du redan Tele2-kund och vill komma i kontakt med kundservice? Klicka här

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

Jag vill bli kontaktad för:

{{form.postMessage}}