Telefoni

Kommunikation som tjänst

Heltäckande företagslösningar för dig med komplex verksamhet eller med behov av flexibla eller skräddarsydda lösningar

Fördelar med Kommunikation som tjänst

Med vår breda kompetens inom telekom-/data kan vi erbjuda ett heltäckande utbud av lösningar enligt affärsmodellen KST (Kommunikation som tjänst).

 • Kapar investeringskostnader – drift-/underhåll outsourcas.
 • Ger kostnadskontroll – köp av tjänster per användare.
 • Framtidssäkra lösningar – bygger bort daterade plattformar.
 • Enhetlig lösning – i organisationer med fast-/mobila anknytningar på olika plattformar.
 • Bättre crossmediafunktioner – genom att plattformar integreras.

 

Anpassat för din verksamhet 

Det är kundens affärsmål som styr kommunikationsbehoven och det är i sin tur dessa behov som avgör val av kommunikationslösning. Tele2 Företags produktexperter och kundansvariga, i tät dialog med kunden, avgör utifrån organisationens behov vilka delar av Tele2 Företags produktportfölj som är lämpliga att använda.

Som kund har organisationen alltid en kontaktyta mot Tele2 Företag oavsett antal tjänster i avtalet. KST är bra om organisationen har en komplex verksamhet eller med behov av flexibla eller skräddarsydda lösningar. I ett KST-koncept ingår ett antal tjänster med tonvikt på Service Management, exempelvis kontinuerliga forum mellan kund och leverantör, statistik, rapporter och framtidspanande utvecklingsforum. 

 • Helhetsleverantör med egen infrastruktur Helhetsleverantör med egen infrastruktur

  Helhetsleverantör med egen infrastruktur

  Vi har all kompetens och certifieringar under ett tak och kan anpassa tjänster helt efter din verksamhets behov. Tele2 Företag levererar lösningar genom hela värdekedjan, från design till drift. Allt på egen infrastruktur eller integrerat med kundens existerande infrastruktur. 

 • Flexibilitet med kostnadskontroll Flexibilitet med kostnadskontroll

  Flexibilitet med kostnadskontroll

  Tele2 Företags lösningar bygger på öppna strukturer som möjliggör helt skalbara och flexibla lösningar. Kunden avgör exakt vilka tjänster som ska ingå. Som KST-kund betalar du bara för de tjänster du behöver och utifrån antal användare per månad.

 • Framtidssäkrat och kundanpassat Framtidssäkrat och kundanpassat

  Framtidssäkrat och kundanpassat

  Vi är en innovativ operatör som strävar efter att förbättra invanda processer och erbjuda våra kunder framtidssäkra lösningar. Tillsammans med våra produktexperter och kundansvariga väljer du ut tjänster, tillgänglighetsnivåer och bedömer eventuella integrationskrav. Där integrationer krävs levererar vi helt kundanpassade koncept i projektform via Tele2 Integration Services. 

 • Skräddarsydda hybridlösningar Skräddarsydda hybridlösningar

  Skräddarsydda hybridlösningar

  En kombination av molnlösning och ägd utrustning är den bästa lösningen för många verksamheter. Investera i utveckling av befintliga lösningar och fortsätt använda de funktioner som fungerar bra, kombinerat med nya tjänster från våra molnbaserade tjänsteplattformar. På det sättet kan ni över tiden och om ni önskar växa in i en helt molnbaserad lösning. 

Dubbel vinst med hyrd telefoni för Karlstad kommun

Med sina 86 000 invånare ligger Karlstad på 21:a plats i storleksordning bland landets kommuner. Sociala medier är en viktig del av kommunikationen med medborgarna för Karlstads kommun. Denna framåtanda inom IT och sociala medier rimmade tidigare illa med kommunens gamla telefonilösning, som var allt annat än modern. Användarna hade både fasta och mobila anknytningar med olika nummer, dessutom låg 1 000 nummer utanför systemet och kunde därför inte bli kopplade via växeln.

Det var läge att byta till något modere och mer framtidssäkert. Vi var på det klara med att vi ville köpa telefonin som tjänst. Det ger många fördelar, framför allt att vi slipper äga och drifta telefonilösningen och kringutrustningen själva.

Inge Hansson, IT-chef på Karlstads kommun

 • Mobilitet som Tjänst

  Med Mobilitet som Tjänst behöver ni inte köpa era telefoner på vanligt sätt, ni hyr hårdvaran som en tjänst från oss. Ni får dessutom utökad garanti på telefonerna vilket innebär att vi även ersätter t.ex. olyckshändelser, ni har dessutom full kontroll på alla telefoner som finns i företaget. Det är enkelt att komma igång och ingen investeringskostnad krävs.

 • Skype for Business

  Med Microsofts teknik för Unified Communications får datorerna i ert nätverk samma funktioner som den fasta bordstelefonen. Användarna klickar bara på den kontakt i adressboken som de vill ringa upp. Ett vanligt telefonsamtal kan på så vis enkelt omvandlas till ett konferenssamtal eller en videokonferens.

 • Lan som Tjänst

  Med LAN som tjänst får ni en funktionell och behovsanpassad tjänst som uppfyller befintliga och framtida krav på användarbaserade tjänster som Voice Over IP, Unified Communications och PC-arbetsplatser. • Video som Tjänst

  Vi erbjuder Video som Tjänst, vilket gör videomöten till ett smidigt alternativ till traditionella möten. Utrustningen i tjänsten stödjer HD men även äldre befintliga videokonferensutrustningar som följer standard. Utrustningen i tjänsten anpassas efter storlek på konferensrum och andra eventuella önskemål.