Byt in din gamla mobil.
Få rabatt på en ny.

Så här funkar det

Värdering av din gamla mobil
Sänk månadskostnaden och låt din gamla mobil få ett nytt liv på en annan marknad. När du säljer din gamla mobil och samtidigt köper en ny får du värdet i rabatt på den nya mobilen.

Mobilens värde beror på modell och skick och kan variera från dag till dag. Värdet vid värderingstillfället gäller under förutsättning att mobilens skick stämmer överens med vår bedömning.

Ta med din gamla mobil till en av våra Tele2-butiker. Där kan en av våra butiksmedarbetare hjälpa dig med rätt värdering. Du kan också värdera och skicka in en gammal mobil när du köper en ny mobil i vår webbshop

Få rabatt på ny mobil

I vår webbshop eller våra Tele2-butiker kan du använda värdet till att köpa ny mobil genom att betala kontant eller sänka månadskostnaden vid delbetalning. Du kan dessutom använda värdet till att handla tillbehör i en Tele2-butik. 

Återvinning av gamla mobiler

Alla mobiler som vi får in återvinns. På vilket sätt beror på modell och skick. Om din mobil är fullt fungerande säljs den vidare och får ett nytt liv på en annan marknad. Är den i sämre skick plockas den isär och säljs antingen vidare i delar eller materialåtervinns.

Frågor och svar

Vad behöver jag göra innan jag lämnar in min mobil?

Du behöver:

  • Spara all information och allt innehåll som du vill ha kvar från din gamla mobil, t ex foton, kontakter och andra viktiga filer och dokument. Tele2 är inte ansvarig för skada, förlust av eller raderad data på mobilen som byts in.
  • Fabriksåterställa mobilen. Det gör du genom mobilens inställningar.
  • Om du byter in en iPhone ska iCloud vara avaktiverad innan du lämnar in den. Tar du inte bort iCloud är mobilen alltid värd 0 kr och kommer returneras tillbaka till dig. Gå till Inställningar > iCloud. Tryck sedan på Logga ut längst ned på skärmen (Radera konto i iOS 7 och tidigare).

Se alla instruktioner här. Tänk på att endast lämna in mobiltelefonen, utan tillbehör och orginalkartong. 

Vad händer med mobilen efter att den har bytts in?

Alla mobiler återvinns, på vilket sätt beror på modell och skick. Om din mobil är fullt fungerande säljs den vidare och får på så sätt ett andra liv. Är den i lite sämre skick plockas den isär och säljs antingen i delar eller materialåtervinns.

Var kan jag byta in min mobil?

Du kan byta in dina gamla mobiler i våra Tele2-butiker eller när du köper ny mobil i vår webbshop

Hur vet ni att en mobiltelefon inte är stulen?

Tele2 gör en kontroll mot en internationell databas där alla stulna mobiltelefoner registrerats. Skulle mobilen vara stulen så kommer inte inbytet att gå igenom.

Var hittar jag villkoren för inbyte av mobil?

Du hittar villkoren för inbyte av mobil här (pdf).