Kom igång med eSIM

Kort om eSIM

Med den nya tekniken eSIM öppnar sig nya möjligheter. Ha fler abonnemang i samma mobil. Köp till lokalt kontantkort utomlands och ring till lokala priser utan att byta ut ditt vanliga mobilnummer. Koppla upp din smarta klocka och lämna mobilen hemma på löprundan. Du kan ringa och ta emot samtal direkt i klockan. Tekniken är ny och i framtiden kommer det finnas fler tjänster kopplade till eSIM.

eSIM på Tele2

Aktivera eSIM

  1. I kassan väljer du alternativet eSIM när du beställer ditt abonnemang. Om du redan har ett befintligt abonnemang med vanligt SIM-kort behöver du kontakta kundservice eller gå till en av Tele2s butiker.
  2. När du beställt ditt eSIM får du inom ett par dagar ett brev från oss med en QR-kod.
  3. Öppna Inställningar i din mobil och välj därefter Mobilnät – Lägg till mobilabonnemang
  4. Skanna QR-koden som du fick av oss med din mobilkamera och klicka på Lägg till mobilabonnemang. Du behöver ingen extra app för att skanna koden.
  5. Nu kan du välja vilket som ska vara ditt primära och sekundära abonnemang. Har du enbart ett abonnemang så blir det automatiskt primärt.
  6. Du kan också ge ditt/dina abonnemang etiketter. Klicka in på respektive abonnemang för att namnge dem. Kanske Arbete och Privat?
  7. Har du mer än ett abonnemang väljer du vilket du vill ha som förvald linje.

Nu är allt klart och du kan börja använda din mobil med ditt nya abonnemang.

Viktigt! Tänk på att QR-koden enbart kan skannas en gång och att installationen påbörjas direkt. Det går inte att avbryta och skanna samma kod igen. Skulle du av misstag skanna koden i fel mobil behöver du beställa en ny kod.

Vill du fördjupa dig ytterligare om eSIM kan du läsa mer på vår informationssida om eSIM.