Solnedgång

5G PÅ RIKTIGT.
BARA HOS TELE2.

Välkommen till en obegränsad framtid

Den 24 maj lanserades Sveriges första 5G-nät i Stockholms innerstad och från den 24 juni kan du som kund njuta av 5G-uppkoppling även i Göteborg och Malmö. Även om vi redan idag har Sveriges bästa nät lovar vi att det kommer bli bättre. Mycket bättre. Den digitala kraften kommer bli större och möjligheterna oändligt många fler. Nya tjänster och beteenden kommer växa fram och ge oss ännu starkare upplevelser.

 

Med familjeabonnemang hos Tele2 surfar du obegränsat på över 1 Gbit/s. Det kallar vi riktig 5G. Från 199 kr/mån. 

Sveriges första publika 5G-nät

Redan den 24 maj kunde de första Tele2-kunderna med abonnemanget Obegränsad surfa med 5G i Stockholms innerstad. Detta är bara början. Allteftersom tekniken byggs ut och fler mobiler får 5G-stöd kommer fler uppleva nästa generations mobilnät och hastigheter på över 1 Gbit/s. Det är 50% snabbare än andra operatörer och fyra gånger snabbare än 4G. 

Med 5G blir Sveriges bästa nät ännu bättre

Snabbare

Snabbare snitthastigheter, högre topphastigheter och kortare svarstider.

Mer robust

Med 5G säkrar vi en robust och pålitlig uppkoppling, även i framtiden. 

Säkrare

Ett säkrare nät skapar trygghet och möjliggör för ännu säkrare tjänster.

Frågor och svar

Vad innebär 5G?

5G kommer innebära en snabbare, säkrare och mer pålitlig mobiluppkoppling. Det blir möjligt att hantera fler uppkopplade enheter samtidigt, i allt från smarta städer till smarta sommarstugor och är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta utveckla framtidens uppkopplade samhälle.

Några av fördelarna vi kan se fram emot är:

  • Snabbare surfande
  • Streaming med högre videoupplösning
  • Snabbare filöverföring
  • Bättre kvalitet på videosamtal
  • Mindre buffrande
  • Bättre spelupplevelser online
  • Stabilare uppkopplingar i folksamlingar, t.ex. vid konserter eller på arenor
  • Ett mer pålitligt nät vid hög belastning

Läs mer om 5G.

Vad menas med att Tele2 lanserar 5G på riktigt?

Tele2 lanserar sitt 5G-nät på 80 MHz-bandbredd på det så kallade ”C-bandet”. Det är det frekvensband som alla mobiltillverkare globalt jobbar för att lansera sina kommande 5G-telefoner och produkter på, vilket betyder att kunden kommer kunna uppleva riktigt snabba 5G-hastigheter på Tele2s nät. Som enda leverantör i Sverige  lanserar vi nu 5G i enlighet med global standard.

Vad är skillnaden mellan 4G och 5G?

5G erbjuder högre hastigheter och snabbare svarstider (från klick till respons) än 4G och tidigare mobilstandarder. På sikt kommer snabbheten i kombination med större flexibilitet att möjliggöra nya tjänster, och en möjlighet för oss operatörer att sälja tjänster med extra hög säkerhet.

När och var kan jag som kund använda Tele2s 5G-nät?

Redan idag är Tele2s 5G-nät öppet och sänder för allmänheten i Stockholms innerstad och har du abonnemanget Obegränsad tillsammans med en 5G-redo mobiltelefon kan du använda Tele2s 5G-nät. Från den 24 juni fungerar 5G även på vissa platser i Göteborg och Malmö.

Vilka telefoner har stöd för 5G?

Idag är följande mobiler helt redo att användas i vårt 5G-nät:

Samsungs Galaxy S20-serie har stöd för 5G och strax efter midsommar kommer de uppdateras med mjukvaran som möjligggör surf i 5G. Modellerna som berörs är:

Det finns fler 5G-redo mobiler på marknaden som kan fungera med 5G och så snart de genomgått godkända tester i vårt nät kommer de publiceras på vår webbplats. Allt för att garantera en obegränsad upplevelse för dig som kund.

Hur kommer Tele2s 5G-nät byggas ut?

Vår ambition är att ge så många som möjligt tillgång till ett riktigt 5G-nät inom en snar framtid. Vi börjar därför bygga ut nätet där det finns störst efterfrågan – i Sveriges storstäder. Under åren som följer kommer vi fortsätta att bygga ut nätet i hela Sverige så vi kan nå alla med de högsta hastigheterna.

Hur vet jag att Tele2s 5G-nät är säkert utifrån ett integritetsperspektiv?

Vi kan garantera att Tele2 konstant jobbar med att säkerställa att vi har den högsta informations- och driftsäkerheten. Det gäller alla våra tjänster och leverantörer.

Är 5G säkert?

Sveriges expertmyndighet i frågan, Strålsäkerhetsmyndigheten, har bedömt att det inte finns några hälsorisker med exponering av radiovågor som kommer från mobiltelefoni och annan trådlös kommunikation. Tele2 bygger vårt 5G-nät helt i enlighet med de säkerhetskrav som Strålsäkerhetsmyndigheten har tagit fram. Läs gärna mer på deras hemsida här. 

Tele2 är idag, den 30 maj 2020, den enda operatör i Sverige som lanserat sitt 5G-nät på 80 MHz-bandbredd på det så kallade ”C-bandet”, i enlighet med global standard. Därför kan man med Tele2 som enda operatör komma upp i hastigheter över 1 Gbit (1 000 Mbit) per sekund, vilket överstiger andra operatörers snitthastigheter för 5G med 50 procent. Beräkningen är baserad på andra 5G-operatörers publika uttalanden om användande av frekvensband för 5G. 5G som levereras med mindre bandbredd i andra frekvensband än C-bandet ger betydligt lägre snitthastigheter. 5G hos Tele2 finns för närvarande aktiverat på platser i Stockholm innerstad och kommer att lanseras i fler städer under 2020. För att kunna surfa i 5G behöver du befinna dig inom 5G-masternas upptagningsområde, ha en 5G-redo mobiltelefon samt abonnemanget Obegränsad hos Tele2.

Med Familj kan du skaffa Obegränsad från 199 kr/mån, för att beställa Tele2 Familj behöver du först vara kund eller bli kund med ett ordinarie Obegränsad abonnemang för 549 kr/mån hos Tele2. Priset 199 kr/mån gäller för varje extra familje­abonnemang du lägger till. Som vanligt har vi inga bindningstider på abonnemang.