Nyheter och rykten om nya Huawei P30-serien

Periscope-lins som möjliggör fotografering av månen

Har du någon gång velat se månen i närbild? Nu kanske det är möjligt. I en intervju med Huaweis marknadsföringschef Clement Wong som Androidcenter har gjort bekräftar Wong att den nya modellen har en "superzoom"-funktion. 

Den nya Huawei P30 sägs ha en så avancerad kamera att man ska kunna fotografera månen.

Ryktet säger att kameran kommer att vara så avancerad att den kan ta bilder av månen. Om det stämmer eller ej får vi veta den 26 mars. Tills dess kanske teaserfilmen som twittrades från Huaweis officiella Twitterkonto kan ge en ledtråd om vad som komma skall.

Den bästa kameran hittills - 40 MP respektive 24 MP

Evan Blass är känd för att läcka information på Twitter om kommande mobiler och redan för ett par månader sedan twittrade han att Huaweis nya flaggskepp kommer ha en mobilkamera utöver det vanliga.

Enligt Blass kommer kameralinsen på baksidan ha en upplösning på hela 40 megapixlar, men kameralinsen på framsidan är inte mycket sämre. Selfiekameran ska enligt ryktet ha 24 megapixlar.

Kommer Huawei Mate X lanseras i samband med Huawei P30?

I februari 2019 visade Huawei upp en prototyp av Huawei Mate X, tillverkarens första mobil med vikbar skärm. Då sa företaget att de siktar mot en lansering av modellen i slutet av året, men rykten menar att det kommer ske ännu tidigare. 

Kommer Huaweis vikbara mobil Mate X att lanseras snart?

Sedan Samsung överraskade och visade upp Galaxy Fold under sin Samsung Unpacked i februari ryktas det nu om att Huawei kommer göra detsamma och visa upp Mate X under lanseringseventet för P30-serien.

Huawei MediaPad T3

Gör din vardag bättre och smidigare med Huawei MediaPad T3. Tack vare det speciellt framtagna operativsystemet är den enkel att använda och passar hela familjen. Med föräldrakontroll kan du låta barnen använda surfplattan samtidigt som du styr innehållet.

Surfplattan är även snäll mot dina ögon då Huawei har adderat ett särskilt lågintensitetsläge som är skonsammare mot ögonen. På så sätt slipper du anstränga dem lika mycket. Och med lång batteritid behöver du inte oroa dig för att batteriet ska ta slut. Kapaciteten ligger på 4800 mAh och möjliggör njutning av din surfplatta i flera timmar. 

Pris: Från 82 kr/månad i 24 månader.

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro erbjuder en högre intelligens med snabb prestanda och AI, tack vare Kirin 980 med kraftfull 7nm processor. Den har en trippelkamera i världsklass med ultravidvinkel och makroläge för detaljrika närbilder.

Funktionen med objektsigenkänning är dessutom vidareutvecklad och stödjer nu med 2x AI ännu fler motiv så att du får bästa möjliga inställningar i autoläge.

Ett innovativt batteri som håller längre och laddar snabbt (0-70% på 30 minuter). Du kan dessutom dela med dig av batteritid trådlöst till andra enheter vid behov. Hög säkerhet med 3D face unlock och fingerprint in-screen som skyddar innehållet i din smartphone. Mate 20 Pro är IP68-certifierad vilket innebär att den är både damm- och vattentålig*.

*1.5 m i sötvatten under 30 minuter.

Huawei P20 & P20 Pro:
En ny nivå för mobilkameran

Med en Huawei P20 (5,8”) eller P20 Pro (6,1”) kan du lämna kameran hemma. Samarbetet mellan Huawei och Leica har resulterat i ett tekniskt underverk med två (P20) eller tre (P20 Pro) kameramoduler. Med hjälp av AI känner kameran av motivet på egen hand och tar bättre bilder i alla lägen – även i mörker.

Men Huaweis toppmodeller är mer än sina exklusiva kameror. Tack vare den snabba, åttakärniga processorn Kirin 970 och upp till 6 GB RAM flyter appar och multitasking på bättre än någonsin. Du har dessutom plats för massor av bilder på telefonens 128 GB stora interna lagringsutrymme.  

Handla med studentrabatt

Som student med Mecenatkort får alltid bra rabatter hos oss på både telefoner och abonnemang. Spara minst 400 kr på din nya Huaweimobil och få hela 20 % rabatt på valfritt abonnemang. 

_