Mejl i mejlprogram och app

Här berättar vi om hur du kan läsa din mejl i mobiltelefonen genom den inbyggda mejlappen som finns i de flesta mobiltelefoner.

Välj en oberoende mejltjänst

Idag väljer de flesta en oberoende mejltjänst (som inte är kopplad till den leverantör man har av bredbands- eller mobiltjänster).

Tele2 avvecklade mejltjänsten januari 2021

Vi vill göra dig uppmärksam på att vi erbjuder inte längre mejltjänster på grund av att vi avvecklade vår mejltjänst under januari 2021. Vi rekommenderar dig att använda tjänsterna hos någon av de vanliga mejlleverantörerna.

Hantera din mejl i mobilens mejlapp

Var du gör mejlinställningar i just din mobiltelefon hittar du i telefonens manual.

Om du inte har en manual så finns den vanligtvis att ladda ner på tillverkarens eller din mobiloperatörs webbsida. Behöver du hjälp med att lägga in uppgifter kontaktar du din mobiloperatör.

Hitta information om hur du uppdaterar dina mejlinställningar

Observera att vi har avvecklat vår mejltjänst under januari 2021 och därför går det inte längre att använda gamla inställningar för våra mejlservrar.

Detta påverkar även dig som skickar via en annan adress (till exempel en adress som slutar med @gmail.com) och som har ställt in mail.tele2.se eller mailout.comhem.se som server för utgående mejl. Du måste istället använda din leverantörs server för utgående mejl.

Generellt ska man alltid använda krypterad anslutning, normalt port 465 eller 587. Det kommer inte gå att använda port 25.

Tips
Att göra inställningar för en annan mejlleverantör är dessvärre inte något som vår support har möjlighet att hjälpa till med. Nedan finner du dock lite tips från oss, som vi hoppas kan hjälpa dig.  

För att hitta information och instruktioner om hur du uppdaterar dina inställningar och vilka inställningar som gäller för dig kan du testa söka på "imap settings " i valfri sökmotor (förslagsvis www.google.com).  

Om du har en av de vanligare mejlleverantörerna så har vi redan sökt upp och listat deras instruktioner i nedan lista. Se om du hittar din mejlleverantör där.  

 • Gmail (dinmail@gmail.com)
  Support
 • Hotmail (dinmail@hotmail.com eller @hotmail.se)
  Support
 • Apple / Me.com (dinmail@icloud.com eller @me.com)
  Support
 • Spray  (dinmail@home.se eller @spray.se)
  Support
 • Telenor (dinmail@bredband.net)
  Support
 • Telia (dinmail@telia.se)
  Support

Har du en annan fråga?