HDMI-kabel

HDMI-kabeln kopplar du mellan din digitalbox och tv. Kabeln överför både bild och ljud.

HDMI-kabeln kan överföra HD-signaler.

ks-tillbehör-kablage-hdmi-kabel

Frågor och svar

För att se sändningar i HD (High Definition) ställs vissa krav på både din tv och din digital-tv-mottagare, till exempel din box eller tv-modul. Din tv behöver ingång för DVI eller HDMI. Din tv måste även klara HDCP för att du ska kunna dra full nytta av din HDTV-box. Din box måste vara utrustad med HDMI-utgång för att se HD-sändningar.

Mer om HD

Vi vidaresänder det format som programbolagen väljer. I dagsläget har vi ingen kanal i vårt utbud som sänder med upplösningen 1080p eller högre.

Alla våra våra HD-boxar klarar både 720p och 1080i. Tv Hub klarar till och med 4K HDR.

1080i
Detta är den ena av de två HDTV-upplösningarna. Den lämpar sig särskilt bra till detaljerade bilder som film. En bildsignal med 1080 linjer uppdelade på två delbilder med 540 linjer vardera, i står för interlaced.

720p
Detta är den andra av de två HDTV-upplösningarna. Den lämpar sig särskilt bra till rörliga bilder som sport. 720p är en bildsignal med 720 linjer utan delbilder, så kallad progressive scan.

HDMI står för High-Definition Multimedia Interface. Det är ett digitalt överföringssystem för ljud och bild.

HDMI-kabel är en bildöverföringskabel. När du kopplat den mellan din digital-tv-mottagare och din tv överförs både bild och ljud genom den. HDMI-kabeln klarar av att föra över HD-signaler från din digital-tv-mottagare.

HDTV är en förkortning för High Definition TV - högupplöst tv. En HDTV-sändning ger upp till fem gånger skarpare bild än vanlig tv-sändning. HDTV sänds alltid med digitalt ljud och i 16:9-format (widescreen).

För bästa bildåtergivning kopplas digitalboxen till tv:n med en HDMI-kabel.

Mer om HD

HDCP står för High-bandwidth Digital Content Protection och används för att skydda digitalt innehåll som sänds över DVI eller HDMI.

HD-Ready är ett kvalitetsbevis för bildskärmar som visar att utrustningen klarar att visa HD-signaler.

Har du en annan fråga?