Kanalsökning och fabriksåterställning

Börja med att dra ur strömkabeln till din digitalbox i 10-15 sekunder innan du sätter tillbaka den, alternativt använd strömbrytaren på baksidan av digitalboxen för att starta om den. Gör därefter en kanalsökning eller fabriksåterställning enligt guiden för din digitalbox.

Du hittar instruktion för hur du gör kanalsökning och fabriksåterställning i manualen på sidan för respektive box. Om du är osäker på vilken digitalbox du har kan du logga in på Mitt Tele2 och kontrollera under tv-sidan. Där hittar du information för just din digitalbox. 

Tv med inbyggd box

Använd manualen/bruksanvisningen som medföljde din tv för att genomföra en digital kanalsökning via kabelmottagaren (DVB-C). Om du saknar denna eller behöver hjälp med kanalsökningen ringer du din tv-tillverkare. Rätt Nätverks-ID/Nätnummer behövs vid kanalsökningen.

Lås-/PIN-koden

Observera följande: Lås-/PIN-koden är 0000 om du inte har ställt in en egen kod.

Inställningar vid kanalsökning

För att göra en korrekt kanalsökning krävs att du väljer rätt Nätverks-ID/Nätnummer för din region.
Nätverks-ID/Nätnummer

Säkerställ att;
- frekvensen är inställd på 362 MHz alternativt 362 000 kHz
- symbolhastighet är inställd på 6875 KS/s.

Meddelande om ny mjukvara

Om din digitalbox hittar ny mjukvara när den startar upp ska du alltid godkänna uppdateringen. Genom att ha den senaste mjukvaran ser du till att alltid kunna ta del av de senaste funktionerna och förbättringarna för just din digitalbox.

Har du en annan fråga?