Vad du behöver veta om MPEG-4

Med HD-kanalernas intåg så ändrades den standard som tv-kanalerna hade för komprimering från MPEG-2 till MPEG-4. Rent praktiskt märker inte du som tv-tittare någon skillnad men med MPEG-4 komprimeras bilden effektivare vilket gör det möjligt att sända fler tv-kanaler på samma utrymme utan att ge avkall på vare sig bild- eller ljudkvalitet.

Kan jag se MPEG-4 och HD?

Du kan enkelt kontrollera om din mottagare är kompatibel med MPEG-4 genom att gå till kanalplats 21. Om kanalen, SVT1 HD, visas så klarar din utrustning av att ta emot MPEG-4. Du kan läsa mer om just din utrustning på Mitt Tele2.

Saknar du en digital mottagare (till exempel digitalbox eller tv-modul) som klarar MPEG-4 kommer de kanaler som använder sig av den nya standarden inte gå att visa på din tv. För att fortsätta se kanalerna krävs att du har en mottagare som kan ta emot den nya standarden, endera i form av en HD-kompatibel tv-modul eller digitalbox från Tele2.

Om din mottagare saknar stöd för MPEG-4 kan du kontakta Kundservice så hjälper vi dig byta till en mottagare som är kompatibel med MPEG-4.

Om din digital-tv-mottagare redan är kompatibel med MPEG-4 kommer du inte märka någon skillnad i ditt utbud.

Har du en annan fråga?