Sony Xperia 5 IV

LinkBuds på köpet

All kraft och prestanda du behöver för vardaglig kreativitet, från bildbehandling till visning till delning i en hållbar, kompakt design. Med teknik från Sonys prisbelönta fullformatskameror är det bara att följa din egen inspiration.

All kraft och prestanda du behöver för vardaglig kreativitet, från bildbehandling till visning till delning i en hållbar, kompakt design. Med teknik från Sonys prisbelönta fullformatskameror är det bara att följa din egen inspiration.

Betalning av mobiltelefon

Välj om du vill dela upp betalningen eller betala direkt. Betalning sker alltid via faktura.

Nytt eller befintligt abonnemang?

Välj abonnemang

Alltid fria samtal, sms och mms. Ingen bindningstid.

Byt in din gamla mobil

Byt in din gamla mobil och få rabatt på en ny. Läs mer om inbyte

Fri fraktIngen bindningstid14 dagars ångerrätt
Mer om Xperia 5 IV

Fånga ögonblicket

Med teknik från Sonys senaste fullformatskameror gör Xperia 5 IV det enkelt att ta foton och videor av exceptionell kvalitet och aldrig missa ett spännande ögonblick i vardagen. 

Oavsett om du fotograferar en person eller ett djur, upptäcker mobilens autofokus motivets öga och behåller fokus på det även om motivet rör sig. 

En helt ny tittarupplevelse

Skärmen är i det extra breda 21:9-formatet och den är den ljusaste någonsin i en mobil från Sony. Och med en uppdateringsfrekvens på 120Hz så behöver du verkligen inte oroa dig för hack i film- eller spelupplevelsen.

Med en Xperia så kan du dessutom njuta av högkvalitativa filmer med BRAVIA CORE, välja bland hundratals av de senaste utgåvorna och klassiska blockbusters, gå bakom kulisserna med Studio Access, uppleva IMAX® Enhanced-titlar och mycket mer.

Kompakt men kraftfull

När som helst, var som helst. Batteriet i Xperia 5 IV har kapacitet som gör att du kan vara kreativ hela dagen. Och om du behöver en boost kan du snabbt ladda upp till 50 procent på bara 30 minuter.

Snabbladdare och trådlös laddare säljs separat.

Ljud i världsklass

Ljudupplevelsen i Xperia 5 IV är utvecklad i samarbete med Sony Music Entertainment och den ger dig en autentisk ljudupplevelse, samt även möjligheten till högkvalitativ ljudinspelning.

Ljudet är högupplöst och med de rätta hörlurarna för detta får du höra musik som återger hela ljudutbudet, med dynamik och detaljer precis som artisterna tänkt sig. Med sladd genom 3,5 mm ljuduttag eller till och med trådlöst.

Hörlurar på köpet

Just nu ingår trådlösa och brusreducerande Sony LinkBuds, värde 1800 kr, när du köper en Sony Xperia 5 IV. Erbjudandet gäller till och med 1 mars 2023.

Så här får du tillbehören När du fått hem din mobil kan du beställa hörlurarna direkt från Sony. I bekräftelsemejlet från oss finns en länk med mer information om hur du beställer dina hörlurar.

Om du ångrar ditt köp av Xperia 5 IV så måste du även lämna tillbaka hörlurarna.

Specifikationer
Mått
67 x 156 x 8,2 mm
Vikt
172 g
Skärmstorlek
6,1 tum
Skärmtyp
21:9 Wide display
Upplösning
FHD+ HDR OLED 1080x2520 px
SIM-kort
Nano. Dual SIM
Huvudkamera
Trekamerasystem; Vidvinkel: 12MP (f/1,7, 24 mm, 82°), telefoto: 12 MP (f/2,4, 60 mm, 48°), ultravidvinkel: 12 MP (f/2,2, 16 mm, 124°)
Främre kamera
12MP (f/2,0, 83°)
Video
.mp4 (H.264, H.265)
Minne
8 GB RAM
Lagring
128 GB, plats för minneskort upp till 1 TB
Batteri
5000mAh, snabbladdning 21 W (säljs separat), trådlös laddning, batteridelning
Operativsystem
Android 12
Processor
Snapdragon® 8 Gen 1 Mobile Platform
Vatten- och dammtålig
IPX5/X8
Mobilnät
4G och 5G
I förpackningen
Mobiltelefon. Som en del av Sonys miljöstrategi ingår inte laddare, väggadapter eller hörlurar.
Övrigt
USB-C / Fingeravtryckssensor / Bluetooth 5,2 / Corning Gorilla Glass Victus
Prova streaming i 3 mån

Streama filmer och serier

Kampanj! Prova streamingpaketet Film & Serier för bara

1490kr/mån i 3 månErbjudandet gäller dig som har mobil- eller bredbandsabonnemang hos Tele2 och som inte tidigare provat ett streamingpaket från Tele2.

Streama fritt i Tele2 Play

Har du ett mobilabonnemang från Tele2 så dras ingen mobildata från din surfmängd när du streamar film och serier i vår plattform Tele2 Play.

Gäller inom Sverige samt hela EU och för dig som har ett tv-abonnemang eller ett av våra streamingpaket från Tele2.

Vanliga frågor

Hur fungerar en nummerflytt (portering)?

När du väljer att du vill behålla ditt nuvarande mobilnummer påbörjas en nummerflytt. Den tar ca 14 dagar och du kommer få ett sms med exakt tidpunkt för flytten. Byter du från Comviq sker nummerflytten inom ca 5 vardagar.

I god tid innan nummerflytten är klar får du hem ett nytt SIM-kort från Tele2. Det nya SIM-kortet har från början ett tillfälligt nummer som sedan byts ut till ditt vanliga nummer när nummerflytten är klar. Välj själv om du vill börja använda SIM-kortet redan nu för att prova tjänsten eller vänta tills nummerflytten är klar.

Tänk på att:

 • du inte kan ha bindningstid kvar hos din nuvarande operatör,

 • även om du inte har bindningstid så har de flesta abonnemang en månads uppsägningstid,

 • om du börjar använda det nya SIM-kortet innan nummerflytten är klar kommer det se ut som att du ringer från ett annat mobilnummer,

 • om du byter från ett kontantkortsnummer måste kontantkortet vara registrerat hos din nuvarande operatör.

Vad är delbetalningsavgift?

Väljer du att delbetala din mobiltelefon på upp till 36 månader tillkommer också en delbetalningsavgift. Beloppet är samma varje månad och betalas under hela din delbetalningsperiod. 

Hur levereras min mobil?

Vi skickar mobiltelefoner med PostNord och du får hämta ut försändelsen hos ditt ombud. Om du har köpt ett nytt abonnemang med din mobil så kommer ditt SIM-kort direkt i brevlådan.

Vilka garantier gäller när jag köper mobil på tele2.se?

För iPhone gäller den normala, ettåriga garantin, medan övriga telefonmodeller har två års garanti. Garantin gäller fabrikationsfel.

Om din mobil går sönder, läs mer på sidan Mobilreparation om hur du ska göra.

Kan jag köpa mobiler till mitt familjeabonnemang?

Ja, den som är ägare till familjeabonnemanget kan köpa mobiler till de ingående abonnemangen.

Det finns tre abonnemang med obegränsad data. Vad är skillnaden mellan dem?

Våra obegränsade mobilabonnemang passar dig som vill slippa oroa dig över att surfen kan ta slut. Dessutom, genom våra tre obegränsade abonnemang, kan du välja det som är viktigast för just dig – är det hastighet, antal gigabytes i utlandet eller att kunna kombinera mobil, smartwatch och streaming i ett och samma abonnemang?

 • Mobil Obegränsad Snabb – för dig som vill surfa obegränsat i hastigheter upp till 100 Mbit/s. 30 GB/mån ingår i EU/EES.

 • Mobil Obegränsad Snabbare – för dig som vill ha snabbare surf, upp till 250 Mbit/s, och även vill att samtal från Sverige till utlandet samt mobildata utanför EU/EES ska ingå. 40 GB/mån ingår i EU/EES + 40 GB/mån i 26 övriga länder.

 • Mobil Obegränsad Snabbast – för dig som vill ha det bästa och det snabbaste - surfa i hastigheter upp till 1000 Mbit/s! Utöver det som ingår i Mobil Obegränsad Snabbare ingår även abonnemang till din smartwatch och tv-kanaler som du kan streama via Tele2 Play. 50 GB/mån ingår i EU/EES + 50 GB/mån i 26 övriga länder.

Våra mobilabonnemang

Vad är eSIM och hur fungerar det?

eSIM är en teknik som fungerar på samma sätt som ett fysiskt SIM-kort, men är inbyggt i mobilen. De flesta nya mobiler har stöd för eSIM och fungerar med eSIM från Tele2.

När du köper nytt abonnemang kan du välja om du vill ha ett fysiskt SIM-kort eller digitalt eSIM. Du aktiverar eSIM i Mitt Tele2 efter att du köpt ett mobilabonnemang eller med den aktiveringskod som du har fått skickad till dig.

Kan jag ångra mitt köp?

Ja, enligt lagen om distansavtal har du rätt att ångra det du köpt på internet eller via Kundservice inom 14 dagar. När du köper en mobiltelefon räknas 14 dagar från det att du tagit emot mobilen.

Jag har delbetalning på mobilen, kan jag säga upp mitt abonnemang?

Ja, du kan säga upp ditt abonnemang, om du inte har bindningstid.

Om du har en delbetalning på din mobiltelefon så kommer du få en faktura på hela det återstående beloppet.

Det är alltid en månads uppsägningstid.

Kan jag ändra mitt mobilabonnemang?

Om du har ett abonnemang utan bindningstid så kan du när som helst byta abonnemang.

Om du har bindningstid så kan du alltid ändra till ett abonnemang med mer mobildata.

Kostar det något att ringa och skicka sms?

Alla våra abonnemang har fria samtal, sms och mms. Det gäller inom Sverige, från EU/EES till Sverige samt inom EU/EES.

Hur fungerar mobilsurf inom EU/EES?

Ska du resa till ett EU/EES-land? Om du åker utomlands ingår fria samtal, sms och mms inom EU/EES-länder i alla våra abonnemang. Surfmängd ingår enligt följande inom EU/EES:

 • Mobil Obegränsad Snabbast: 50 GB/mån

 • Mobil Obegränsad Snabbare: 40 GB/mån

 • Mobil Obegränsad Snabb: 30 GB/mån

 • Mobil 15 GB: 15 GB/mån

 • Mobil 5 GB: 5 GB/mån

Följande länder ingår i EU/EES: Belgien, Bulgarien, Cypern (exkl. norra Cypern), Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Gibraltar, Grekland, Island, Irland, Italien (inkl San Marino och Vatikanstaten), Kanarieöarna, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Åland och Österrike.

Till Frankrike räknas även Franska Guyana, Franska Västindien, Guadeloupe, Martinique, Reunion Island och Saint Martin.

Tips för dig som reser mycket - välj Obegränsad Snabbare eller Obegränsad Snabbast

Vad kostar det att ringa till utlandet?

Att ringa, skicka sms/mms från Sverige till ett annat land kallas för ett internationellt samtal. Detta gäller oavsett om landet du ringer/sms:ar/mms:ar till ligger inom eller utanför EU/EES.

Priser för internationella samtal, sms, mms och surf

Vilken täckning har Tele2?

Vårt 4G-nät täcker 99,9% av Sveriges befolkning. Dessutom aktiverar vi 5G löpande på flera platser i Sverige.

Läs mer om vår täckning

Vilken täckning har Tele2 och kan jag surfa med 5G?

Vårt 4G-nät täcker 99,9% av Sveriges befolkning och vi aktiverar 5G löpande runt om i Sverige.

5G ingår utan extra kostnad i alla våra mobilabonnemang. Med 5G kan du komma upp i hastigheter på upp till 1 Gbit/s och på vår täckningskarta visas aktuella platser med 5G aktiverat. För att surfa med 5G behöver du en 5G-mobil.

Läs mer om vår täckning Läs mer om 5G