16 NOV 2023

Premiär för Börje – The Journey of a Legend på Viaplay

Söndag den 19 november har serien Börje – The Journey of a Legend premiär. Serien baseras på ishockeylegenden Börje Salmings liv och framför allt hans tid i NHL.

Börje - The Journey of a Legend
© 2023 Viaplay Group

Nya serien Börje - The Journey of a Legend har premiär den 19 november och handlar om Börje Salmings genombrott i NHL och hans karriär från Kiruna till Toronto. I huvudrollen som Börje ser vi Valter Skarsgård. Hedda Stiernstedt spelar rollen som Margitta, Börjes flickvän.

Serien är inspelad i Sverige, Kanada och Mexiko och bygger på en originalidé av regissören Amir Chamdin. Han har tidigare regisserat serien Partisan, som dessutom vann pris i Canneseries.

Handling

”Börje” berättar om Börje Salmings liv från det han var ung i Kiruna, via genombrottet i Brynäs till hans NHL-karriär i Toronto Maple Leafs. Det är också berättelsen om villkorslös kärlek mellan Börje och Margitta, som ung och nyförälskad bestämmer sig för att följa med honom till Toronto där hon kastas in i en ny värld med de oskrivna reglerna runt laget och förväntningarna kring att vara gift med NHL-spelare.

Läs mer mer om serien och ta del av intervju med Valter Skarsgård på tele2play.se

Trailer

Du behöver godkänna  om du vill visa den här typen av innehåll från Tele2

Så här ser du Börje - The Journey of a Legend

Börje - The Journey of a Legend visas på streamingtjänsten Viaplay. Streaming från Viaplay ingår i alla våra tv-abonnemang.

Du behöver ha aktiverat Viaplay med Tele2 som leverantör och därefter skapat ett konto för att kunna se innehåll från Viaplay.