Penny blir en del av Tele2

Med avslut kommer en nystart

Snart kommer Penny bli en del av Tele2.

Detta innebär att du som nuvarande Penny-kund får dina abonnemang flyttade till Tele2, och genom att flytta dina tjänster till vårt ägarbolag kommer vi kunna ge dig både bättre service och stabilare tjänster.

Du får samma kraftiga bredband som du har idag men ett bättre mobilnät (VoLTE och wifi-samtal) och personlig kundservice via telefon. Och om du har familj kan du samla alla abonnemang med Tele2 Familj, och minska månadskostnaderna för allihop. 

Logga in på penny.se

Mobil eller bredband. Vad gäller för mig?

Penny Mobil

Flytten kommer ske från den 28 september 2021.

Du som kund behåller ditt nuvarande pris tills vidare och får mer data. Alla får dessutom 50 GB extra mobildata i 12 månader. 

Betalning kommer ske via faktura istället för dragning på kort. Fakturaavgiften är 45 kr per månad, men genom att välja autogiro eller e-faktura slipper du avgiften och hjälper oss spara på miljön.

Penny Bredband

Flytten kommer ske från den 28 september 2021. 

Du som kund behåller ditt nuvarande pris tills vidare och får dessutom högre hastighet på ditt bredband hos Tele2

Betalning kommer ske via faktura istället för dragning på kort. Fakturaavgiften är 45 kr per månad, men genom att välja autogiro eller e-faktura slipper du avgiften och hjälper oss spara på miljön. 

Pausat eller inaktivt konto hos Penny. Vad gäller då?

Har din senaste betalning inte gått igenom eller är ditt konto pausat/inaktivt? Då kommer abonnemanget automatiskt att avslutas från den 28 september 2021. Är du mobilkund försvinner även ditt mobilnummer.

Om du vill behålla ditt abonnemang och flytta med det till Tele2 behöver du återaktivera och betala ditt abonnemang senast den 24 september 2021. Detta gör du själv genom att gå in i Penny-appen eller logga in på Mitt Konto på penny.se. 

Frågor och svar

Behöver jag som kund göra något för att föra över mitt abonnemang till Tele2?

Du behöver vara en aktiv och betalande Penny-kund för de abonnemang du vill ska flyttas över från Penny till Tele2. Resten sker automatiskt från den 28 september 2021.

Vi skickar ett mejl när flytten är klar.

Varför stängs Penny ner?

Att Penny blir en del av Tele2 sker i linje med Tele2s övergripande varumärkesstrategi, där vi nu även låtit Com Hem bli en del av Tele2.

Tack vare Penny har vi på kort tid lärt oss mycket om hur framtidens erbjudanden och lösningar kan se ut. Även vad som fungerar bra och vad som fungerar mindre bra när vi blir alltmer digitala och kombinerar uppkoppling och underhållning på nya sätt.

Men nu när vi har slagit ihop Tele2 och Com Hem, samt erbjuder bredband även hos Comviq, är det helt enkelt på Tele2 och Comviq vi kommer fokusera framöver.

Här finns Tele2s villkor, policys och blanketter.

Jag har problem att logga in. Hur får jag hjälp?

Har du glömt ditt lösenord kan du återställa det här.

Behöver du hjälp att logga in? Då kan du mejla till oss här.

Jag vill inte använda faktura som betalningsmetod. Kan jag betala med mitt kort?

Tele2 erbjuder inte kortbetalning som betalningsmetod. Du kan däremot aktivera autogiro eller e-faktura, och du slipper oro för fakturaavgifter och hjälper oss dessutom att bidra till en bättre miljö.

Jag har redan ett annat abonnemang hos Tele2. Får jag samma betalningssätt som innan?

Ja. Om du redan har ett abonnemang hos Tele2 som du betalar med autogiro eller e-faktura, kommer ditt nya abonnemang få samma betalningssätt.

Vad händer med min sparade mobilsurf och/eller Pennypott när abonnemanget flyttas till Tele2?

Sparad mobilsurf Din sparade mobilsurf följer tyvärr inte med till Tele2. För att kompensera detta väljer Tele2 att bjuda alla som följer med i flytten på 50 GB extra mobildata.

Pennypott All eventuell Pennypott som finns kvar på ditt Penny-konto kommer betalas ut till dig i samband med flytten. Det sker automatiskt till ditt kopplade bankkort.

Behöver jag byta SIM-kort eller bredbandsmodem för att det ska fungera hos Tele2?

SIM-kort Ditt SIM-kort från Penny kommer fortsätta fungera även efter flytten till Tele2.

Penny-modem När du flyttar över till Tele2 behöver du inte byta modem. Ditt nuvarande Penny-modem är fungerar även i Tele2s bredbandsnät.

Kan jag ändra mitt abonnemang hos Penny innan det flyttas till Tele2?

Vi kan tyvärr inte garantera att ändringar du gör i ditt abonnemang hos Penny kommer flyttas med, detta på grund av tekniska begränsningar.

Kommer jag få 5G på mitt nya mobilabonnemang?

Det beror på vilket abonnemang hos Tele2 du får. 5G ingår i abonnemangen Mobil 25 GB och Mobil 50 GB.

Läs mer om 5G hos Tele2

Jag vill inte flytta med till Tele2. Kan jag avsluta mitt Penny-abonnemang?

Ja, det går bra. Då behöver du logga in på ditt Penny-konto, klicka på Inställningar – Ta bort Mitt konto och följa den guide som startar.

Har du några fler frågor?

Fram till den 28 september 2021 kan du logga in på ditt konto och därifrån kontakta Pennys support. Där kan du också gå igenom en lösningsguide.

Logga in på penny.se

Samla uppkoppling, tv och playtjänster och få ännu mer

Familjeabonnemang

Lägg till fler mobilabonnemang för 199 kr/mån. Alla får eget abonnemang med egen mobildata.

Familjeabonnemang

Kostnadsfria förmåner

Har du mobila abonnemang samt fast bredband eller tv från Tele2 kan du ha rätt till förmåner.

Mer om förmåner

Comhem play+

Se filmer och serier i Comhem Play+ fritt i 12 månader. Därefter 89 kr/mån.

Comhem Play+