Ditt abonnemang

Beställ och aktivera eSIM

Har du en mobil eller smartwatch med stöd för eSIM kan du byta ut ditt fysiska SIM-kort till eSIM hos Tele2. Kontakta kundservice eller besök en Tele2-butik om du vill byta till eSIM.

Här har vi samlat information om eSIM och hur du gör för att byta och aktivera eSIM: 

Att byta och aktivera eSIM

Det kostar inget att välja eSIM istället för ett traditionellt fysiskt SIM-kort. Om din mobiltelefon stöder eSIM och du vill byta ut SIM-kortet behöver du kontakta kundservice eller besöka en Tele2-butik. I butiken får du hjälp direkt, medan kundservice kommer skicka hem en QR-kod till dig.

När du har fått QR-koden aktiverar du eSIM så här:

  • Börja med att plocka ut det fysiska SIM-kortet ur mobilen.
  • Öppna Inställningar för eSIM på din mobil. Var du hittar det beror på modell, men här finns guider på hur du enkelt aktiverar eSIM per mobiltillverkare.

Bra att veta! En QR-kod fungerar endast en gång, vilket innebär att om du har skannat den en gång behöver du en ny QR-kod när du byter mobil eller för att aktivera eSIM på nytt.

Tilläggsabonnemang för klocka

De flesta smartwatches från Apple eller Samsung har också stöd för eSIM, vilket betyder att du kan skaffa ett tilläggsabonnemang för klocka. Med tilläggsabonnemanget kan du ringa, skicka sms och surfa med klockan utan att vara uppkopplad mot mobilen och du delar på samma datamängd som ditt vanliga mobilabonnemang. Tilläggsabonnemanget för klocka fungerar endast i Sverige. 

Vad kostar tilläggsabonnemang för klocka?

Tilläggsabonnemanget kostar 49 kr/mån och köps direkt från klockan.

Kan jag köpa tilläggsabonnemang för klocka oavsett vilket mobilabonnemang jag har?

Du behöver ha ett mobilabonnemang hos Tele2 som är kompatibelt med tilläggsabonnemanget och du kan enkelt testa ditt mobilabonnemang här genom att fylla i ditt mobilnummer. Där finns också guider på hur du skaffar tilläggsabonnemanget.

Bra att veta! Din mobiltelefon behöver inte ha stöd för eSIM, utan det räcker att mobilabonnemanget har det samt att du har en smartwatch med cellular. Vi säljer endast smartwatches med stöd för eSIM (cellular) hos Tele2.