Ditt abonnemang

Kom igång med datakort

Alla våra mobilabonnemang och mobila bredband kan kompletteras med upp till nio datakort. Datakorten ger dig frihet att vara uppkopplad var, när och hur du vill genom att dela din datamängd med andra enheter. Här kan du läsa mer om hur det fungerar, hur du använder dina datakort och hur du tar bort datakort.

Villkorsförändringar datakort från 22 februari 2018

Om du har kostnadsfria datakort och väljer att ändra ditt abonnemang till ett av våra befintliga mobilabonnemang så kommer dina nuvarande datakort att börja kosta 99 kr/mån per datakort.

Du får 30 dagar på dig att bestämma om du vill behålla ditt befintliga datakort eller inte. Väljer du att sluta använda ditt datakort så stänger du av tjänsten via Mitt Tele2.

Vad är datakort?

Med datakort vill vi göra det enkelt och prisvärt att vara uppkopplad på sina egna villkor. Genom att att använda datakort slipper du skaffa fler abonnemang när du vill koppla upp något mer än bara din mobil.

Så fungerar datakort

Datakorten är vanliga SIM-kort som kan användas i alla enheter med SIM-kortplats. Det går inte att ringa telefonsamtal eller skicka meddelandet med ett datakort. Däremot kan du använda dem för att koppla upp och surfa med i stort sett alla enheter som har inbyggt stöd för mobilt bredband, t.ex.

• Router – Surfa som du vill, på språng eller hemma, med mobilrouter eller stationär 4G-router.
  • Car-Fi – Med Car-Fi ser du till att alla har tillgång till WiFi i bilen under långa och korta resor.
  • Dator – Oavsett om din dator har ett internt eller externt modem är ett datakort det perfekta komplementet.
  • Surfplatta med 4G/LTE – Använd ett datakort för att koppla upp din iPad eller Androidplatta med SIM-kortplats.

Mängden surf i ditt abonnemang påverkas inte av hur många datakort du använder. Om du exempelvis har ett mobilabonnemang med 30 GB surf delar alla uppkopplade enheter på samma 30 GB. Om du köper till extra data gäller den på samma sätt för hela abonnemanget, oavsett vilken enhet du surfar med.

Du kan beställa upp till nio stycken extra datakort via Mitt Tele2 eller Kundservice. Där hittar du också prisinformation.

Utomlands

Med ditt mobilabonnemang kan du använda dina datakort utanför Sverige men då kan du behöva ta bort spärren för roaming via Mitt Tele2. Datakort som är kopplade till ett mobilt bredband kan bara användas i Sverige.

Aktiverade vid leverans

För att göra det så enkelt som möjligt för dig att komma igång är datakorten redan aktiverade när de levereras. Allt du behöver göra är att sätta in kortet i en enhet och börja surfa.

Ta bort datakort

Vill du ta bort datakort till ditt abonnemang så gör du det enklast via Mitt Tele2 (både webb och i appen).

Webb

1. Logga in till Mitt Tele2.
  2. Välj Mitt abonnemang och scrolla längst ner på sidan.
  3. Om du har en surfplatta eller annan enhet kopplad till datakortet så ser du det här.
  4. Klicka på den enhet som har det datakort som du vill avsluta
  5. Välj Ta bort datakort.

Mitt Tele2-app

1. Öppna Mitt Tele2-app från din mobil eller surfplatta
  2. Välj Datakort i sidfotsmenyn
  3. Klicka på den enhet som har det datakort som du vill avsluta
  4. Välj Ta bort datakort längst ner på sidan.