• Hem
  • Tele2 Byt

Tele2 Byt

Tjänsten Tele2 Byt erbjuds inte längre. Den här sidan innehåller information för befintliga Tele2 Byt-kunder.

Så här går det till

Om du valde att lämna tillbaka telefonen till Tele2 om 6, 12 eller 24 månader vid tecknandet av Tele2 Byt så fick du köpa telefonen till ett lägre pris, där vi har drog av telefonens framtida bytesvärde. Bytesvärdet baserades på hur mycket telefonen är värd när du lämnar tillbaka den. Du har fortfarande ingen bindningstid så du blir inte bunden till Tele2 och du bestämmer själv hur länge du vill ha din telefon. 

När tiden har gått ut så lämnar du tillbaka din telefon till Tele2 och den tas då om hand på bästa sätt. Vi ser till att telefonen du lämnar in får en ny ägare eller att komponenterna eller råmaterialen återvinns.

När ska jag lämna tillbaka telefonen?

Du valde vid köpet mellan att lämna tillbaka din telefon efter 6, 12 eller 24 månader. Det datum som gäller för återlämning hittar du på ditt kvitto och på din faktura. Du kommer att få information i god tid via SMS och mail när ditt återlämningsdatum närmar sig.

Vill du istället lämna tillbaka telefonen tidigare än återlämningsdatumet, vänligen kontakta kundservice.

Hur gör jag om jag vill behålla min telefon?

Om du vid köptillfället valde att du vill lämna tillbaka din telefon om 6, 12 eller 24 månader men ångrat dig och vill behålla telefonen efter återlämningsdatumet så går det bra. Vi sätter då upp en delbetalning på 6 månader för bytesvärdet, dvs. skillnaden mellan ordinarie pris och det pris du fick vid köptillfället. Extra bytesavdrag vid en kampanj behöver du inte återbetala.

Hur lämnar jag tillbaka min telefon?

För att lämna tillbaka din telefon till Tele2 så kontaktar du kundservice. Vi skickar då en kartong, fraktsedel och en checklista till dig för att du enkelt ska kunna skicka tillbaka din telefon till oss. 

När du lämnar tillbaka din telefon så ska den vara i fungerande skick. Med fungerade skick menas att den går att starta, fungerar att använda och har en hel skärm. När du skickar tillbaka telefonen så fastställer vi värdet på telefonen. Är telefonen inte i fungerande skick så blir du fakturerad mellanskillnaden av det fastställda värdet när du lämnar tillbaka den och bytesvärdet som du fick vid köptillfället.

Vad händer om jag har fått min telefon utbytt vid ett försäkrings- eller garantiärende?

Om du får din telefon utbytt vid ett garanti-, service- eller försäkringsärende är det viktigt att du byter den mot en likadan telefon, dvs. samma tillverkare, modell och minnesstorlek. Har du fått din telefon utbytt mot en likadan telefon så gör vi ingen skillnad på den telefon som du senare lämnar in. Skulle du välja att få din telefon utbytt mot en annan telefon där tillverkare, modell eller minnestorlek skiljer sig mot den du köpte från början så görs en värdering på din nya telefon när du lämnar tillbaka den. Skiljer sig bytesvärdet på den telefon som du lämnar in mot den telefon som du köpte från början så får du betala eller får tillbaka mellanskillnaden.

Innan du lämnar tillbaka din telefon

  • Spara allt innehåll som du vill ha kvar, se telefonmanual på tillverkarens hemsida vid behov.
  • Ta ut SIM-kort och ta bort eventuellt lösenkodslås på telefonen.
  • Fabrikåterställ din telefon. Det gör du under Inställningar på din telefon.
  • Om du byter in en iPhone ska iCloud tas bort innan telefonen skickas in. Tar du inte bort iCloud är telefonen alltid värd 0 kr och kommer returneras tillbaka till dig. Gå till Inställningar > iCloud. Tryck sedan på Logga ut längst ned på skärmen (Radera konto i iOS 7 och tidigare).
    Läs mer hos Apple.

Tänk på att endast skicka in telefonen, utan tillbehör (skal, skärmskydd m.m) och orginalkartong.

Vad händer med min återlämnade telefon?

Alla telefoner som vi får in tar vi hand om på bästa sätt. Är din telefon fullt fungerande så säljs den vidare och får på så sätt ett andra liv. Om telefonen är lite defekt så plockas den isär och de fungerande delarna säljs vidare, men är telefonen helt defekt så återvinns materialet.