Säkerhet

För dig med trådlöst nätverk

Dataintrång är olagligt och här hittar du information om hur du skyddar ditt trådlösa nätverk.

Det blir allt vanligare med dataintrång i allt från routrar till företagsväxlar. Det är en olaglig handling och kan leda till minst 6 månaders fängelse, och upp till 6 års fängelse vid stora intrång.

Se därför till att hålla din brandvägg uppdaterad. Om om du använder en trådlös router, se till att använda ett lösenord till denna för att begränsa åtkomst till den. I sådana här olagliga attacker använder de som utför dataintrång oftast öppna och publika nätverk, till exempel på caféer, restauranger eller andra offentliga platser, vilket gör att det är viktigt att se till att man skyddar sina trådlösa nätverk med hjälp av brandväggar och lösenord.

Ett tips för att surfa säkert kan vara att skaffa ett abonnemang med ett extra datakort som du kan använda till din dator eller läsplatta. På så sätt är du uppkopplad under dina egna förutsättningar.

Läs mer om vår tjänst Surfa Tryggt – brandvägg och antivirus som skyddar din dator för 39 kr/mån.