Just nu har vi en driftstörning på mobilt bredband och vi jobbar på att lösa det så fort som möjligt. Om du upplever problem, prova att starta om enheten. Tack för ditt tålamod.

Hjälpartiklar

IMEI-nummer

Alla mobiler har ett unikt, 15-siffrigt så kallat IMEI-nummer. Det fungerar som ett serienummer och används för att identifiera enskilda mobiltelefoner i mobilnätet. Förkortningen står för International Mobile Equipment Identity.

Spara ditt IMEI-nummer

Det är viktigt att anteckna IMEI-numret och spara det på ett säkert ställe, eftersom du behöver det för att spärra en stulen eller borttappad mobil.

Gör så här för att ta reda på ditt IMEI-nummer:

• Knappa in * # 06 # så visas IMEI-nummer på skärmen

Om mobilen har ett utbytbart batteri så kan du hitta IMEI-numret under batteriet. Annars finns det lagrat i mobilens mjukvara.

Om du glömt bort ditt IMEI-nummer och mobilen redan är förlorad kan du också hitta numret på originalkartongen eller kvittot.