PIN- och PUK-kod

Vad är PIN- och PUK-kod, och hur får du reda på vad dina koder är? Här får du all information du behöver.

PIN-kod

PIN-koden är en fyrsiffrig säkerhetskod som skyddar din mobil från att obehöriga ska kunna ta sig in i den och använda ditt abonnemang. Första gången du startar enheten är PIN-koden förprogrammerad och står på SIM-kortsbrickan under den grå skraprutan.

Vill du ändra PIN-kod i din mobiltelefon gör du så här:

• Se instruktioner i din mobiltelefons manual eller,
  • Knappa in **04* gamla PIN-koden * ny PIN-kod * upprepa ny PIN-kod #

Om du slår in fel PIN-kod tre gånger spärras koden och du behöver då knappa in din PUK-kod.

PUK-kod

PUK-koden är en säkerhetskod som du använder om du knappat in fel PIN-kod tre gånger. PUK-koden hittar du på Mitt Tele2 när du loggat in klickar du på Mer Info i abonnemangsrutan för ditt mobilabonnemang och scrolla ner till rubriken SIM-kort och där hittar du PUK-koden. Du hittar även PUK-koden på SIM-kortsbrickan under den grå skraprutan.

Knappar du in fel PUK kod tio gånger blir ditt SIM-kort spärrat och du behöver beställa ett nytt. Läs mer om hur du beställer nytt SIM-kort.

Frågor och svar

Genom att aktivera PIN-koden blir det svårare för obehöriga att använda din mobil eller surfplatta och komma åt din information. Ofta kan även en särskild låskod aktiveras i mobiltelefonen eller surfplattan, som förhindrar att den kan användas med andra SIM-kort. På så vis skyddas den information som finns lagrat i enheten.

Du kan själv aktivera eller inaktivera PIN-koden i telefonens säkerhetsinställningar.

Har du en annan fråga?