Kom igång

Extra datakort

Du kan komplettera ditt mobilabonnemang eller mobila bredband med upp till nio datakort för att koppla upp flera enheter med samma abonnemang. Datakorten kan bara användas för datatrafik.

Vad är datakort?

Datakort är extra SIM-kort som använder samma mängd surf som ingår i ditt huvudabonnemang. De fungerar precis som vanliga SIM-kort för datatrafik och passar i de allra flesta enheter som har stöd för en modern mobil bredbandsuppkoppling. De fungerar bara för surf, så det går inte att ringa eller skicka SMS med datakortet.

Du kan köpa till upp till nio extra datakort till ditt mobila bredbandsabonnemang genom Mitt Tele2. Det betyder att du inte längre behöver teckna fler abonnemang för att koppla upp flera enheter, utan kan använda ett och samma abonnemang.

Använd datakorten i vilka enheter du vill som har SIM-kortplats och stöd för mobilt bredband. Några exempel är routrar, modem, surfplattor och datorer – kort sagt allt du behöver för att utnyttja ditt mobila bredband fullt ut. 

Mängden surf i ditt abonnemang förändras inte beroende på hur många datakort du använder. Alla enheter använder surf ur samma pott. Det betyder att du inte heller behöver köpa surf till enstaka datakort. Den data du köper till gäller hela abonnemanget. 

Levereras aktiverade

För att du ska kunna komma igång med dina datakort så snabbt och enkelt som möjligt levereras de aktiverade och klara. 

Fungerar i Sverige

SIM-kort och extra datakort för mobilt bredband kan endast användas i Sverige och inte för så kallad roaming i andra länder. 

Vanliga frågor och svar om datakort