Extra datakort

När du tecknar ett nytt mobilt bredbandsabonnemang – eller uppgraderar från en äldre abonnemangsform – får du ett datakort kostnadsfritt. Du kan också beställa upp till åtta extra datakort som du kan använda för att koppla upp alla dina enheter med samma abonnemang.

Vad är datakort?

Datakort är extra SIM-kort som använder samma mängd surf som ingår i ditt huvudabonnemang. De fungerar precis som vanliga SIM-kort för datatrafik och passar i de allra flesta enheter som har stöd för mobil bredbandsuppkoppling. Det fungerar bara för surf så det går inte att ringa eller skicka SMS med datakortet.

Ett datakort ingår kostnadsfritt i alla nya abonnemang, men du kan själv välja att beställa upp till 8 extra datakort till ditt mobila bredbandsabonnemang genom Mitt Tele2. Det betyder att du inte längre behöver teckna fler abonnemang eller betala extra för tilläggstjänster för att koppla upp flera enheter, utan använder ett och samma abonnemang.

Använd datakorten i vilka enheter du vill som har SIM-kortplats och stöd för mobilt bredband. Några exempel är routrar, modem, surfplattor och datorer – kort sagt allt du behöver för att utnyttja ditt mobila bredband fullt ut.

Mängden surf i ditt abonnemang förändras inte beroende på hur många datakort du väljer att använda. Alla enheter använder surf ur samma pott. Det betyder att du inte heller behöver köpa surf till enstaka datakort, utan bara väljer en mängd till abonnemanget.

Levereras aktiverade

För att du ska kunna komma igång med dina datakort så snabbt och enkelt som möjligt levereras de aktiverade och klara.

Fungerar i Sverige

SIM-kort och extra datakort för mobilt bredband kan endast användas i Sverige och inte för så kallad roaming i andra länder.

Vanliga frågor och svar om datakort