Användande

VoLTE – Ring över 4G

Med VoLTE, Voice over LTE, kan du både surfa och ringa röstsamtal över 4G-nätet. Tidigare har 4G-nätet används endast för datatrafik, medan röstsamtalen hanterades via 2G och 3G-näten.

Med VoLTE kan du surfa i högsta hastighet och tala i telefon samtidigt. Utöver den vanliga samtalskostnaden medför det inga extra kostnader att ringa över 4G-nätet. Det är precis som ett vanligt samtal men över ett annat, betydligt starkare nät.

HD Voice

High Definition Voice, som kort heter HD Voice, är en teknik som förbättrar ljudkvaliteten i mobilsamtal. Det gör att känslolägen och detaljer kommer fram betydligt bättre än tidigare, särskilt i bullriga miljöer som kollektivtrafiken eller på kontorslandskap.

För att kunna ringa ett HD Voice-samtal med VoLTE krävs det att både du och den du ringer har en mobiltelefon som stödjer HD Voice samt har Tele2 som operatör.  

Vem kan använda VoLTE?

Idag finns det ett begränsat urval mobiltelefoner från ett fåtal leverantörer som stödjer VoLTE. Tele2:s urval inkluderar idag bara mobiltelefoner från Samsung men snart även från andra leverantörer. Information om vilka kommer löpande att uppdateras på denna sida.

Per den 10 juli 2017 stödjer följande modeller VoLTE hos Tele2:

Samsung:
Galaxy J5 (2017)
Galaxy J7 (2017)
Galaxy A3 (2017)
Galaxy A5 (2017)
Galaxy S6
Galaxy S7
Galaxy S8
Xcover 4

Om valet för VoLTE Samtal eller LTE-röstsamtal inte finns har mobilen inte den funktionen ännu.

Exempel på hur du aktiverar VoLTE

  • Samsung Galaxy S6: Inställningar -> Mobila nätverk -> VoLTE Samtal
  • Samsung Galaxy S7/S8: Inställningar -> Anslutning -> Mobilnätverk -> LTE-röstsamtal