Kom igång

Kom igång med datakort

Alla våra mobilabonnemang kan kompletteras med upp till nio datakort. Datakorten ger dig frihet att vara uppkopplad var, när och hur du vill genom att dela din datamängd med andra enheter. Här kan du läsa mer om hur det fungerar och hur du kan använda dina datakort.

Med datakort vill vi göra det enkelt och prisvärt att vara uppkopplad på sina egna villkor. Genom att att använda datakort slipper du skaffa fler abonnemang när du vill koppla upp något mer än bara din mobil. 

Så fungerar datakort

Datakorten är vanliga SIM-kort som passar i alla enheter med SIM-kortplats. Det går inte att ringa telefonsamtal eller skicka meddelandet med ett datakort. Däremot kan du använda dem för att koppla upp och surfa med i stort sett alla enheter som har inbyggt stöd för mobilt bredband, t.ex.

  • Router – Surfa som du vill, på språng eller hemma, med mobilrouter eller stationär 4G-router.
  • Car-Fi – Med Car-Fi ser du till att alla har tillgång till WiFi i bilen under långa och korta resor.
  • Dator – Oavsett om din dator har ett internt eller externt modem är ett datakort det perfekta komplementet.
  • Surfplatta med LTE – Använd ett datakort för att koppla upp din iPad eller Androidplatta med SIM-kortplats. 

Mängden surf i ditt mobilabonnemang påverkas inte av hur många datakort du använder. Om du exempelvis har ett mobilabonnemang med 30 GB surf delar alla uppkopplade enheter på samma 30 GB.

Du kan köpa till upp till nio stycken extra datakort via Mitt Tele2 eller Kundservice. Ett datakort kostar 99 kr/mån.

Utomlands

Du kan använda ett datakort utanför Sverige men då kan du behöva ta bort spärr för roaming via Mitt Tele2

Aktiverade vid leverans

För att göra det så enkelt som möjligt för dig att komma igång är datakorten redan aktiverade när de levereras. Allt du behöver göra är att sätta in kortet i en enhet och börja surfa.

Vanliga frågor och svar om datakort

Hur följer jag datakortens förbrukning?

Det går för närvarande bara att se hela mobilabonnemangets dataförbrukning (inklusive mobilen och alla datakort) i Mitt Tele2. Du kan däremot oftast se uppskattad förbrukning i den enhet du använder. 

Kan jag spärra ett enskilt datakort?

Ja. Om du tappat bort eller blivit bestulen på ett datakort är det viktigt att du inaktiverar det. Kontakta din närmaste butik eller Kundservice så snart som möjligt.

Hur köper jag extra data till mina datakort?

Om din data tar slut behöver du bara köpa extradata till mobilabonnemanget, eftersom alla enheter delar på samma datamängd. Du behöver alltså inte portionera ut data eller köpa extra data till enskilda datakort.  

Kan jag använda datakorten utomlands?

Alla datakort är spärrade för användning utomlands (roaming). Du kan ta bort spärren i Mitt Tele2 eller via kundservice. För att hålla priserna under kontroll rekommenderar vi ett utlandspaket när du behöver surfa i utlandet. I våra nya abonnemang ingår surf som kan användas inom EU och EES-länderna.