Tele2s arbete och samhällsroll

Så hjälper Tele2 till i coronapandemin

Spridningen av coronaviruset påverkar Sverige på ett sätt vi aldrig hade kunnat förutspå tidigare i år. Tele2 som bolag har hittills klarat sig bättre än många andra företag och branscher. I själva verket behövs våra produkter och tjänster mer än någonsin idag.

Vi på Tele2 kan uppkoppling och genom den kan många både jobba hemifrån och hålla kontakt med nära och kära på avstånd. Med tjänster från oss kan också företag hålla ihop på distans. Men som bolag kan vi också bidra med så mycket mer, och tack vare ett fantastiskt engagemang har vi lyckats hjälpa andra viktiga samhällsfunktioner.

Här är några exempel på initiativ:
 

150 luncher om dagen till S:t Görans Sjukhus

Tele2s restaurang på huvudkontoret i Kista står tom. Därför budar vi 150 luncher om dagen till vårdpersonalen på Capio S:t Görans Sjukhus. Vården får mat och restaurangen får jobb.

Webbkameror till Sophiahemmet

Tele2 har webbkameror på vårt kontor som inte används. Dessa skickade vi till Sophiahemmet så att de kan genomföra fler möten på distans, och på så sätt hjälpa fler människor på ett säkrare sätt.

Tele2 IoT kopplar upp finska vården

Finländska 9Solutions får hjälp av Tele2 IoT (Internet of Things) att använda ett kommunikationsverktyg, Nurse Call Lite, för medicinsk personal inom hälsovården.

Tele2 kopplar upp ny ECPAT-stödlinje

Under coronapandemin rapporterar barnrättsorganisationen ECPAT om ännu större utsatthet för barn och unga, som nu spenderar mer tid hemma och online än tidigare. Med hjälp av bland annat Tele2 har ECPAT därför öppnat en ny stödlinje där barn och unga kan få stöd och råd om till exempel sexuella kränkningar, hot och övergrepp.

Tusentals mobilladdare till sjukhus

Många patienter som åker till sjukhuset tar med sig mobilen men glömmer ofta laddare. Och eftersom anhöriga inte får hälsa på, samt att personalen inte får låna ut sina egna, har flera sjukhus stort behov av just laddare. Därför skickar Tele2 tusentals laddare till ett antal sjukhus runt om i Sverige.

Medarbetare får bjudlunch för att stötta lokala restauranger

Vi har många hjältar i landet som gör allt de kan för att fortsätta låta verksamheter rulla på som vanligt, både i samhället och hos oss på Tele2. Ett exempel är våra säljare i Tele2-butikerna, och våra fälttekniker. För att stötta dem och även lokala restauranger, en bransch som har det tufft just nu, bjuder Tele2 våra egna hjältar på lunch varje dag.

Bräcke Diakoni lånar iPads så att anhöriga kan säga adjö

På grund av smittrisken får tyvärr inte alla anhöriga möjlighet att säga adjö till sina nära och kära. Bräcke Diakoni har därför fått låna ett 50-tal iPads från Tele2 som gör det möjligt för anhöriga att säga adjö på distans.