Just nu har vi en driftstörning på mobilt bredband och vi jobbar på att lösa det så fort som möjligt. Om du upplever problem, prova att starta om enheten. Tack för ditt tålamod.

Ring och surfa utomlands

 

Ringa från Sverige till utlandet

För dig som vill ringa, skicka sms och mms utomlands utan att köpa till ett paket gäller ordinarie prislista för internationella samtal.

Ringer du ofta till släkt och vänner utomlands?
Till dig som ofta ringer, skickar sms och mms till släkt och vänner som befinner sig i utlandet rekommenderar vi att köpa ett utlandspaket där det ingår 1000 fria minuter och 100 fria sms/mms till det valda landet. Paketet löper månadsvis utan bindningstid och med 30 dagars uppsägningstid.

Ringa när du är utomlands

När du kommer till ett nytt land får du ett sms som berättar hur mycket det kostar att ringa och ta emot samtal i just det landet.

Den som ringer dig betalar inget extra för att du är utomlands, men i länder utanför EU/EES får du som mottagare betala för att ta emot samtalet.

Att skicka sms kostar men att ta emot sms är gratis. Mms fungerar bara om du har mobildata påslaget.

Ringa och surfa inom EU/EES

När du befinner dig i ett annat EU/EES-land inklusive Norge och Island så kan du ringa, skicka sms och mms på samma villkor som hemma i Sverige.

Dessutom kan du surfa upp till 40 GB utan extra kostnad.

Om ditt surf skulle ta slut när du är i ett annat EU/EES-land kan du enkelt fylla på och surfa vidare precis som hemma. All extra data du köper kan användas både i Sverige och inom EU/EES.

Surfa utanför EU/EES

Om du befinner dig i ett land utanför EU/EES rekommenderar vi att surfa med ett surfpaket för att slippa höga kostnader.

VI har förmånliga surfpaket för de flesta länder i världen och du kan beställa det antingen före eller under resan.

Alla surfpaket gäller i 14 dagar.

Utlandspaket + Obegränsad

I vårt bästa abonnemang Obegränsad får du ännu mer frihet, både när du är utomlands och när du ringer till andra länder från Sverige. Bland annat ingår 1000 fria samtalsminuter från Sverige till EU/EES-länderna samt ytterligare 25 länder, totalt 60 länder i världen. 

Vilka länder ingår i EU/EES?

I EU/EES ingår följande länder
Belgien, Bulgarien, Cypern (exkl. norra Cypern), Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Franska Västindien, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Island, Italien, Kanarieöarna, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Reunion Island, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Åland och Österrike.

Tänk på att den turkiska delen av Cypern (Norra Cypern) inte ingår i EU/EES. Se prislista för Turkiet och övriga länder.

Länder i Europa som inte ingår i EU/EES
Albanien, Andorra, Armenien, Azerbajdzjan, Bosnien, Färöarna, Guernsey, Isle of Man, Jersey, Kosovo, Makedonien, Moldavien, Monaco, Montenegro, San Marino, Serbien, Schweiz, Ukraina, Vatikanstaten, Vitryssland, Turkiet och Ryssland.

På båt eller i flygplan
Om du befinner dig på en båt eller ett flygplan och blir uppkopplad via satellit så räknas det användandet inte som inom ett EU/EES-land utan går under prislistan för satellit.

Bra att tänka på när du reser

Om du vill undvika onödiga kostnader kan du välja att stänga av datatrafiken och byta från 4G till 3G under "Inställningar" i din mobiltelefon. För att kunna ringa och sms:a behöver du ha övrig roaming aktiverad.

Vi rekommenderar att du köper ett surfpaket för att ha koll på dina kostnader om du ändå vill kunna surfa när du är utomlands.

Vill du kunna surfa enbart på Wifi-nät under din resa?
Då kan vi lägga in en spärr för surf utomlands på ditt abonnemang. Kontakta kundservice för att aktivera denna spärr. Spärren aktiveras när din mobiltelefon kopplar upp sig mot ett nät utomlands och avaktiveras igen när du kommit hem till Sverige och startat om din mobiltelefon.

Tips! Glöm inte att sätta på dataroaming i din mobiltelefon när du är i ett annat EU/EES-land för att kunna utnyttja mobildatan i ditt abonnemang.

Har du fått ett sms om uppnådd beloppsgräns för data/maxtak?
För att skydda våra kunder mot höga kostnader är funktionen “Kostnadskontroll för data i utlandet” aktiverad på alla våra abonnemang. Det innebär att en spärr aktiveras när du uppnått den beloppsgräns som är satt för data i utlandet. Du får då ett sms där du kan välja att nollställa saldot igen för att surfa vidare.

Telefonsvarare utomlands
Du kan enkelt använda din telefonsvarare (röstbrevlåda) när du är utomlands men tänk på att det kostar pengar att ta emot samtal till din röstbrevlåda när du reser utanför EU.