Kära kund, beställ dina produkter här på tele2.se senast kl. 15.00 på fredag den 19 december för leverans innan julafton.
Användande

Utomlands

Du ska inte behöva oroa dig för att använda din mobiltelefon utomlands. På den här sidan berättar vi hur du undviker överraskningar på fakturan.

Information gällande Moms på trafik utanför EU läs mer

1. Du får alltid ett SMS när du kommer in i ett nytt land där du får veta vad det kostar att ringa, skicka SMS och MMS och surfa.
2. Vi har förmånliga surfpaket för de flesta länder i världen och en särskild tjänst för Europa.
3. Utnyttja fri wifi på hotell och liknande, då kan du mobilsurfa kostnadsfritt.

Välkomst-SMS med prisinformation

När din mobiltelefon kopplar upp sig mot ett utländskt nät första gången får du ett välkomst-SMS av Tele2 innehållande prisuppgifter för samtal, SMS och data. Aktuella priser hittar du även här:

Ringa till andra länder

Samtal till utlandet är inte inkluderat i ditt abonnemang. Har du ett av våra nya abonnemang (tecknat efter 20/11-2014) hittar du priserna för samtal till utlandet här. Har du ett annat abonnemang behöver du kontakta kundservice för att få prisuppgifter,

SMS i utlandet

I det informations-sms du får när du kommer till ett nytt land, ser du vad det kostar dig att sms:a under tiden du befinner dig där. Tänk på att ett SMS består av max 160 tecken, men med alla nya telefoner går det att sammanfoga flera SMS till ett. Detta innebär att när du befinner dig utomlands och skickar SMS med fler än 160 tecken blir du debiterad för två SMS.

Surfa i utlandet

Med ett surfpaket kan du som privatkund surfa till ett fast pris även när du är utomlands. När du slår på din mobil i ett av de länder där vi erbjuder surfpaket får du ett SMS med erbjudande att köpa ett surfpaket som ger 20 MB eller 50 MB. SMS:et kostar som ett vanligt SMS utomlands. 20 MB gäller alltid för 24 timmar, 50 MB gäller 3 dygn i Norden, Baltikum samt Europa och 24 timmar i övriga länder. Det går även bra att köpa 100 MB som gäller i en vecka i Norden, Baltikum och Europa.

Här hittar du priserna för våra datapaket i utlandet.

Du kan också beställa ett surfpaket via vår kundservice. Surfpaketet aktiveras då först när du börjar använda data i ett land som ingår i paketet (måste ske inom 30 dagar).

När du har använt 80 % av de 20 MB eller 50 MB som ingår meddelar vi dig via SMS. När hela volymen eller tiden är slut skickar vi ett nytt SMS med information om hur du kan köpa ett nytt surfpaket eller fortsätta surfa till standardpris.

Du kan när som helst få en saldorapport som visar vilka surfpaket du har och hur mycket volym och tid som återstår. Saldorapporten beställer du genom att skicka ett tomt SMS (eller ett mellanslag om din telefon inte tillåter helt tomma SMS) till samma kortnummer som vid beställning, dvs 72661.

Spärr för surf utomlands

Vill du bara kunna surfa på ett WiFi-nät kan vi lägga in en spärr för surf utomlands på ditt abonnemang. Denna spärr aktiveras när din telefon kopplar upp sig mot ett nät utomlands och avaktiveras igen när du kommit hem till Sverige och startat om din mobiltelefon.

Roaming

När du kopplar upp dig mot ett nät utomlands kallas det roaming. Det används både för att kunna ringa, sms:a och surfa. Vill du undvika onödiga kostnader kan du välja att stänga av datatrafiken men ha övrig roaming aktiverad så att du fortfarande kan ringa och SMS:a. MMS och mobilsurf går dock via datanätet så du kan inte skicka MMS eller mobilsurfa om du stängt av dataroaming. Vi rekommenderar att du köper ett surfpaket (se information ovan) för att ha koll på dina kostnader om du ändå vill kunna surfa och mms:a när du är utomlands.

EU-Paketet

Skaffa tilläggstjänsten EU-Paketet för endast 99kr per månad. Tjänsten har ingen bindningstid men en månads uppsägningstid och erbjuds till dig som har ett mobilabonnemang hos Tele2.

• Ta emot samtal kostnadsfritt
  • Ringa för 0.69kr per minut (öppningavgift 99 öre/ per samtal)
  • Skicka SMS för 0.59 kr/ per SMS
  •  250 mb data ingår

EU-paketet gäller i Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Reunion, Rumänien, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

EU-Paketet har ingen bindningstid men en månads uppsägningstid. Tjänsten beställer du här.

Telefonsvarare

Reser du utanför EU kostar det pengar att ta emot samtal till din röstbrevlåda. Det innebär att du får betala om någon lämnar ett meddelande även om du inte lyssnar av det. Behöver du inte ha telefonsvararen på rekommenderar vi att du kontaktar kundservice och stänger av den under din utlandsvistelse.

Lyssnar du av ett röstmeddelande kostar det som ett vanligt samtal från det land du befinner dig i till Sverige. För att ringa och lyssna av ett meddelande när du befinner dig utomlands gör du följande:

• Ring 46252(ditt nummer utan första nollan)
  • När du hör din hälsningsfras tryck # lösenord # (har du aldrig valt ett lösenord är det 0000)

Maxpris i utlandet

För att skydda våra kunder mot höga kostnader är funktionen “Maxpris data i utlandet” aktiverad på alla våra abonnemang. Maxpris data i utlandet innebär:

• När du surfat för 550 kronor inklusive moms spärras du från fortsatt surf men får samtidigt ett SMS där du kan nollställa ditt surfsaldo och kan fortsätta surfa för ytterligare 550 kronor.
  • Maxtaket gäller för en hel månad, detta innebär att du kan surfa i flera olika länder och datum under en och samma månad innan spärren träder i kraft.

Funktioner för Maxtak data i utlandet
Återaktivera: Skicka SURFMAX till 251.
Fortsätta surfa efter uppnått tak: Skicka MERSURF 251.
Veta surfsaldo: Skicka surfbalans till 251.
Stänga av SMS-varning: Skicka INFONEJ till 251.
Återaktivera SMS-varning: Skicka INFOJA till 251.
Ändra gräns för maxtak till 100kr, 300kr, 550kr, 1000kr, 3000kr eller 5000kr: Skicka SURFLIMIT (belopp) till 251.

LBO "Local breakout"

Från och med 1 juli 2014 sker en EU-reglering av internationell roaming (LBO) vilket gör det möjligt för dig som Tele2-kund att köpa data från en lokal telekomoperatör i de fall det finns en leverantör av LBO.  LBO står för Local Breakout och innebär att du som kund kan välja att köpa mobildata direkt från en utländsk leverantör. För att våra du ska kunna välja LBO måste det finnas en LBO-leverantör i ett nät som Tele2 har roamingavtal med.

Vanliga frågor och svar

Här får du svar på de vanligaste frågorna inom teckna eller förlänga abonnemang.

Det går att använda GPS utomlands såvida du inte har aktiverat en roamingspärr. Vi rekommenderar att du tecknar Tele2 Utland Europa om du befinner dig i Europa eller annat datapaket för att förhindra höga kostnader.

Blir din telefon stulen eller borttappad behöver du så fort som möjligt kontakta oss så vi kan spärra din telefon. För att spärra telefonen kontaktar du kundservice dygnet runt på telefonnummer +46 856 22 20 40