När du är på semester utomlands

Du ska inte behöva oroa dig för att använda din mobiltelefon utomlands. På den här sidan berättar vi hur du undviker överraskningar på fakturan.

Information gällande Moms på trafik utanför EU läs mer.

När du kopplar upp dig mot ett nät utomlands kallas det roaming. Det används både för att kunna ringa, sms:a och surfa. Vill du undvika onödiga kostnader kan du välja att stänga av datatrafiken men ha övrig roaming aktiverad så att du fortfarande kan ringa och SMS:a. Vi rekommenderar att du köper ett surfpaket för att ha koll på dina kostnader om du ändå vill kunna surfa när du är utomlands.

Ringa och SMS:a i utlandet

Du får alltid ett SMS när du kommer in i ett nytt land där du får veta vad det kostar att ringa, skicka SMS och MMS och surfa. Aktuella priser hittar du härTänk på att ett SMS består av max 160 tecken, men med alla nya telefoner går det att sammanfoga flera SMS till ett. Detta innebär att när du befinner dig utomlands och skickar SMS med fler än 160 tecken blir du debiterad för flera SMS.

Surfa i utlandet

Med ett datapaket kan du surfa till ett fast pris även när du är utomlands. När du slår på din mobil i ett av de länder där vi erbjuder datapaket får du ett SMS med erbjudande att köpa ett datapaket. SMSet kostar som ett vanligt SMS utomlands. Alla våra surfpaket utomlands gäller nu i 30 dagar från aktiveringsdatumet. Här hittar du priserna för våra datapaket i utlandet.
Du kan också beställa ett datapaket via vår kundservice. Datapaketet aktiveras då först när du börjar använda data i ett land som ingår i paketet (måste ske inom 30 dagar).

När du har använt 80% av ditt surfpaket och när hela volymen eller tiden är slut skickar vi SMS med information om hur du kan köpa ett nytt surfpaket eller fortsätta surfa till standardpris. Skicka ett tomt SMS (eller med ett mellanslag) till 72661 för att få saldorapport.

Vill du bara kunna surfa på ett WiFi-nät under din resa? Då kan vi lägga in en spärr för surf utomlands på ditt abonnemang. Kontakta kundservice för att aktivera denna spärr. Denna spärr aktiveras när din telefon kopplar upp sig mot ett nät utomlands och avaktiveras igen när du kommit hem till Sverige och startat om din telefon.

EU-Paketet

Beställ tilläggstjänsten EU-paketet till ditt mobilabonnemang för endast 99 kr/månad. EU-Paketet har ingen bindningstid men en månads uppsägningstid. Läs mer och beställ tjänsten här.

• Ta emot samtal kostnadsfritt
  • Ring för 0.69kr per minut (öppningavgift 99 öre/ per samtal)
  • Skicka SMS för 0.59 kr/ per SMS
  •  250 MB data ingår varje månad

EU-paketet gäller i Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

Maxpris i utlandet

För att skydda våra kunder mot höga kostnader är funktionen “Maxpris data i utlandet” aktiverad på alla våra abonnemang. Maxpris data i utlandet innebär:

• När du surfat för 550 kronor inklusive moms spärras du från fortsatt surf men får samtidigt ett SMS där du kan nollställa ditt surfsaldo och kan fortsätta surfa för ytterligare 550 kronor.
  • Maxtaket gäller för en hel månad, detta innebär att du kan surfa i flera olika länder och datum under en och samma månad innan spärren träder i kraft.

Återaktivera maxpris: Skicka SURFMAX till 251.
Fortsätta surfa efter uppnått tak: Skicka MERSURF till 251.
Veta surfsaldo: Skicka surfbalans till 251.
Stänga av SMS-varning: Skicka INFONEJ till 251.
Återaktivera SMS-varning: Skicka INFOJA till 251.
Ändra gräns för maxtak till 100kr, 300kr, 550kr, 1000kr, 3000kr eller 5000kr: Skicka SURFLIMIT (belopp) till 251.

Telefonsvarare

Reser du utanför EU kostar det pengar att ta emot samtal till din röstbrevlåda. Det innebär att du får betala om någon lämnar ett meddelande även om du inte lyssnar av det. Behöver du inte ha telefonsvararen på rekommenderar vi att du kontaktar kundservice och stänger av den under din utlandsvistelse.

Lyssnar du av ett röstmeddelande kostar det som ett vanligt samtal från det land du befinner dig i till Sverige. För att ringa och lyssna av ett meddelande när du befinner dig utomlands gör du följande:

• Ring 46252(ditt nummer utan första nollan)
  • När du hör din hälsningsfras tryck # lösenord # (har du aldrig valt ett lösenord är det 0000)

Vanliga frågor och svar

Här får du svar på de vanligaste frågorna inom teckna eller förlänga abonnemang.

Det går att använda GPS utomlands såvida du inte har aktiverat en roamingspärr. Vi rekommenderar att du tecknar Tele2 Utland Europa om du befinner dig i Europa eller annat datapaket för att förhindra höga kostnader.

Blir din telefon stulen eller borttappad behöver du så fort som möjligt kontakta oss så vi kan spärra din telefon. För att spärra telefonen kontaktar du kundservice dygnet runt på telefonnummer +46 856 22 20 40